Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора обединети во балкански Бенелукс

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
И што ќе направат овие 4 држави ако се спојат..... :facepalm::facepalm:
И онака сите се тапа, нема да напредуваме ако се споиме.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 19:32 ---
многу добар сојуз (y) . Околу 4 мил Албанци, 1 600 000 македонци и 500 000 црногорци. Зошто едноставно да не се вика Голема Албанија ??:facepalm:
Епа тоа ти е. Сакаат Голема Албанија. Американците им ветиле и сакаат да го исполнат тоа. И сега може да прават притисок да се споиме.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Тоа ти е протнување на мала врата на Голема Албанија.Зошто ги нема во "сојузов" и Србија и Босна???Затоа што во тој случај Албанезите нема да бидат апсолутно мнозинство.А како делуваат Албанези во средини каде што се апсолутно мнозинство прашајте ги Македонците од Тетово и Чаир.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
некој изгледа по секоја цена сака да се направи голема албанија.... толку се проѕирни идеиве што и 4 годишно дете ке свати што е главната намера и поента....
--- надополнето: 8 јули 2012 во 20:48 ---
Ако бе братче нека биде работата, мислиш дека многу ми е гајле, одамна живците ми се како на коњ, така да и со Замбија и Зимбабве да бидеме во сојуз ич нема да ми чуе !
И онака во секој случај сме сите е*ани-изе*ани, зашто ............ до пред 21/22 год. имавме заедничка држава СФРЈ(24 милиони народ: Македонци, Албанци, Срби, Црногорци, Бошњаци, Хрвати, Словенци, Унгарци и.т.н.) .......... ама ете тоа нечинело па се распаднавме на неколку мали полу-државички и еве 20 год. се препелкаме во калта, па сега пак ни викаат да правиме слични сојузи/унии како бившата СФРЈ .......... само сега нема да се вика СФРЈ туку унија Западен Балкан(МКД, КОС, АЛБ, МН ... а може и СРБ и БиХ) !
Тоа ти е чисто дупење во мозок ........... преку ку* ми е веќе 20 год. ни зборат за некаква економија и демократија, ама нема ни едно ни друго !
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 18:27 ---

БЕВМЕ подобри ......... едно време не само од Косово, туку и од Албанија, Србија, Црна Гора и.т.н. ама ............ шупа*от ни е многу широк !
се плеткаат во калта тие каде што се крате.. еве македонија ти е најубаво пример.. сите се понапред од нас дури и босна не помина - види ја словенија.. колку се поразвиени од нас и оние беа во сфрј.. види ја хрватска.... види ја дури и србија... сите отидоа напред само ние идеме назад...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
vo predvid doaga samo sojuz narecen -- jugoslavija;)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тоа ти е протнување на мала врата на Голема Албанија.Зошто ги нема во "сојузов" и Србија и Босна???Затоа што во тој случај Албанезите нема да бидат апсолутно мнозинство.А како делуваат Албанези во средини каде што се апсолутно мнозинство прашајте ги Македонците од Тетово и Чаир.
Кога добавиш и БиХ и СР станува голема Србиja со придадок Албаниja. ;)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ако се гласа некогаш за овој сојуз јас сум против, изречно НЕ. Прочитани се креаторите на идејава. Крај краева, ако е балкански бенелукс кај се другите земји од балкан, на пример србија.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 21:43 ---
Кога добавиш и БиХ и СР станува голема Србиja со придадок Албаниja. ;)
Е добро де ке ја додадеме и бугарија и грција и покрај голема србија ке има и голема македонија, може?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
се плеткаат во калта тие каде што се крате.. еве македонија ти е најубаво пример.. сите се понапред од нас дури и босна не помина - види ја словенија.. колку се поразвиени од нас и оние беа во сфрј.. види ја хрватска.... види ја дури и србија... сите отидоа напред само ние идеме назад...
Ние сме посебна приказна на Балканов ...... пази ние ај што не одиме напред, ај што стагнираме туку и одиме наназад, другите земји на пр. или одат напред или во најлош случај стагнираат, ама ние камо среќа барем да стагниравме, ама не ние одиме наназад т.е. еден чекор напред, а три назад !Пази имаме уназадување и во демократските процеси и културно затупување, како и катастрофална економија и стандард .............. а уште на ова кога ќе ги додадеме и тоталната исполитизираност на општеството и тапа-новинарството(во кое нема ни О од објективност) се добива една сива слика за Македонија !

G

gk77

Гостин
luge kako sakate kazete ama nie sme glup narod i vo jugoslavija sme imale da receme razvieno zemjodelstvo kako lozar na pr. vo veles ama MOZOK sme nemale slovencite gi zimale nasite proizvodi za 20den gi pretvarale vo SOK GUSTI i ni go prodavale istiot proivod 5 pati poskap ete ti cist primer , znaci toa e makedonceto naivno , predavnice, potrcko po ova politicarive ako treba i g.. ke izlize ali eden sto spomna predhodno ,,neide u predvid u toj sojuz oti malcinstvo ke bideme u pravo e ama kako i da e za 10 - 20 godini nasite DECA ke bidat malcinstvo vo ovaa DRZAVA za ZAL , kako samo se cudam gi pustija da VLEZAT vo 2001 -2002 godina 200.000-250.000 iljadi Albanci uste se cudam EJJ so koj mozok albanija ne gi pustila NIE....ccc sigurno so PRITISOK od ZAPADOT ali pa ke kazam kriva e postarava generacija trebalo da mislat sto ke se sluci za 20- 30 god ali toa e toa : ) јбг мора да се живее али проблеми што ке си имаме ке си имаме

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Е добро де ке ја додадеме и бугарија и грција и покрај голема србија ке има и голема македонија, може?
Па вака стана Балканска федерациja. Уште малце како добавиш и еве ти ЕУ.

G

gk77

Гостин
Па вака стана Балканска федерациja. Уште малце како добавиш и еве ти ЕУ.
грција никогаш и после србија (т.е нивните браќа како што си се викаат) нема да ни даде да влеземе друже само да ти кажам Грција е НИКОЈ И НИШТО , само финтава е што ЗАПАДОТ не не сака тоа е проблем а не грција таа е премногу мала да донесува одлука кој да влезе кој не, проблем се ГЕРМАНИЈА, БРИТАНИЈА ,ФРАНЦИЈА . Така е тоа ке и парира Грција на САД кој да влезе кој не коа се знае дека во НАТО 60% од КАПИТАЛОТ го дава САД , само и они се прават добри али нож в грб ставааат

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
грција никогаш и после србија (т.е нивните браќа како што си се викаат) нема да ни даде да влеземе друже само да ти кажам Грција е НИКОЈ И НИШТО , само финтава е што ЗАПАДОТ не не сака тоа е проблем а не грција таа е премногу мала да донесува одлука кој да влезе кој не, проблем се ГЕРМАНИЈА, БРИТАНИЈА ,ФРАНЦИЈА . Така е тоа ке и парира Грција на САД кој да влезе кој не коа се знае дека во НАТО 60% од КАПИТАЛОТ го дава САД , само и они се прават добри али нож в грб ставааат
Тоа малце како мит да разкажуваш. Сека држава може да блокира. Прашане е дали има интерес от тоа.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Преку таквото веќе од сојузи! Сите се прават сојузници а кога малку ќе тргне наопаку Балканските народи незнаат да ги решат проблемите на мирен начин, веднаш земаат оружје и се тепаат. Погледнете само што се случи со последниот "голем" сојуз - Југославија! Некој навистина мисли дека ако се оствари овој Балкански Бенелукс
( недај боже ) се ќе биде како што треба и сите среќно ќе си пееме до крајот на животот?! Ќе биде добро додека не излезат на виделина вистинските причини и намери за тој сојуз, штом се открие тоа спремајте се пак за војна...

Едноставно јас сум ПРОТИВ секаков сојуз од ваков вид на Балканот, без разлика за кои држави се работи!

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Веројатно албанците не кочат да одиме напред ?

G

gk77

Гостин
Тоа малце како мит да разкажуваш. Сека држава може да блокира. Прашане е дали има интерес от тоа.
не е точно ама ниш. 1во ние мислиш ако влеземе ќе можеме да кочиме која било земја да влезе ако нас така ни текнало? НЕ ! 2ро Повеќето од капиталов во земјава го држи Грција т.е грчки фирми од стопанска б до комерцијално до веро и безброј др фирми знаеш ли што ке се случи ако го повлечат капиталот од мак.? 3то ЕУ ке се распадне до 3-4 год. бидејќи малите земји неможат да бидат товар на големите како Германија неможе една грција да прави огромни трошоци што ке ги покрива Германија а сега пред банкрот се и еден куп др земји како шпанија кипар португалија.Или ке испаднат сите помали земји т.е ке постои блок на големите сили на ЕУ или ке се распадне еврото трето нешто НЕМА а за ЕУ никогаш нема да влеземе ако тоа ти е сонот друже а политичари неслушај ни Грујо ни Бране ни па Бакојани ( и бране кажа пруга шини ова она и грујо истиот е ама ае сеа бране да го земеме ке градел накај бг па каде е? мит не мит ја не сум како тебе потрчко да слушам што грујо бране кажал и да трчам по комитети г.. да лижам

Kajgana Shop

На врв Bottom