Не знам јас како виде дека носел цел свет на рамења, кога повеќе од пола време го немаше ни во кадар додека идевме во напад.
Јас ќе си признаам дека сум лаик за ракомет и имам гледано можеби 10 утакмици во цел живот, ама верувам дека овде никој да не знае кој е Кире Лазаров, сега нема никој ни да го примети за претходниот натпревар. Сите очекуваме многу од него, затоа мене ми беше несфатливо зашто во 80% од нападите играше улога на Карик во Манчестер или Бускетс во Барса, само преподаваше топки од кои три или четири беа кон играчи на изградени позиици, другите беа сечени или подавани кон играчи кои имаат 3ца врз нив.
И капак на се ми беше славење на голот, ти кажав и на фејсбук и ќе кажам тука, не сме во маало да праиме такви ГЛУПИ грешки, бидејќи тогаш примивме гол.
Не сакам да го критикувам, ова ми падна во очи зашто на крај пак го величаат него, а уствари (според мене), сите други завршија далеку поголема работа, поготово Миркуловски. Мислам дека ова се пренесува и во репрезентацијата, каде што Кире им дава наредби на тајмаути и не верувам дека е прекоруван за ниедна од неговите грешки.
Ама реков, јас појма немам за точните тактики во овој спорт, само сакав да укажам на некои дебилности кои се случуваа вчера и се надевам нема да се повторуваат со репрезентации како Данска.
[/quo
barem si prizna deka dosega si gledal 10-tina utakmici, pa glupostive nema potreba da se komentiraat...