Мажите немаат п.о.т.р.е.б.а од жените

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
Не е нуклеарна физика, а животот не знаеш што носи. Може ќе треба да се грижиш за некој (дете, постар човек, себе), па би рекол повеќе е потреба за секој човек отколку работа која се дели на работа за мажи и жени. Плус порано кога жените претежно не работеле, тоа и држело до некаде вода, ама денес ако и двајцата остануваат на работа до 6 физички е невозможно само еден човек да ги превземе обврските од дома плус со деца да се занимава.
Јас се водам по правило ако мажот работи, а жената е дома таа да ги извршува домашните обавези. Ако жената работи, а мажот дома тогаш тој да ги извршува. Ако двајцата работат тогаш да си ги поделат.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
Јас се водам по правило ако мажот работи, а жената е дома таа да ги извршува домашните обавези. Ако жената работи, а мажот дома тогаш тој да ги извршува. Ако двајцата работат тогаш да си ги поделат.
А ако едниот наследил поголем износ на капитал, не иде на работа, а другиот иде на работа, тогаш кој ќе ги извршува обврските? Помошничка за одговор не се важи.

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
А ако едниот наследил поголем износ на капитал, не иде на работа, а другиот иде на работа, тогаш кој ќе ги извршува обврските? Помошничка за одговор не се важи.
Тој што не иде на работа, послободно време има.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.915
Поени од реакции
19.261
Па ако едниот наследил поголем капитал тогаш можи и двајцата да не одат на работа, пример :D
А ако веќе едниот оди тогаш безразлика кој наследил капитал тој што е дома одморен тој ќе ги извршува обврските.
Ако нема компромис тогаш ебати бракот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.293
Поени од реакции
84.427
Изгледа вие староседелците на форумо го имате јако ебано у мозак мојо психијатар па овај оште ве памти и чим види ваков потежок случај не упатува овде.
Биди уверен дека ги боли кур сите овде за твојот психијатар и за тебе.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.335
Поени од реакции
21.664
И лично јас не мислам дека потребата на мажот од жената е исклучиво физичка односно сексуална. Лично јас кога сум се наоѓал во тешки ситуации и ми требал човек за муабет, обично жени ми се наоѓале за тоа, и не мора да значи дека ми биле нешто повеќе од пријателки, ама тука биле да ме сослушаат. Од друга страна, со исклучок на еден до двајца луѓе, од сите машки познаници сум добивал сеир, ситење или тотален игнор. Така да лично за мене свет без жени би бил многу лошо место за живеење.
Како што имало исклучоци кај машките, како што кажа, така има исклучоци и кај женските. Тие кои те сослушале, веројатно биле исклучок. Немој да мислиш дека со секоја ќе е така. Повеќето не сакаат баш да слушаат жалење од машко. Всушност, можеби ќе те сослуша, ама во себе ќе си вели "види го бе, мочко, наместо да фати и како маж да се соочи проблемите и да ги реши, тој фатил да ми се жали овде".

Некогаш е подобро да добиеш сеир од другар, кој би требало да ти помогне да го банализираш проблемот и тоа што те мачи, да стегнеш заби и да го решиш, отколку да добиеш сожалување и тапшање по рамо од женско. Така да, јас не би генерализирал така. И да, дефинитивно свет без жени би бил многу лошо место за живеење.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.401
Поени од реакции
10.336
Како што имало исклучоци кај машките, како што кажа, така има исклучоци и кај женските. Тие кои те сослушале, веројатно биле исклучок. Немој да мислиш дека со секоја ќе е така. Повеќето не сакаат баш да слушаат жалење од машко. Всушност, можеби ќе те сослуша, ама во себе ќе си вели "види го бе, мочко, наместо да фати и како маж да се соочи проблемите и да ги реши, тој фатил да ми се жали овде".

Некогаш е подобро да добиеш сеир од другар, кој би требало да ти помогне да го банализираш проблемот и тоа што те мачи, да стегнеш заби и да го решиш, отколку да добиеш сожалување и тапшање по рамо од женско. Така да, јас не би генерализирал така. И да, дефинитивно свет без жени би бил многу лошо место за живеење.
Фала богу нешто умно од тебе да прочитам.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Мнозинството од луѓето што ќе ги упознаеш у живот има шанси да бидат гомна, не ми беше целта светици да правам од жените. Само некако наративот на форумов почна да излегува од контрола, ко лов на вештерки да се организира.

Член од
21 мај 2021
Мислења
790
Поени од реакции
1.659
Мнозинството од луѓето што ќе ги упознаеш у живот има шанси да бидат гомна, не ми беше целта светици да правам од жените. Само некако наративот на форумов почна да излегува од контрола, ко лов на вештерки да се организира.
Десницата владее на форумов.Затоа е таков наративот.:D

А и општо,познавам многу луѓе во мојов живот што се повеќе развиваат некоја невообичаена омраза спрема жените.
Сите тие воглавно имаат неуспех со жени или се разочарани во минатото од жени.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Десницата владее на форумов.Затоа е таков наративот.:D

А и општо,познавам многу луѓе во мојов живот што се повеќе развиваат некоја невообичаена омраза спрема жените.
Сите тие воглавно имаат неуспех со жени или се разочарани во минатото од жени.
Кој не е...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
Па ако едниот наследил поголем капитал тогаш можи и двајцата да не одат на работа, пример :D
А ако веќе едниот оди тогаш безразлика кој наследил капитал тој што е дома одморен тој ќе ги извршува обврските.
Ако нема компромис тогаш ебати бракот.
Уште ве лажат со компромис....
Компромис значи дека едниот ќе е несреќен, бидејќи нели бил приморан да прифати нешто.
Ебати бракот каде партнерите се несреќни.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.915
Поени од реакции
19.261
Уште ве лажат со компромис....
Компромис значи дека едниот ќе е несреќен, бидејќи нели бил приморан да прифати нешто.
Ебати бракот каде партнерите се несреќни.
Епа тоа не е компромис ти шо го викаш. Јас ако не сум среќна нема да прифатам нешто шо ќе ме прави несреќна и ќе гледам да најдам друго заедничко решение.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
Епа тоа не е компромис ти шо го викаш. Јас ако не сум среќна нема да прифатам нешто шо ќе ме прави несреќна и ќе гледам да најдам друго заедничко решение.
Нема заедничко решение за работите што Тајлер ги напиша, во ситуацијата која ја спомнав, секако ретка е, ама ете за забава.
Или така ќе си скроен, или како маж/ жена ќе си прифатиш дека нема ништо срамота и понижувачки некои домашни обврски да ги завршиш. Мајките наши и на работа иделе, и јадење спремале, и пелените ни ги переле, пеглале, па пак биле среќни и задоволни, ама па тогаш немало фејсбук и програмирање на мозоци.
Пријател мој, вработен, цело време тој готви, бидејќи партнерката јајце не знае да спржи, не му е срам + си е најаден :D

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.003
Поени од реакции
12.624
Нема заедничко решение за работите што Тајлер ги напиша, во ситуацијата која ја спомнав, секако ретка е, ама ете за забава.
Или така ќе си скроен, или како маж/ жена ќе си прифатиш дека нема ништо срамота и понижувачки некои домашни обврски да ги завршиш. Мајките наши и на работа иделе, и јадење спремале, и пелените ни ги переле, пеглале, па пак биле среќни и задоволни, ама па тогаш немало фејсбук и програмирање на мозоци.
Пријател мој, вработен, цело време тој готви, бидејќи партнерката јајце не знае да спржи, не му е срам + си е најаден :D
Дали биле среќни и задоволни со такво темпо на живот, само тие си знаат. Ignorance is a bliss, ако светот ти е работа + домашни обврски и никогаш не си искусил нешто надвор од тоа, нормално дека ќе си задоволен со тоа, тоа е максимумот.
Муабетов ко да речеш порано на нива работеле и биле среќни и задоволни. Оди денес работи на нива и биди среќен и задоволен. Не дека нема такви, ама аспирациите на луѓето се зголемени, модерниот свет нуди многу можности и секој сака да ги искористи.

Kajgana Shop

На врв Bottom