Македонија - Чешка - ОДИМЕ ВО БЕЛГРАД!

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Ауу жив и здрав да е при оваа нервоза ме изнасмеа :pos:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Моментална табела:
1. Шведска 3
2. Швабите 2
3. Чешка 2
4. МАКЕДОНИЈА 1 .........................................................................Е сега мора да ја тепаме Чешка ќе имаме три бода автоматски ќе идеме во втор круг. Ако изгубат швабите од шведска ќе бидат трети ние втори швеѓаниве први... Ни треба добар тим да се направи. Се надевам дека Ванчо е спремен да игра 2 утакмици одмараше барем да влези некоја минута . Да се најде некој барем шо шутира на место бате филип,прва да брани ДИВИ пошо се гледа дека е стварно мотивиран.крилата да се разиграат малку многу слабо изиграа последниве две утакмици.Чире е добар мада може и подобро.Мојсо....Мора и тој да се разигра малку мн слабо се покажа а прв стрелец е во лига на шампиони со чире.И шо е најбитно ко шо се зезнавме со швабиве мава на гол ДИВИ ја фаќа и се одбива овие нашиве сите во напад заминати уште пред да шутне овај,мислам...ПОБЕДАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА ОДИМЕ ЗА БЕЛГРАД
Ако изгубат швабите си одат дома, Чешка ќе биде трето место пошо ги убија во меѓусебниот натпревар.

Ние мора да победиме за понатаму!

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Доста им е на чесиве, ги тепаа германчиштата, сега е време да ги пратиме дома! :)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Во ситуацијава ќе дадам само една паметна квота !!!!!!
“We heal as a team, or we’re gonna crumble. Inch by inch, play by play. Until we’re finished. We’re in hell right now, gentlemen. Believe me. And, we can stay here, get the shit kicked out of us, or we can fight our way back into the light. We can climb outta hell… one inch at a time…”
Ал Пачино!
Зашто друго доколку би кажал...би ПЦУЕЛ по овој МИЗЕРНО одигран меч од сите освен 2 играчи од кои еден е ГОЛМАНОТ!

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
По првите два натпревари јасно се виде дека Темелков е надвор од форма. Ај ке речеме не му подавале,али и на неколку пати кога му подадоа не се обиде да влезе ,туку одма ја враќаше топката. За мечот со Чешка според мене треба да се почне со Златко Мојсовски да видиме како ке оди со него, И мора Миркуловски да почне од почеток,а не дрвото Филипчо. По квалитет со Чесите сме тука некаде и се надевам овојпат ке имаме среќна завршница и секако ке славиме.
НАПРЕД МАКЕДОНИЈА.

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Ќе биде тежок натпревар...И Чесите се под притисок, али мислам дека публиката ке ја направи таа мала разлика за победа!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Малце покоцентрирано во финишот на натпреварот и победата е наша.

H

-HRO

Гостин
Секогаш играме против судии...тоа се виде и на вчерашниот дуел со Германија....
Манасков не смееше она да го промаши....срцето ми застана...празен гол утна....
Да се надеваме на позитивен исход со Чешка...

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.042
Поени од реакции
1.028
Некој се збунал по ФБ ваму таму и испадна забуна.Некој ваков тип:

Прегледај го приврзокот 39088

Битното е дека ни е потребна БИЛО КАКВА ПОБЕДА :)

Мијалков :))) Се потурив од смеење ... ај да беше некој друг ама кај бе баш детево на Пепи
го погреши овој? :)))

Инаку за натпреварот мора некако психички да се "рестартираат" репрезентативциве пред се.
Со голема подршка на публиката, иста порбеност и корегирање на зицериштана
промашени, не гледам зошто не би ја тепале Чешка.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Јас мислам дека Македонија може да се издигне и над Јиха и над Чешка и над судии и на крајот на криштата и над ЕХФ. Кога го гледам Алушот си викам батево не гази на паркетот. Колку грациозност има само у неговиот шут. Вистински пример за тоа како треба да се игра за Македонија. Дресот на репрезентацијата треба да се заслужи. Алушо у својата кариера секогаш ама баш секогаш го носел достоинствено и со гордост. Време е за негова нова 100 % реализација на дуелот со Чешка. Гледам многу го напаѓате Темелков. Детево мислам дека повише работи у позадина, игра квалитетна одбрана а у напад некако nе го форсираат .Мислам дека крајно време е Македонија да игра преку крилата и максимално да ја искористи гужвата која се прави околу нашите бекови. Браво за пуленот на Манасков. Детево има неверојатен одраз и максимално храбро и дрско изигра. Респект за мојот аватар.Стварно треба да му се пружи шанса и нему и на Мојсовски (Златко). Миркуловски и Стоилов, па Македонија треба да е среќна шо ги има. Јас не сум видел играч кој толку добро знае да троши време како Миркуловски ( посебно кога играме со играч - два помалку:cuc:) . Има јајца детево и не се плаши да влезе на седумте а башка неговата финтаџиска игра еден на еден. Стоилов ни е откритието на првенството. Мислам дека со секоја наредна утакмица е се помотивиран. Очекувам добра партија ( аген) и од двајцата. Бранко Ангеловски конечно да ме демантира на една утакмица. Вчера, пружи добра партија у одбрана. Мислам дека треба истото да го сториме и со Чешка. Бранко со Ацо Јоновски и Веле Марковски се нашите столбови. Очекувам Велко да ја игра онаа страшна одбрана од пред неколку години, некако после првиве две утакмици како уплашен е. Голманите јас мислам ни се секогаш на ниво, кој како сака нека збори. Нашиот проблем у било кој спорт е нападот и како да се даде гол ( кош). Одбраната ни е секогаш прва лига. Е тука треба да стапат на сцена ( мислам крајно време е више) Мојсо и Кире. Треба да ја продолжат одличната соработка со Стоилов и Мојсо повише да ја користи навлеченоста на одбраната на Кире. За Кире секој збор е излишен. Класа ракометар кој изигра маестрално само уше да му проработи прецизноста. Идеме дечки, Чешка мора да падне... Победа за Македонија.
И на крајот,
За кого???​
За Македонијааааааа!!!​

В

Вори

Гостин
^

Темелков и не е баш дете :)

Иначе сите викаат дека МОРА да се победи.Видете,мора да се умре само.Нека не им се ствара дополнителен притисок со такви муабети.
Само психички да не паднат.Зошто викавме дека ќе ги тепаме и Шведска и Германија,па видовте што се случи.
Затоа не избрзувајте со коментари и предвидувања однапред.
Нека играат како досега пожртвувано и храбро,нека дадат се од себе,па со Господ напред утре.

Не сакам да прогнозирам,си имам свое видување за утакмицава со Чешка,али ќе си го сочувам за себе.
Публиката само сакам да се надмине себеси и да им ја даде потребната поддршка во решавачкиот дуел.

п.с Ја да сум ко Шундо,Манасков би го играл од почеток во состав.Чисто да не падне детево психички,и да носи товар цел живот на него ради промашениот зицер.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.906
Поени од реакции
7.468
Па да бев дома даљинското ќе леташе, или у најлош случај телевизорот.
Овака немаше што друго :icon_mrgr:
Јебига...затоа едно од моите правила,уште пред да почне првенството,пред почеток на утакмица 15 минути се чисти местото на настанот(каде што гледаш),се тргаат сите летечи предмети,така полесни,сите стаклени и телевизорот се мести на поголемо растојание.Употреби ги уште од следнава овие мерки за безбедност...и ти ветувам штетата нема да биде многу голема...земи си некое перниче до тебе така што амортизира удари и ремети го цело време...
Ај да не идам оф доста беше.
Со Чесите идеме на +4 слушајте ме.:love:

И да...за табелата.
Моментално
Шведска 3
Чешка 2
Германија 2
Македонија 1

Шведска-Германија ( Најмногу ни одговара победа на Швеѓаните,во тој случај тие имаат 5 бода но понатака пренесуваат три,во случај на нивни пораз,Германија има 4 бода и доколку ние ја победиме Чешка ,тие пренесуваат 4 понатака,додека ние и Шведска по 1,најдобро сценарио за нас,победа на Шведска,наш триумф и ние со Шведска пренесуваме по 3 бода додека Германците си одат дома,Чесите продолжуваат со 0 бодови.)

М

Мартин`

Гостин
Апел што кружи на фејсбуков .. незнам колку е паметно сепак се против ЕХФ :D
Ve molam prenesete na fb!!!
"Poraka do site makedonski navivaci utre vo Nis:
Svedskite reprezentativci molat za podrska vo nivniot mec protiv Germanija (18:15h). Dokolku Svedska pobedi, za Makedonija (so nasa pobeda nad Ceska) se otvara super sansa da se bori za polufinale i Olimpijada. Kje odime vo Belgrad kako Prvi od nasa grupa so 3 boda (se brise porazot od Germanija).
Zatoa, molba od Svedskata ekipa, so site sili da navivame za Svedska, a protiv Germanija. A posle se znae - so site sili da ja zgazime Ceska i "Auf Wiedersehen" na Svabite." .

P

PewDiePie

Гостин
Settle down.
-Are you ok gaffer ?
Yeah

"Listen up,this is only a game of handball,we win it we lose it so what ?
People who think that,are blessed this game means everything to each and everyone of us. We do anything,we give anything to be out on that pitch playing and we thread the day they had snatched away from us.
So we stuck up on our glories,keep them treasured right here,in a hope that one day when we're old they'll keep us going because they are our lives. If we lose our handball we are dead man.You're gonna look back on today it's gonna be one of your treasures cause we are gonna hold on no matter what they throw at us and are gonna win. WE DON'T DIE TODAY GENTLEMAN ! WE GO OUT THERE AND WE LIVE FOREVER IN THE MEMORIES OF THOSE WHO TOOK PART AND THOSE WHO CAME TO SEE. FOREVER !"
YEAH !?!
YEAH !?!?

-YEAHHHH !!!!!!!

Е ваков говор треба,само што нема муда Шундовски да го каже,да беше Лино ехее.

П.С. Болдот е за Лазаров.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom