- Член од
- 15 ноември 2018
- Мислења
- 83
- Поени од реакции
- 50
Дали ова важи за станови за кои веќе е потпишан договор и платен капар ?
I mene sve mi se cini kaj GRNT ke ima obracun kod OK korala...ne moze Straso da kupuva na 1350 tek taka. Da ne ne gi znael konecnite izvestai? Ili kolkava ke bide dividendata?
Vo nasata RSM imame na vlast likovi koi sakaat da zagrabat sve. So mila ili so sila. Ke mora direktorive da gi otvorat fondovite za crni dani. Posto crnite dani im dojdoa.
Da, ova vazi plus i za site onie stanovi kupeni posle 01.01.2019Дали ова важи за станови за кои веќе е потпишан договор и платен капар ?
мене ми дојде ќатиб од 30.01, дека имам остварено од 01.2020 до 12.2020 дивиденда нето 8399мкд , а имам од ГРНТ само 280 акции, тоа му е 30мкд/акција нето, некаде ~ 3% .. не ми е јасно, ова мислам за лани беше дендата, зошто сега го добивам писмотп ??? сега мислам читав дендата е пола од тоа лани, 15мкд/акција ???I mene sve mi se cini kaj GRNT ke ima obracun kod OK korala...ne moze Straso da kupuva na 1350 tek taka. Da ne ne gi znael konecnite izvestai? Ili kolkava ke bide dividendata?
Vo nasata RSM imame na vlast likovi koi sakaat da zagrabat sve. So mila ili so sila. Ke mora direktorive da gi otvorat fondovite za crni dani. Posto crnite dani im dojdoa.
ДаПрашањето е дали ако некој ги продаде акциите од ТНБ, а ги имал во 2019 и 2020 ги губи сите дивиденди ????
Неверојатно е што луѓе купуваат акции со животната заштеда или со кредити, а не знаат вакви елементарни клучни работи! Тоа доволно говори за финансиското образование на овдешнава раја, а и за она што ќе се случи кога ковидозниот пациент ќе го тргнат од апарати...Прашањето е дали ако некој ги продаде акциите од ТНБ, а ги имал во 2019 и 2020 ги губи сите дивиденди ????
Е добро де, човекот не знаел, па прашал. За тоа служи форумов, за да си помогнеме во незнаење, а не да се исмејувамеНеверојатно е што луѓе купуваат акции со животната заштеда или со кредити, а не знаат вакви елементарни клучни работи! Тоа доволно говори за финансиското образование на овдешнава раја, а и за она што ќе се случи кога ковидозниот пациент ќе го тргнат од апарати...
Требало да праша ПРЕД да ги купи, а не сега. Луѓе повеќе внимаваат кога за 20 денари купуваат кило домати на пазар него кога влегуваат во сериозни финансиски аранжмани купувајќи акции! Милина е да си брокер или „инвестициски советник“ без грам морал и да експлоатираш ваква финансиски неписмена раја...Е добро де, човекот не знаел, па прашал. За тоа служи форумов, за да си помогнеме во незнаење, а не да се исмејуваме