Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.957
Поени од реакции
16.303
Само да не се залетуваме.
Да земеме пример од Полска, прво полувреме нека не водат, ама второ мамето да му го расплачиме. Е сеа ако прво не водат, а второ ги добиеме.. некој нема да преживее.:D
Но, Данска е за неколку класи подобра во моментот и од Чешка, Германија, па и Шведска. Тоа не треба да се заборави.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.349
Поени од реакции
5.405
Незнам оти ама осеќам дека ќе изгубиме од Данска
Мислам дека пораз не ни бега, ДАЈ БОЖЕ ДА ГРЕШАМ, ЌЕ НАВИВАМ ЗА ДА ПОБЕДИМЕ И САКАМ ДА ПОБЕДИМЕ, ама мислам дека спротивното ќе биди...

Шансата ја чекам кај Полска и Србија !!!
Полска можиме да ги добиеме, а зошто не и Србија, па шо ако се домаќини ??? И Литванија беа домаќини па го испушија :ROFLMAO:
И ние ќе имаме огромна подршка од трибините, така да со смирена игра, без грешки Србија е наша...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Само да не се залетуваме.
Да земеме пример од Полска, прво полувреме нека не водат, ама второ мамето да му го расплачиме. Е сеа ако прво не водат, а второ ги добиеме.. некој нема да преживее.:D
Но, Данска е за неколку класи подобра во моментот и од Чешка, Германија, па и Шведска. Тоа не треба да се заборави.
Незнам зашто, ама ја сум оптимист за со Данциве! :D

Сеа меч со две острици е... добро секој меч е со две остирици :icon_lol:, но овој е ептен. На Данциве ова ќе им биде последната шанса да го спасат првенството, значи или ќе се распуцаат (недај Боже, пу пу) или ќе продолжат со лошите партии...

Ние играме без притисок, аутсајдерски, онака како што ни одговара најмногу. Самодовербата голема, ништо неаме да загубиме... домашен терен.

Е, за одбранава, баш размислував прееска... Мислам дека вчера толку добро изигравме у одбрана заради коректното (до душа и на моменти наклонето на нас) судење. Вакви „машки“ фаули пробувавме и со Германија и Шведска, али таму на секој поостар контакт добивавме исклучување и моравме да се повлечеме од таква одбрана. Вчера се виде дека одбранбената тројка од Металург, плус Темелков знае да игра одлична одбрана.

Ако успееме, и судиите ни дозволат таква одбрана, мислам дека можеме да изненадиме. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Повторно немаме срека,Данците се исто како и Швабите влегуваат со нас на се или ништо имаат 0 бодови и 2 порази по ред,како ранет лав се.Но тоа не значи дека ке не тепаат,ке паднат и они пред многу бројната публика во Белградска Арена:D
Кога ке постигнеме гол мораме веднаш да ја комплетираме одбраната а не да се радува 5 мин на голот не е фудбал,со чесите 5-6 гола примивме на брзи напади додека се радуваа нашиве.Уште снимката ја покажуваат овие гол ни дле -_-.Мора да се подобри ова бидејки тоа е играта на Данците ако ги сопреме и одиме на пасивен тогаш се готови :sneaky::D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ja убаво се сеќавам 97 година и ракометарките кога игра против Данска во Данска :D Тогаш Данкињите беа паликуќи у ракомет а ние ги тепавме на нивен терен :D И послем се развиори познатото Македонско девојче.. Сега ќе биде Излези момче :D

B

Borg_Drone

Гостин
Ако се активира Кире (како што успеа да се активира малку од малку во второто полувреме) и ако ги реализира до крај на овој натпревар со своите способности мислам дека ќе ги победиме.Ристовски верувам дека ќе продолжи со истата игра, така да имаме шанси да ги победиме.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еј, баш и на мене ми текна тој момент. Знам, пред натпреварот, сите ја отпишаа Македонија, дури и најголемите оптимисти, ама затоа орото и Македонско девојче беа бесценети моменти. Тогаш имав околу 9 години и се уште го паметам тој момент, ми се врежа во спомените, како вчера да беше... :love:

D

dagau

Гостин
Во ред е, Данците се неверојатно силни, но покажаа многу слабости во првите натпревари! Она што мене ме плаши е тоа што оваа наша селекција нема или не сака да прифати менталитет за медал.

Пр. 1: Квалификации за ЕП 2012, гостување кај БиХ. Нерешен резултат и последните 30 секунди напад за нас, наместо да одат на шут и победа кој би значела сигурен пласман во Србија, нашите ја чуваа топката на половина терен и се задоволија со нерешено (нешто што подоцна можеше да биде кобно за нас, бидејќи се испостави дека Естонија а не БиХ ќе биде главниот конкурент за втората позиција)

Пр. 2: Оној за кој најмногу ме боли, и чудно ми е како има многу малку реакции за тоа. Последни 30 секунди против Шведска, топката удира во пречката на голот на Борко и одиме во напад. Одново влечење цели 20 секунди, бидејќи реми со една Шведска било добар резултат. Во ракометот се знае дека АКЦИЈА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 10 СЕКУНДИ = ЕДЕН ФАУЛ И КРАЈ! Така и направија Швеѓаните, а нашите свесно го зачуваа ремито, не ризикуваа да земат бод повеќе, бод кој на крај може да не чини и пласман во 1/2финале. За дуелот со Германците и да не зборувам, срце ме боли што тие одат со 4 а ние со 1, но не смее да се рече незаслужено, се вратија од мртвите и по стартниот пораз одат со 4 бода понатаму, неверојатната психологија на Германците уште еднаш излегува на виделина!!

Како и да е, што е тука е, мора да се оди на нешто повеќе во вториот круг. Кога вака се гледа, да, изводливи се 3 победи од квалитативен поглед на противниците, можеме да се носиме со секого. Но кога тука ќе се земат повеќе фактори, како тоа дека никоја селекција досега на првенството не покажа континуитет, заморот си го прави своето кога играте 6 натпревари во рок од 12 дена, навистина е тешко да се верува во 3 триумфи. Но не е и невозможно, само мене повеќе ме плаши менталитетот на момците кој ќе се задоволат со борба за пласман од 5то до 10то место наместо да одат на 1/2 финале на буквално СВОЈ ТЕРЕН!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Еј, баш и на мене ми текна тој момент. Знам, пред натпреварот, сите ја отпишаа Македонија, дури и најголемите оптимисти, ама затоа орото и Македонско девојче беа бесценети моменти. Тогаш имав околу 9 години и се уште го паметам тој момент, ми се врежа во спомените, како вчера да беше... :love:
:D И Ја се сеќавам како вчера да беше
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 17:54 ---
Sada svi po karte za arenu!... nemoj da nas nadjacaju ovi makedonci, ko kineza ih ima jbt....!
Од нивен форум :icon_lol:
:pos:
дај линк од форумот да прочитам.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.957
Поени од реакции
16.303
Како и да е, што е тука е, мора да се оди на нешто повеќе во вториот круг. Кога вака се гледа, да, изводливи се 3 победи од квалитативен поглед на противниците, можеме да се носиме со секого. Но кога тука ќе се земат повеќе фактори, како тоа дека никоја селекција досега на првенството не покажа континуитет, заморот си го прави своето кога играте 6 натпревари во рок од 12 дена, навистина е тешко да се верува во 3 триумфи. Но не е и невозможно, само мене повеќе ме плаши менталитетот на момците кој ќе се задоволат со борба за пласман од 5то до 10то место наместо да одат на 1/2 финале на буквално СВОЈ ТЕРЕН!
Ние и да имаме три победи, не ни гарантираат дека ќе се бориме за 1/2 финале. Се ќе зависи од Германија и од Србија. Во првото коло од оваа група, дуелот помеѓу Србија и Германија ќе одлучи кој ќе биди првиот патник во 1/2 финалето.
Иначе борба ќе има само за 5/6 место, до 12 место нема.. според пласманот во група ќе се одлучи и тој пласман. Значи најмалце три дуели имаме, повеќе ќе бидат ако обезбедиме пласман во 1/2 финале, или да бидеме трети во оваа новоформираната група, што е многу тешко, нема да зависи само од нас. Треба да видиме и другите како ќе одиграат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom