Македонија-Унгарија (6.4.2012, 14:45 ч.),Скандинавиум арена-Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Незгодни се овие Унгарците секогаш,мора со добра одбрана против нив и без брзање.
Јас и со нерешено би бил задоволен :D
Aбе какво нерешено бреее... само победа и ништо друго!!! Aјдееее, цел се тресам :)
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
Уште малку едвај чкртам рацете почињаат да ми се тресат, боже кој адреналин у пм...!
 

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Јас си се набавив дијазепам и лексилиум, за секој случај има колонска вода и дежурен лекар со мене, така да спремен сум за мечов :D
Само нека почне :)
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.678
Поени од реакции
35.369
Едно е сигурно ќе има баеги нервози пред телевизор ако некој мисли дека лесно ќе ги добиеме се лаже :)
Ние по навика играме инфарктни натпревари :D

Со добар и изграден напад, со уште подобра одбрана успехот е гарантиран.
Но мислам дека најголема закана ни доаѓа од тие двајцата во црно:cautious:
 
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Пецепт за маѓарски гулаш :pos:



Gulyás

Main article: Gulyásleves
In Hungarian cuisine, traditional gulyásleves (lit. "goulash soup"), bográcsgulyás,[5] pörkölt, and paprikás are thick stews made by cattle herders and stockmen. Garlic, tomato, caraway seed, bell pepper, and wine are optional. One may alternatively prepare these dishes as soups rather than stews. Excepting paprikás, the Hungarian stews do not rely on a flour or roux for thickening.
Goulash can be prepared from beef, veal,[6] pork, or lamb. Typical cuts include the shank, shin, or shoulder; as a result, goulash derives its thickness from tough, well-exercised muscles rich in collagen, which is converted to gelatin during the cooking process. Meat is cut into chunks, seasoned with salt, and then browned with sliced onion in a pot with oil or lard. Paprika is added, along with water or stock, and the goulash is left to simmer. After cooking a while, garlic, whole or ground caraway seed, or soup vegetables like carrot, parsnip, peppers (green or bell pepper), celery and a small tomato may be added. Other herbs and spices could also be added, especially chili pepper, bay leaf and thyme.[5] Diced potatoes may be added, since they provide starch as they cook, which makes the goulash thicker and smoother. A small amount of white wine or wine vinegar may also be added near the end of cooking to round the taste. Goulash may be served with small egg noodles called csipetke.[7] The name Csipetke comes from pinching small, fingernail-sized bits out of the dough (csip =pinch) before adding them to the boiling soup.
Hungarian goulash varieties

Hungarian goulash variations[8]
  • Gulyás Hungarian Plain Style. Omit the home made soup pasta (csipetke) and add vegetables.
  • Mock Gulyás. Substitute beef bones for the meat and add vegetables. Also called Hamisgulyás, (Fake Goulash)
  • Bean Gulyás. Omit the potatoes and the caraway seeds. Use kidney beans instead.
  • Csángó Gulyás. Add sauerkraut and rice instead of pasta and potatoes.
  • Betyár Gulyás. Use smoked beef or smoked pork for meat.
  • Likócsi Pork Gulyás. Use pork and thin vermicelli in the goulash instead of potato and soup pasta. Flavour with lemon juice.
  • Mutton Gulyás or Birkagulyás. Made with mutton. Add red wine for flavour.
A thicker and richer goulash, similar to a stew, originally made with three kinds of meat, is called Székely gulyás, named after the Hungarian writer, journalist and archivist József Székely (1825–1895).[5]
Some cookbooks suggest using roux with flour to thicken the goulash, which produces a starchy texture and a blander taste. Others suggest using a vast amount of tomatoes for colour and taste. A small amount of tomatoes in the stock that is used, or a drop of tomato purée, may improve the taste and texture, but the original goulash is a paprika-based dish and the taste of tomatoes should not be discernible. Many Hungarian chefs consider tomatoes to be absolutely forbidden in goulash and they also feel that if they cook a stew instead of a soup, it should only be thickened by finely chopped potatoes, which must be simmered along with the meat.


 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ние по навика играме инфарктни натпревари :D

Со добар и изграден напад, со уште подобра одбрана успехот е гарантиран.
Но мислам дека најголема закана ни доаѓа од тие двајцата во црно:cautious:
Никогаш ништо не знаеш зависи многу како ќе влеземе во дуелот. А за судиската двојка не вреди да се збори што и да биде ќе има уште две утакмици само среќа дане прати и да бидеме концентрирани, да не им се тресат многу рацете голем е влогот :icon_mrgr:
 
M

Mario Gómez

Гостин
Ајде како шо би рекол зоте, со господ напред, краците на сонцето од кутлеш ќе го осветлат денес патот на александар и ќе го заслепат унгарскиот голман, амин!
 

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.836
Поени од реакции
30.744
Нека грми да се слуша до овде, НАПРЕД МАКЕДОНИЈААА !!!
 
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Jas odam da si napravam caj od kopriva so med i limun...
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom