Misla deka e E N O R M N O S K A P !!!!!cestito za alk @18000 na site sto go slavat. pu pu mashala
Очекувам да ги видиме овие цени до нова година....Како запнале со индексираните акции, може уште и по 50% нагоре да ги дотераат. Сега убаво би легнале нови проценки од оние Чесите за КМБ на 15.000, АЛК на 25.000 и ТНБ на 40.000
Samo eden fakt bi dodal. Ako si investiral tokmu vo indeksiranive akcii sto si gi spomnal bi zarabotil poveke od soliden povrat, za dosta kratko vreme. Eve da si priznaam, mene mi e krivo sto ja utnav KMB.Како запнале со индексираните акции, може уште и по 50% нагоре да ги дотераат. Сега убаво би легнале нови проценки од оние Чесите за КМБ на 15.000, АЛК на 25.000 и ТНБ на 40.000
da, mnoguSto mislite,dali STB ke isplati dividenda do Nova godina i kolku ?
Ќе се потпише договор за одбегнување на двојно оданочување со Грција, па нема да плаќаат толку многуШто има да исплаќаат НБГ, пари секако не им треба, само треба 24% корпоративен данок да платат у Грција
Ako veke nema potpisano, mnogu pari se isplatija poslednive 5 godini. Poverojatno e deka nekoj lapnal nekoe miljonce i deka toa e zavrseno.Ќе се потпише договор за одбегнување на двојно оданочување со Грција, па нема да плаќаат толку многу
Нема таков договор со Грција http://www.ujp.gov.mk/mk/plakjanje/category/137Ako veke nema potpisano, mnogu pari se isplatija poslednive 5 godini. Poverojatno e deka nekoj lapnal nekoe miljonce i deka toa e zavrseno.
Не би се сложил. Се работи за одлична компанија, изборот на продукти е широк и доба. П е размерот е околу 20, што во денешно време е сосема солидна работа, тоа значи дека за некои си 15 до 20 години постои веројатност инвеститорот да ги дуплира парите ако се остане исто како денес. Пазарот во кој работи е растечки, населението старее значи поголема потреба по лекови, кадар имаат, знаење имаат. Не би рекол дека е енормно скапо, но некакви си приноси од 7х или 10х како во Тесла се малку веројатни, но од друга страна е доста безбедна долгорочна инвестиција со мала веројатност инвеститорот да ги загуби парите.Misla deka e E N O R M N O S K A P !!!!!
Автоматски споено мислење:
Ne znam do kolku ke go pumpaat ama sto e mnogu,mnogu e....
Друже мој,Не би се сложил. Се работи за одлична компанија, изборот на продукти е широк и доба. П е размерот е околу 20, што во денешно време е сосема солидна работа, тоа значи дека за некои си 15 до 20 години постои веројатност инвеститорот да ги дуплира парите ако се остане исто како денес. Пазарот во кој работи е растечки, населението старее значи поголема потреба по лекови, кадар имаат, знаење имаат. Не би рекол дека е енормно скапо, но некакви си приноси од 7х или 10х како во Тесла се малку веројатни, но од друга страна е доста безбедна долгорочна инвестиција со мала веројатност инвеститорот да ги загуби парите.
Јас јмоментално дел од парите си ги паркирам во различни фармецевтски фирми кои произведуваат генерици додека чекам другите акции кои се во небо, да си дојдат назад кај што им е местото.