Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
D

dagau

Гостин
Ние и да имаме три победи, не ни гарантираат дека ќе се бориме за 1/2 финале. Се ќе зависи од Германија и од Србија. Во првото коло од оваа група, дуелот помеѓу Србија и Германија ќе одлучи кој ќе биди првиот патник во 1/2 финалето.
Иначе борба ќе има само за 5/6 место, до 12 место нема.. според пласманот во група ќе се одлучи и тој пласман. Значи најмалце три дуели имаме, повеќе ќе бидат ако обезбедиме пласман во 1/2 финале, или да бидеме трети во оваа новоформираната група, што е многу тешко, нема да зависи само од нас. Треба да видиме и другите како ќе одиграат.
Теоретски не ни гарантираат но прилично реално е да се очекува дека Данска/Полска ќе ја совладаат Германија, исто како и Србија најпрвин. Далеку е оваа селекција на Германија од квалитетот што би требало да го поседува тимот кој носи 4 бода...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Samo eden mal izvadok za toa kakvo mislenje vladee za nas momentalno vo Srbija
Jedva cekam da susret protim FYROM u areni, ima da ih razbijemo...mnogo su smesni ovi njihovi navijaci obuceni u odecu anticke Grcke, pa zar ne vide im se ceo svet smeju u pokusaju da ukradu Grcku istoriju..govore Bugarskim jezikom, oteli su nase Srpske crkve i manastire koje su izgradili Nemanjici, idu u nepriznatu crkvu (u stvari tamo je puno vise albanaca nego hriscana tako da i ne koriste te crkve), nije im cak ni ime drzave priznato a oni se sepure u Grckoj odeci i prave jos vece budale od sebe....mnogo su smesni i jadni
Zao mi je Ceha, navijao sam njih kao i svaki pravi Srbin. Nikad necemo zaboraviti da su u atentatu na naseg kralja Aleksandra ucestvovali i ovi iz bjrm, tj. njihova vmro. A da ne govorimo o tome ste su ti iz bjrm prvi potrcali da priznaju kosovo
ljudi da li mi to imamo kolektivnu amneziju? Da li vi znate da ovi iz vmro ucestvovli u atentatu na kralja Aleksandra i da je veoma lose uticalo po Srbiju i Srpski narod u daljem sledu dogadjaja? Da ne idemo tako daleko, secate li se da su prvi potrcali da priznaju kosovo? Secate li se da kad su nas amerikanci bombardovali da su oni prvi potrcali da zarade na nasoj muci i preprodavali nam gorivo i lekove po tri puta vecoj ceni. Secate li se kako su pozatvarali one Srbe koji su tada demonstrirali u Skoplju protiv bombardovanja Srbije? Nemojmo tako lako zaboraviti ko su na neprijatelji a ko prijatelji. SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA.
eto im sanse da malo vide civilizaciju, posle onih njihovih prljavih gradova punih nekih cudnih ljudi sa belim kapicama
Krv ke padne vo Sreda!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Каков глуп муабет... :unsure:
Покрај овие малоумниве, има и доста што им се спротиставуваат. Премногу се поделени. Или не сакаат или не мразат. Ама нас не треба тоа да не засега во секој случај, ние да си го одработиме нашето, па нека кукаат за кралот Александар до завчера...:cool:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Дајте бе линк да читаме кај што не споредуваат со Кинези дека многу ќе не има ???? :vozbud:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ние и да имаме три победи, не ни гарантираат дека ќе се бориме за 1/2 финале. Се ќе зависи од Германија и од Србија. Во првото коло од оваа група, дуелот помеѓу Србија и Германија ќе одлучи кој ќе биди првиот патник во 1/2 финалето.
Иначе борба ќе има само за 5/6 место, до 12 место нема.. според пласманот во група ќе се одлучи и тој пласман. Значи најмалце три дуели имаме, повеќе ќе бидат ако обезбедиме пласман во 1/2 финале, или да бидеме трети во оваа новоформираната група, што е многу тешко, нема да зависи само од нас. Треба да видиме и другите како ќе одиграат.
Мислам дека за 5 место ќе се игра само ако Србија игра за 5то, т.е. биде трета у групава...

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Фактот што имаме различни постави за одбранa и напад и честите измени за одбрана/напад многу ќе им одговара на брзата игра на данците базирана на контри и полуконтри. Со србија имаше неколку случаи да србите прославуваат гол а данците веќе организирале контра и погодок, и тоа така повеќе од 5 пати. Значи транзицијата од напад во одбрана да биде на најбрзо можно ниво за да се спречи евентуална контра.
Доколку ја играме нашата игра, т.е спуштање на темпото на минимум, бавни и долги напади, малку голови(спуштање на данците под 25 гола) + индивидуален максимум од секој + публика = ги добиваме :)
Само опуштено момци, без никакво МОРА и наши се!!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
да имаше опција у кладилница да се кладам дека кога ке играме со србија ке има опасна тепачка би ставил многу пари искрено. незнам зашто ама имам опасно претчуство дека на самиот натпревар ке има масвона тепачка шо би рекле србиве општа туча!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Мислам дека за 5 место ќе се игра само ако Србија игра за 5то, т.е. биде трета у групава...
Ех, не е ова како ќе му прдни.:D
Се знај однапред дека ќе се игра меч за 5то место. Без разлика кој екипи ќе се во борба за тоа.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Јас не знам шо се замарате со Србите или сите останати шо не потценуваат. Нашите имаат срце и јајца да покажат кои сме и што сме на терен. Еве едни мотивирачки видеа:

Прво од мојот фаворит:

Химната:

Општо лудило и од наши и од не толку наши:

И да не заборавиме, дека Македонија до сеа игра одлично. Една победа, едно реми ( у кое Шведска се спаси) и несреќен пораз.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Давајте линкови од српски форуми со колкави букви треба да напишам да прочитате :D

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Наместо да се фокусираме на следните клучни натправари кои се важни за нас, сите се замарате со некои постови на форуми или коментари на вести од луѓе кои подгреваат национализам. Србија највеќе ќе ја боли ако изгуби дома како организатор а не ако вратиме со реплика на некој глупав коментар. Верба во дечките и позитивна енергија од утре.
Инаку Данскиот селектор даде изјава во која вели дека секој наптревар е екстремно тежок и дека не верува дека Данска ќе се пласира во полуфинале.
Ситуацијата се искомплицира. Загубивме на два натпревара, и двата во последните две минути. Тоа е нешто што се случува во спортот, но сега ни се потребни три победи за пласман во полуфиналето. Во моментов не верувам во таков исход“ - изјави селекторот на Данска, Улрик Вилбек.
Човекот не ја отпишува Македонија, спремен е на изненадување од нас.
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 20:20 ---
Давајте линкови од српски форуми со колкави букви треба да напишам да прочитате :D
ГУГЛАЈ БЕЕЕЕЕЕ јеб..... ти форуми , полека со ова фонтов во очи ми брцна , иди на страната на РТС и читај во коментари доле :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Krv ke padne vo Sreda!
И еве ви го муабетот што ви го зборев кога не напишаа БЈРМ. Србите се болни националисти. На турнир кој е празник на спортот, они тупат за ВМРО и историја. Тешко на играчите нивни. Ние барем нашиве ги бодриме на терен со душа и срце, они си ја срамат сопствената нација со изјави од ваков тип. Жив резил.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Krv ke padne vo Sreda!

Јас стално викам дека не треба да се генерализира. А доказ се следниве коментари.

zoka

Petak, 20. 01. 2012. 18:52h
neregistrovan korisnik
svidja mi se kako je makedonia igrala na sve tri utakmice,zameram pojedinioc citalaca koji umesto makedonce [pisu firomci.... napred makedonija do finala
za-malo

Petak, 20. 01. 2012. 17:52h
neregistrovan korisnik
Tako je braco.Tako bi se navijalo i za Srbiju da je igrala u Nisu.Ljudi vi kada bi samo znali kakvu su pricu Makedonci napravili po Niskim kafanama to je trebalo doziveti!!!!!

Dobrivoje

Petak, 20. 01. 2012. 16:56h
neregistrovan korisnik
Fotografije lepe za oko a pobeda melem za dusu. Napred braco Makedonci !
http://sport.blic.rs/Ostali-Sportovi/Rukomet/208947/Pobedu-u-Nisu-slavilo-3000-navijaca-Makedonije

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom