Македонија - Шведска (7.4.2012, 16:00 ч.),Скандинавиум арена-Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.826
Јеренмир го критикувал однесувањето на колегата Петерсен во интервјуто за националната телевизија.
Исто така истакнал дека публиката гаѓала со се и сешто :icon_mrgr:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе немој да не разберете погрешно ние што се издувавме ама малце по малце се смируваме. Никад нема да плукам по ракометарите, по сите можам само по нив не, само маката дека ова можеби и ни беше историска шанса никогаш нема да ми помине.

M

MrzaRules

Гостин
Абе тие повеќето чисти позиции кога противниците очекуваат да подаде Лазаров првите секунди од нападот а тој иде и шутира без одраз, ама денес му ги бранеше голманот. Да не беа тие голови на европското кога се враќавме по негатива на крајот од натпреварот ќе сонувавме и квалификации за олимпијада и 5то место...
ама кога гледаш не ти оди нели логично е да прекинеш со тие нерезонски удари и да одиш на изграден напад..

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Фацата на Мојсковски, кога шундо направи тајм аут, беше јасно. Уште одамна знаев дека со овој Шундо нема ОИ. Ајде сега ќе се чека на кошаркариве да збришат таму сите.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Кошаркарите кога имаа најголем притисок изиграа машки... т.е. против Литванија. И ајде доста, притисок, ова, она, или можеш или не можеш, нема друго.
абе ајде кој притисок, ко ракометариве да не ограат под притисок?
овие од металург не се вчерашни, борко има тон утакмици изиграно, а пак за лазаров и да не праам муабет. не постои никакво вадење за поразот денеска, па и вчера!
под итно мора да се реагира и на шундо да му се врачи отказ! ТОЧКА!!!
--- надополнето: 7 април 2012 во 18:51 ---
Прегледај го приврзокот 41866
Човекот шо ги продаде двете утакмици :mad:
зошто?

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.149
Поени од реакции
8.118
абе ајде кој притисок, ко ракометариве да не ограат под притисок?
овие од металург не се вчерашни, борко има тон утакмици изиграно, а пак за лазаров и да не праам муабет. не постои никакво вадење за поразот денеска, па и вчера!
под итно мора да се реагира и на шундо да му се врачи отказ! ТОЧКА!!!
--- надополнето: 7 април 2012 во 18:51 ---

зошто?
за друго си во право..ама за притисокот не зборај џабе..преголем беше..т.е влогот беше преголем

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Викам ај да подзачитам што се глупости сте изнапишале, оној крив, овој крив. Ми се смачи да ве читам. Здрави, живи изгубиле, тоа е тоа. Пцовкиве лесно ви идат на јазик кога се губи. Особено ова хејтеризмов кон Кире е повеќе од симптоматичен. Алал да ви е. Баш ќе ве видам ако му текне да се повлече од репрезентација ради критикиве на кого после ќе му префрлате вина.

Туку Шундо реално веќе е време да си даде оставка. Доста му беше на човекот. Штом не може еден фластер да залепи, што останало за повеќе. Кога ќе ми текне на едно интервју на Марин Докузовски, јасно ми е зошто тактички ги уби повеќето репрезентации на Европско. Човекот си кажа дека помеѓу два натпревари се убивал од гледање ленти за да ја пробие играта на противнкиот. Шундо не верувам ни дека се обидел да прочита игра.

Кога ќе дојде ред кошаркариве да играат квалификации се молат тупаџиите да не пишуваат експертизи. Фала.

M

Mario Gómez

Гостин
ама кога гледаш не ти оди нели логично е да прекинеш со тие нерезонски удари и да одиш на изграден напад..
У нормална репрезентација Кире ќе си шутира коа ќе му дое редот, нема да пуца у никој случај по 15 шута на натпревар, ја незнам ти што подразбираш под изграден напад, но тоа кај нас го нема. И тие глупи шеми на Шундо му ги научија напамет. Зборам дека Лазаров треба да шутира колку сака и кога сака, пошто тоа се најдобрите шанси што ги имаме за да дадеме гол. Гледаш ли дека само трите бека си се подаваат и коа имаат шанса со пикер ќе изиграат. Денес Лазаров малце ја претера, да не шутираше или да шутираше исто е, кој ќе даде гол ако не тој??? Ама му ја прочитаа играта, врвните Шведски стручњаци дури се гледаше дека и голманот го проучувал и се увежбал со блокот и толку од Кире, а со тоа толку и од другите, нема веќе фактор на изненадување, сите знаат дека сме јаки, сите знаат дека Кире е најбоље и се спремаат максимум.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Викам ај да подзачитам што се глупости сте изнапишале, оној крив, овој крив. Ми се смачи да ве читам. Здрави, живи изгубиле, тоа е тоа. Пцовкиве лесно ви идат на јазик кога се губи. Особено ова хејтеризмов кон Кире е повеќе од симптоматичен. Алал да ви е. Баш ќе ве видам ако му текне да се повлече од репрезентација ради критикиве на кого после ќе му префрлате вина.

Туку Шундо реално веќе е време да си даде оставка. Доста му беше на човекот. Штом не може еден фластер да залепи, што останало за повеќе. Кога ќе ми текне на едно интервју на Марин Докузовски, јасно ми е зошто тактички ги уби повеќето репрезентации на Европско. Човекот си кажа дека помеѓу два натпревари се убивал од гледање ленти за да ја пробие играта на противнкиот. Шундо не верувам ни дека се обидел да прочита игра.

Кога ќе дојде ред кошаркариве да играат квалификации се молат тупаџиите да не пишуваат експертизи. Фала.
чита шундо, чита!!! весник в кенеф :D
само ај нека го прочита тро и делот каде се вели дека тој треба да си оди!!!

туку за лазаров... најголем дел од тука му замеруваат шо претерано го форсира брат му (тука спаќам и јас!).
сите оние кои го плукаат по останатите точки, тоа мислам дека го прават во афект!
пак ќе повторам, лазаров е нашиот најголем спортист!
--- надополнето: 7 април 2012 во 18:58 ---
Зошто . Зошто сите живи топки шо баба ми можи да ги фати ги пушти в гол.
не се сложувам!

Член од
7 август 2011
Мислења
4.972
Поени од реакции
15.262
Зошто . Зошто сите живи топки шо баба ми можи да ги фати ги пушти в гол.
коа ќе прочитам некој ваков падобранец ми се сере... шо кур пишуваш на тема за ракомет коа гледаш од јануари.

Тоа е тоа. Реално мислам дека квалитетот ни е тој. Да имавме друг селектор со нормална селекција на играчи сигурно ќе беше друга приказна.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Абе Кире е најголемиот, никој не смее да го оспори тоа. Но и он како национален херој и најголем спортист не треба да биде над репрезентацијата.

Секому се случува да не му оди шутот, но кога не ти оди, не претеруваш со шутирање, а особено не пробуваш да шутнеш кога знаеш дека противникот ги има проучено твоите шутеви до совршенство.

Тука секако треба да реагира тренерот, да му викне малку на Кире да олади и да смени тактика, да играме преку другите, овие да подзаборават малку на Кире и он да распали после, кога целосното внимание не е насочено кон него. Тогаш немаше шанси да се изнапромаши!

Вака цел ебан меч ние игравме едно исто, цел меч истата акција... па и РК Мралино тоа ќе го сфатеа!

Затоа можеби требаше да се проба со Јоноски у напад, али бидна веќе...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Затоа можеби требаше да се проба со Јоноски у напад, али бидна веќе...
Друже, се сложувам со тебе, не само Јоноски, уште многу играчи треба да се пробаат, ама на тренинг и на пријателски, не на вакви одлучувачки мечеви.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom