Македонија - Полска [23.01.2012 - 16:15 ч.]

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
не се секирајте за психата! психички не паѓаме шо многу ме радува. да пагавме психички немаше да се вратиме од -3 против шведска и исто од -3 против данска!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Јас пак ќе кажам. Не снег во Сахара, пингвини на песочна плажа на Антартик да одат, нема Полска да ја тепа Германија. Се надевам премногу дека грешам.
Ја мислам да гледате комбинација каде Данска ја тепа Шведска, обратното не е можно.:oops:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.006
Поени од реакции
74.298
Се мислам дека Полјациве ќе го земат немиен :icon_mrgr:

Убеден сум дека ќе ги победиме исто како што бев убеден дека ќе ги совладаме Чесите.
Кај нас секогаш проблемите се појавуваат после 45 минути игра. Не само во репрезентацијата туку и на екипен план. Проблемот е што немаме јака клупа која во еден дел од мечот би излегла на терен за да може да одмори првата постава. Добро е што имаме една постава за одбрана и една за напад, ама лошо е што против брзите селекции неможеме да извршиме замена откако ќе дадеме гол па ни прават брз центар...
Така не истрошија вчера Данците. А тоа што се вративме беше заслуга на крајните одбрани на Борко и головите и пожртвуваноста на Лазаров.
Полјаците играат поспор ракомет, како нашиве :icon_mrgr:
Е сега ќе има помалку простор за шутеви, ама па и ќе имаме време да поставиме одбрана.
Вчера дур сменеа Темелков и Мојсовски на крајот, сто гола примивме...
Столе не успеваше да се замени во пола утакмица...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пољаците имаат подобри шутери од Данците на бековските позиции.Башка несмееме да заборавиме дека Полска ја победи Данска,а можам да кажам дека и се подобри од нив на ова првенство.

Незнам ама ми изгледа како да ги потценувате Пољацитеа кои имаат играчи како Лијевски,Бјелитски,Јурецки.Имаат играчи што играат во ХСВ,Рај Некар... Чиста среќа за нас е што им го нема голманот Шмал,кои се смета за еден од најдобрите голмани во светот.

Ќе биде многу тешко,проклето тешко ќе биде со Пољаците кои секогаш имаат висок пласман на првенствата,го имаат истиот тим од 2009 кога беа исфрлени во полуфиналето,го имаат истиот тренер Вента,ова првенство доаѓаат далеку поспремни,имаат искусни играчи,СТРАШНИ ШУТЕРИ кои верувам ќе ги искористат максимално со оглед на тоа како бранат нашите голмани!

Психички се паднати нашиве,како и сите навивачи наши,ќе биде тешко со Пољаците!
Ако нешто научив од мала во ракометот е да не го подценуваш противникот. Уствари и никогаш не сме се нашле во ситуација да потценуваме, туку секогаш нас не потценувале. Не реков никаде дека се слаби Пољаците, нема слаба екипа на првенствата. И најјаките паѓаат како круши во ракомет, никогаш ништо не се знае со сигурност.
Тргнувам од тоа дека нема што да изгубиме, влегуваме лути и играме на победа. Нема калкулации никакви, само храбро до крај. Од друга страна кога било лесно, па сега да биде :)

M

MrzaRules

Гостин
Leandra вети овде пред сите дека ќе му дадеш на Цитро?:D
кажи де шо да му даде...:cool:.....инаку за натпреваров ќе го кажам истото како многу пати уназад....да го снема тој пад во играта во второ полувреме...останатото одлично го работиме...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Вторава комбинација ми е некако најреална..само Србите да изгубат од Шведска а ние да ги сметеме во последниот дуел..
Абе слушајме ќе направиме будалија ќе одиме напред :pos:

Ќе имаат сите ваква реакција - :facepalm:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Јак момент од вчера беше Маркоски коа го лупна Хансен од земја. Ебати Велкото, мртов ладен, судииве му викаат полека овој гајле нема... :pos:
Moре требаше 3-4 пати така малку онака за збунување :pos:

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
кажи де шо да му даде...:cool:........
Што може да му даде : 1 табла јајца, 2 кг јаболка , 1 кг компири , 3 кг портокали , 2 кг мандарини , 1/2 кг киви и.т.н = вистински пазарен ден :icon_lol:

Што се однесува за Полска верувајте ќе се повтори сликата со Чешка но овај пат нема да биде гол разлика од 6+ ќе биде од 8+ ;) :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Види реакцијава на Хрвативе
Poslano: jučer u 22:20 [direktan link na ovu poruku]
Ma kakvo pustanje, napalili se Makedonci ko hepo kockice.
Ja njih ne bih volio u polufinalu, recimo, ni za zivu glavu.

Poslano: jučer u 22:19 [direktan link na ovu poruku]​

Današnje utakmice pokazale su da reprezentacije iz naše grupe neće baš za doručak pojesti timove iz one druge grupe ...

Poraz Makedonaca tako me je podsetio na poraz njihovih košarkaša od Rusije na prošlogodišnjem EP ...​

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Ja tepame Polska 100 %, verujte :)
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 19:08 ---
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 19:08 ---

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.932
Поени од реакции
7.041
Дајте бе луѓе да ги анализираме Пољаците..вчера како се вратија од -11 ме фати страв.. многу се незгодни,силни се а и имаат јаки шутери.
Јас мислам дека тоа се случи затоа што Шведска си игра курташак со сите на ова ЕП, а ние мислиме едно за нив тие прават друго. Нив им е обезбеден квал. турнир за ОИ така да не верувам да имаат некој мотив за пласман на ова ЕП, очекувајте да ги изгубат двете утакмици од Данска и Србија, ние та си тепаме утре и да си осигураме 10-то место на крај.

N

Nicky Santoro

Гостин
најдобра варијанта е вторава!
прво подобра варијантава е затоа што србија треба да изгубе само од шведска, а вториот пораз ќе биде директна утакмица со нас т.е сами ќе си одлучуваме .
глупо е сеа да се надеваме на 1вата варијанта или третата.. нема смисла данска да изгуби од шведска и да се надеваме германија двете да ги изгуби .. нема смисла.. поверојатно е ова варијанта да се зафркни србија.само ме плаши шведска данска .. ќе си е направат како им треба..

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Вондредниот воз утре за Белград ќе биде бесплатен.

Не знам дали некој ја споделил до сега оваа информација.

Kajgana Shop

На врв Bottom