Македонија - Полска [23.01.2012 - 16:15 ч.]

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
се се ама најстрашен ми изгледа мечот шведска-данска. како индолентно се понашаа вчера при 11 разлика, мислам дека ако им требаат бодови на данциве, уопште нема да се мачат од хотел да излезат. а и познати се по нати го - дај ми го. мислам дека на некое фубалско првенство си поделија така бодови и дури истакнаа еден транспарент у стилу викиншки браќа или слично.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас не се плашам, верувам во нашите момци, ама нашиот Шундо треба тука да работи со нив, тренингот да го искористи да ги крене и да ги мотивира. Нема да го убие, ако малку им се насмее на крај краева.:unsure:

Еве го и Лазаров:
http://www.idividi.com.mk/sport/ostanatsport/742048/index.html

Ме плаши тоа што и Кире на неколку пати ја спомена психата. Штом Кире, што според мене е еден од психички најстабилните играчи, што останува и за помладите кои го немаат тоа искуство? :(

Искрено се надевам дека ќе се разлетаат низ терен, нема да бидат оптоварени со зборчето: Мора и со математики и дека ќе играат од срце. Некогаш кога “нече среча поштеног човека“, мора човек сам да ги превземе работите во своја рака, тоа треба да го направат нашите и да заборават што било до сега, да играат како да е прв натпревар, сепак имаат поддршка од трибините и од малите екрани.

П.С Доле во линкот, два коментари - бесценети:

Ic ne gleam so polska, mozda so srbite ama ova e sramota.

mislis ti si kriv...
Дај бе да им забраниме на ваквиве да гледаат утакмици.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дајте бе луѓе да ги анализираме Пољаците..вчера како се вратија од -11 ме фати страв.. многу се незгодни,силни се а и имаат јаки шутери.
Што корист е ако ние ги анализираме. Туку Шундо ако му текне да прегледа некоја лента од нив, вака ко за промена па може чудо да се случи :vozbud:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Јас не се плашам, верувам во нашите момци, ама нашиот Шундо треба тука да работи со нив, тренингот да го искористи да ги крене и да ги мотивира. Нема да го убие, ако малку им се насмее на крај краева.:unsure:

Еве го и Лазаров:
http://www.idividi.com.mk/sport/ostanatsport/742048/index.html

Ме плаши тоа што и Кире на неколку пати ја спомена психата. Штом Кире, што според мене е еден од психички најстабилните играчи, што останува и за помладите кои го немаат тоа искуство? :(

Искрено се надевам дека ќе се разлетаат низ терен, нема да бидат оптоварени со зборчето: Мора и со математики и дека ќе играат од срце. Некогаш кога “нече среча поштеног човека“, мора човек сам да ги превземе работите во своја рака, тоа треба да го направат нашите и да заборават што било до сега, да играат како да е прв натпревар, сепак имаат поддршка од трибините и од малите екрани.

П.С Доле во линкот, два коментари - бесценети:

Дај бе да им забраниме на ваквиве да гледаат утакмици.
психата според мене не би требало да игра толкава улога, оти сите шо ги имаме се искусни играчи кои имаат многу утакмици зад себе, особено во последната година, кога е и најбитно.
за кире не ни правам муабет, сите играчи од металург имаа многу јаки утакмици зад нив годинава, исто и од вардар. овие кои играат во странски клубови се во јаки лиги, освен темелков, но кај него треба искуството да има најважна улога.
мене ме плаши најмногу шундо, неговото незнаење и неспособност во клучните моменти.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Дај да забраниме да има место за коментар под текстовите на медиумите и каде се тие кои ги модерираат овие страни. Секоја будала тастатурата и мрчи ли мрчи. Пред малку ги читав коментарите на фб од Курир.мк каде искочи статијата Никој нема стрелец како Лазаров. Се најде некој тетреб и го пиша ова ( lazarov kolku sho e dobar tolku i losh za makedonija, затоа и изгубивме ! ) И мислите овие работи не ги читаат ракометарите. И после зашто се бедирани. :confused:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кога можела Шведска да им направи +11 на полувреме утре ние ќе ги искинеме, ако не ништо друго играме први и надеж уште ќе постои.Со тоа самодовербата се враќа и со Србија се е можно, наша е Арена во секој случај.Па ако треба и немора да испаднат другите резултати, за наш пласман играме, што подобар.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Кога можела Шведска да им направи +11 на полувреме утре ние ќе ги искинеме, ако не ништо друго играме први и надеж уште ќе постои.Со тоа самодовербата се враќа и со Србија се е можно, наша е Арена во секој случај.Па ако треба и немора да испаднат другите резултати, за наш пласман играме, што подобар.
никој досега не не надигра! ФАКТ!!! дури овие тн. велесили како германија и данска можат да бидат ептен среќни шо не изгубија од нас!

ако овај шутракоски, ова шундоски :facepalm: не се изгуби ко вчера, утре секако победуваме!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дај да забраниме да има место за коментар под текстовите на медиумите и каде се тие кои ги модерираат овие страни. Секоја будала тастатурата и мрчи ли мрчи. Пред малку ги читав коментарите на фб од Курир.мк каде искочи статијата Никој нема стрелец како Лазаров. Се најде некој тетреб и го пиша ова ( lazarov kolku sho e dobar tolku i losh za makedonija, затоа и изгубивме ! ) И мислите овие работи не ги читаат ракометарите. И после зашто се бедирани. :confused:
Е па тоа ме нервира. Ај разбирам во моментите на нервоза да искоментира човек нешто, ама после ден од натпреварот, вакви муабети да излагаат, а човекот моментално е прв стрелец, па стварно нема смисла. Не знам дали гледале вооопшто некоја од утакмиците или само вака од памет зборуваат. Едино Кире само со Чешка имаше ептен слабо прво полувреме, ама после надомести за 6 полувремиња. Не знам што очекуваат од човеков, дали некој ги лажел дека е маскиран Чак Норис, па може се да постигне....

Срам да им е што ги плукаат, не гледаат дека злато вредат.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Колку ќе дојдете утре во Бгд?
Ваљда нема да биде послаба посета због поразот...

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Е па тоа ме нервира. Ај разбирам во моментите на нервоза да искоментира човек нешто, ама после ден од натпреварот, вакви муабети да излагаат, а човекот моментално е прв стрелец, па стварно нема смисла. Не знам дали гледале вооопшто некоја од утакмиците или само вака од памет зборуваат. Едино Кире само со Чешка имаше ептен слабо прво полувреме, ама после надомести за 6 полувремиња. Не знам што очекуваат од човеков, дали некој ги лажел дека е маскиран Чак Норис, па може се да постигне....

да не е кире, можиме само да сонуваме ЕП или СП. а човекот срце остава на терен. не е тој крив шо за селектор немаме некој поасолен, па да го извади максимумот од останатите, со шо би му олеснал и на кирцата во играта!
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 15:48 ---
Колку ќе дојдете утре во Бгд?
Ваљда нема да биде послаба посета због поразот...
не! ама е работен ден, така да...

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283

Убаво си кажа ретко кој гледа. Сите станаа експерти со кошарката и ракометот. До вчера никој од нив незнаеше што е тројка а што седмерец. Пола од тие кои отидоа во Белград ми го силуваат home page со статуси и чек ин дека се на сплав или во некој бутик у центру Београда.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Кире не е од вчера. Македонец е. Не познава. Тоа значи дека знае оти сосем неписмена раја, која абер нема од ракомет се обидува да го критикува иако не познава ни 1/3 од ракометната игра. Само селективна публика може да истресе навредлива работа за него или за било кој друг наш играч. Компјутер за секое дете и ете ти беља. Тоа го мислам кога ви велам дека ментално ние не сме подготвени за спорт. Го сметаме како смрт или слобода. Сите експерти. Дури ми е смешна оваа состојба во која сите мислат дека единствено победа доаѓа во предвид. Затоа Кире убаво си кажа пред да отидат во Ниш: Не ги кревајте очекувањата.

Ако не ја знаеш играта како што треба само гледај мајке му, навивај, не продавај ветер во магла. Ако навиваш, навивај ко што треба. Не може да играш оро кога ќе ја тепаме Чешка, а пцуеш кога ќе изгубиме од Данска. Ако немаш нерви, измислиле далечинско менувај. Јас искрено верувам дека момците се ментално посилни од сите нас, а тие играат на терен не ние. Ние плачеме по дома, они тренираат спремајќи се за следен дуел. Затоа малку почит, зашто Миркуловски и Столе јадат ќотек на терен кој боли да го гледаш преку ТВ. Страшни борци. Кире е мозок на сите акции и стрела како бомбардер, треба ли да спомнам дека е најдобар стрелец? Во спортот потребна е и среќа. Досега ја немавме на првенството. Камо среќа од утре да ни се насмее.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Мора да платат Пољациве за несреќава што не следи - едноставно мора..... а богами и домаќинот !!! :mad:

Со две победи имаме најмалку 3-то место што не носи во ситуација да играме за 5та позиција т.е квалфикации за ОИ или најмалку 6ти во генерален пласман на пренствово - Огромен успех. Aко ни се посреќи со останатите натпревари можеме и до полуфинале.... се` доека имаме и теоретски шанси мора да веруваме. Спортската среќа понекогаш е Qрва.... најубаво го осетивме тоа на наша кожа...:(
НЕМА ПРЕДАВАЊЕ !!! Пративме мажишта, пративме лавови, водат рововска битка со цела Европа - мораме да ги подржуваме, мораме да веруваме во нив, мораме да им се одолжиме со наша целосна подршка во овие тешки моменти за тоа што го прават за цела нација.
ЕДНОСТАВНО МОРА ДА ОСТАНЕМЕ СО НИВ ДО КРАЈ!!!
Победиле или изгубиле вечно ќе им бидеме благодарни....
ЗА КОГО??!! За нив самите, за мене, за вас, за ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА !!!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.154
Поени од реакции
18.178
Во случај добивање место за ОИ планот е ваков:

За ОИ веќе квалификувани :
1.Британија
2.Франција (светски шампион)
3.Аргентина (Јужна Америка)
4.Јужна Кореја (Азија)
5.Други 2 директни места ќе добијат освојувачите на Еуро 2012 и африканското првенство

Шесте најдобри екипи од СП 2011 кои не се квалификувани директно за ОИ се распределени во 3 групи (турнири), а тие се Шведска, Хрватска, Данска, Исланд, Унгарија, Шпанија.

1 група (во Данска)
Данска, Унгарија, претставник од Еуро 2012, претставник од Африка

2 група (во Шведска)
Шведска, Хрватска, Јапонија, Чиле

3 група (во Шпанија)
Шпанија, Исланд, Бразил, репрезентација од Еуро 2012

Победникот на Еуро 2012 е директно пласиран во Лондон, освен ако е Франција пак шампион (тогаш другиот финалист е директно пласиран).

Ако некоја од домаќините на трите групи (Шведска, Данска или Шпанија) се пласирани директно во Лондон, нивната група ја превземаат Хрватите, а Полска ќе е на местото на една од овие три репрезентации доколку директно одат на ОИ.

Kajgana Shop

На врв Bottom