- Член од
- 27 јануари 2010
- Мислења
- 2.430
- Поени од реакции
- 723
Шпанија. Овој Моња се кладам дека цел ден да шутира за 3 нема да погоди таква 3каСо кого вкрстуваме ако ги добиеме Литванците со победникот од Шпанија-Словенија или со Французите?
Шпанија. Овој Моња се кладам дека цел ден да шутира за 3 нема да погоди таква 3каСо кого вкрстуваме ако ги добиеме Литванците со победникот од Шпанија-Словенија или со Французите?
Абе заеби го овој што тропа -најреални у прогнози се букмејкерите. Тука ке видиш колку ни се шансите! Пак ке повторам шансата ја гледам у Волку Волку и Игорче!!Еве изјава од човек што разбира од кошарка а не какво Инкогнито тука (реалниот)
Букмејкерите ги наполнија џебовите со Македонија!! на ниедна утакмица не бевме фаворит, од 3 до 5 коеф се движеше за нас не е мерило тоаАбе заеби го овој што тропа -најреални у прогнози се букмејкерите. Тука ке видиш колку ни се шансите-1:4 за победа.
А ти па мислиш дека се разбираш многу ? Докузовски во игра ги внесува Самарџиски,Дамјан,Чековски,Соколов тоа ти се со првата петорка вкупно 9 играчи, освен тоа Литванија не ги декласираше србите туку победи со 10 поени разлика и тоа затоа што имаа страшен процент на погодени 3ки, а незнам која јака репрезентација има пораз од Литванија освен Германија, ако пиша дека Србите ни одговарале највеќе мислам дека не ги сметаш нив за јаки Бидете малце оптимисти, не дека јас сум сигурен дека ќе ги победиме Литванците али барем верувам во способностите на нашите репрезентативци и се надевам на победа !Игравме јака одбрана со Гечевски и здрав Самарџиски, неможе тебе Станко да ти покрива 30 мин 5ка... друга работа не е тука никаков Македонски Синдром тука се збори со оладени глави трезвено, Литванија ке ја има помошта од публиката, судиите. Имаат доста поснажни играчи, високи крила сто се игра денес во модерната кошарка, позади нив имаат играчи што осовјувале евролига. Ние немам играчи за ротација, играме со 7 играчи цело првенство се чустввуа и заморот Неможе Литванија да ги мерите со Србија затоа што на првенствово ги декласираа. Србија ни одговараше највеке, она освен Турција друга јака селекција немаше добиено... поздрав до сите што станаа експерти за кошарка после изглеани 4-5 утакмици на турниров
Се слагам со тебе околу Гечевски, тој е најдолго во репрезентацијата и уште се бори до крај за тимот, тоа е голем мотив за останатите играчи. Плус Гечевски многу полесно се снаоѓаше под противничките обрачи за разлика од Самарџииски да речеме, кој или ќе му ја украдат, или лична у напад ќе направи или чекори, ако не тоа сигурно ќе утне. Ни треба асален и стабилен центар за во рекет, на таа позиција само Гечевски го имавме. Инаку браво за Војдан, ха Кириленко ми делуваше ко година дена леб да нема јадено, ко испосник некој е.Абе јас не знам од кога ќе заврши првенството туку сега ти кажувам...Владо Илиевски како прво не е за да решава утакмици..плејмејкер класичен..па дечкото ора по 40 мин на утакмица, вчера некако Бо се виде низок со Русите па даде само 16 поени ама затоа беа тука Антич со 15 и Чековски тука некаде(не ме држи за збор не знам точно) да надополнат.. Кириленко против Мекедонија знаеш колку коша даде? 2 знаеш кој го чуваше?? Војдан...не да го чуваше туку го изеде..и сеа ти протолкувај што значи ти цела утакмица да запреш НБА ѕвезда, имаме неверојатна тимска дисциплинирана игра значи тука не си во право. По реално на работите од ова не може...па не сме слепи мајко му..Гечевски беше само метафора за пожртвуваност и желба за успех(јас мислам дека со Антич и Чековски Македонија игра подобро под обрач) полуфинале..па што биде нека биде понатака
знаеш што во право можеби таа е статистиката му оди на литванците и тројки и од под кош но ние се карактеризираме со цврста одбрана и силен тимски дух така да едно е јасно сигурно дека ке му ја намалиме реализацијата на некои 35-40 посто е сеа колку ке биде доволно тоа за победа ставрно неможам да кажам и + ке не убие подршката од фановите прават стварно пеколна атмосфераНема врка домаѓини имаат прецизност имаат шут за тројки и од пост ретко промашуваат од тројки имаат реализација над 50 посто што е голем плус за нив.
Но ако не им тргне шутот ако поставиме добра тактика да ги задржиме како Русија вчера и Словенија да играме мислам дека ќе се носиме со нив
Тоа се бара.. одма се предадоа овие погоре...и сеа ако стигнавме до 1/4 финале шо треба...да им кажеме на Литванците доста ни е до тука ние не играме? Мушки до крај како со сите така и со Литванија...па нели среќата ги прати храбите..лавовски до крај никако поинаку...А ти па мислиш дека се разбираш многу ? Докузовски во игра ги внесува Самарџиски,Дамјан,Чековски,Соколов тоа ти се со првата петорка вкупно 9 играчи, освен тоа Литванија не ги декласираше србите туку победи со 10 поени разлика и тоа затоа што имаа страшен процент на погодени 3ки, а незнам која јака репрезентација има пораз од Литванија освен Германија, ако пиша дека Србите ни одговарале највеќе мислам дека не ги сметаш нив за јаки Бидете малце оптимисти, не дека јас сум сигурен дека ќе ги победиме Литванците али барем верувам во способностите на нашите репрезентативци и се надевам на победа !
Гечевски е доволно само да седи на клупа и да биде мотив и психичка подршка на нашите он си го одработи шо требаше, подобро цел Чековски(кој воопшто не е лош турниров) отколку пола Гечевски, а за Војдан немам збор Кириленко..Се слагам со тебе околу Гечевски, тој е најдолго во репрезентацијата и уште се бори до крај за тимот, тоа е голем мотив за останатите играчи. Плус Гечевски многу полесно се снаоѓаше под противничките обрачи за разлика од Самарџииски да речеме, кој или ќе му ја украдат, или лична у напад ќе направи или чекори, ако не тоа сигурно ќе утне. Ни треба асален и стабилен центар за во рекет, на таа позиција само Гечевски го имавме. Инаку браво за Војдан, ха Кириленко ми делуваше ко година дена леб да нема јадено, ко испосник некој е.