S
StormRage
Гостин
why do you think someone cares? ќе виш то се болно од ракој сеаНе знам само дали правите дистинкција помеѓу медицинска и рекреативна употреба?
why do you think someone cares? ќе виш то се болно од ракој сеаНе знам само дали правите дистинкција помеѓу медицинска и рекреативна употреба?
Како каде е проблемот ?И? Каде е проблемот во примерот што си го опишал?
Тоа болдираното е посебна тема/проблем. И тоа голем. Мене фактот што доста луѓе го делат истото мислење( блодираното), посебно кога се работи за млади лица, кои би требало да бидат послободоумни и бунтовни од постарите, ми е многу загрижувачки.
Уште сега почнува да ме боли цело тело.Не знам само дали правите дистинкција помеѓу медицинска и рекреативна употреба?
Како каде е проблемот ?
И ти ко дечиштана се палиш изглеа дека ако ја легализираат марихуаната Скопје ќе стане Амстердам и секој слободно на улица ќе може марихуана да си пушти...
Не може ти од една страна да се бориш против недозволено производство и пуштање во промет на наркотични супстанци, а од друга страна да го оставаш отворено прашањето на злоупотребата на ваквото легално одгледување на марихуаната, или со други зборови, не може едни дилери да апсиш, а на овие да им викаш слободно кршете го КЗ и продавајте си марихуана.
Збориме за концептот на држава, а не како кај нас се спроведуваат законите. Ги мешаш ти овие две работи.
(смајлито е за болдираното)
Другар, кај живееш ти бе? Ти знаеш ли кој дилери ги апсат?
Ги апсат тие што не ги контролираат. Толку. Точка.
Пишав и на една друга тема, стварно е импресивно колку луѓе појма немаат што се случува околу нив, а една рака народ сме.
Ме заболе мене и за Скопје и за Амстердам, и за тоа кој каде ќе пушел. Најмалку битно е тоа. Травата е шанса да се сврти некоја пара кај нас, ама не вака како што сака сектава. Вака, финансиска корист од тоа ќе имаат само тие на кои ќе им биде дозволено.
Toa se tie glupi lugje i kopiljaci sto gi spomnaa, posto ne znaat deka za vo medicinski celi i vo masloto od konopot se vadi thc-toУште сега почнува да ме боли цело тело.
"Предвидено е конопот да се користи за лица коишто имаат ХИВ/СИДА, онколошки заболувања, болки и слично и сето тоа ќе биде само по препорака на доктор."
Не можеш да сватиш, ако не се ни потрудиш. За да сватиш прво треба да ги извадиш амовите, да погледнеш околу себе и да размислиш малку повеќе за тоа што си го напишал. Некои луѓе никогаш не успеваат да ги прошират видиците "надвор од кутијата", а некои не се ни обидуваат.Збориме за концептот на држава, а не како кај нас се спроведуваат законите. Ги мешаш ти овие две работи.
И ја сам кажав погоре дека кај нас лиценците ќе се доделат по некоја чудна коинциденција на луѓе блиски до елитата и дека финансиската корист од овој монопол ќе го имаат луѓе што ќе се бројат на прсти од една рака, ама ова не значи дека одгледувањето на марихуаната треба да го оставиме без никаква контрола, едноставно државата не смее тоа да го направи.
Ако бараш начин за брза заработка, тогаш и криумчарењето мигранти, и трговија со луѓе за органи или за проституција не е битно, и проституцијата, и трговија со оружје се начини за да „свртиш пара“. Ако не ај се ова легално да го напраиме ?
П.С. еве зошто ти си изглеа еден од среќниците што ја гледа вистината објасни ни на нас простата раја што уствари се случува во нашево општество, а што ние не го сфаќаме ?