Мажите немаат п.о.т.р.е.б.а од жените

Z

zmej gorjanin

Гостин
Тоа е за феминистичките власти на светов полесно, да ги натераат мажите да раѓаат, отколку на жените да им, не дај Боже спомнат, дека би требало дете да родат.
Автоматски споено мислење:

Муабет со феминистица, јали машка јали женска е како маратон во круг- на Либрериан ѝ докажав дека сексот не е потреба. Набројав потреби. Докажав дека има разлика меѓу желба и потреба. Сексот не е потреба. Што сега се пењавиш, и тебе ли да ти докажувам? Една иста работа да докажам на секоја феминистица поединечно- на тапи, самозаљубени, игнорантни суштества. Е нема и со тебе да трчам у круг.
Да, индивидуално за преживување не е потреба како дишењето, пиењето вода или јадењето храна. На ниво на вид, секој вид на земјата има потреба од размножување и пренесување на генетскиот материјал на наредната генерација. Така животот на земјата опстанал и денес сме онаму кај што сме. Заради тоа и сексот е направен да биде толку задоволителен, да не беше, никој немаше да го има.

Иако и кај луѓето постои разлика од преживување до живеење. Научно е докажано дека чинот на секс и барањето на сексуален партнер го зголемува нивото на допамин кај човекот без разлика маж/жена. Дури и ако човекот нема сексуален партнер, човекот мастурбира, доколку и тоа не го прави, а да речеме се работи за машка особа со натпросечни нивоа на тестостерон станува психички нестабилен и раздразлив, па обавувањето на секојдневни обврски и имањето на нормален фокус станува потешко. Во однос на мажите исто и почестото ејакулирање го намалува ризикот од рак на простата. Така што за секој човек со здраво сексуално либидо и нормални нивоа на хормони кој не успева да најде сексуален партнер сексот станува потреба, за ист таков човек кој има сексуален партнер сексот е желба и избор.

Мислам факт е дека постојат луѓе кои доброволно прифатиле целибат, но факт е дека постојат и инцели кои своето незадоволство го манифестираат преку насилство врз други луѓе и масовни пукања и убиства на јавни места. Во твојот случај ти тоа незадоволство веројатно го канализираш преку отварање на мизигонистички теми на форумов. Така што на прашањето - Дали сексот придонесува до поздрав и посреќен живот? Одговорот е апсолутно да.

Член од
14 октомври 2018
Мислења
389
Поени од реакции
521
Од каде овие општи формулации за сите мажи? Темата да се преименува во - Геј Мажите немаат п.о.т.р.е.б.а од жени

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
Од каде овие општи формулации за сите мажи? Темата да се преименува во - Геј Мажите немаат п.о.т.р.е.б.а од жени
насловот е ироничен, пошто жените се оние кои тврдат дека немаат потреба од мажи најчесто.

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Да, индивидуално за преживување не е потреба како дишењето, пиењето вода или јадењето храна. На ниво на вид, секој вид на земјата има...
Секоја феминистка, јали машка јали женска, себеси се смета за уникатна снегулка на која секогаш и одново мора да ѝ се докажува сѐ што го докажува спротивното од нејзините убедувања. Ѝ докажеш нешто на една, никогаш не си им докажал на сите. Мораш на секоја поединечно.
Така и змеј горјанин. Докажав дека сексот не е потреба. Докажав дека мажите од жените немаат потреба. ААааааааа не, тоа докажав на Либрериан ај сега и на змеј горјанин треба да докажувам.
Фактот дека некои потреби можеш да ги симнеш од списокот на сите потреби докажува дека таа потреба всушност не е потреба туку е желба.
Нема што сега да ја шириш и должиш со како другите живи видови на планетата Земја правеле овака и онака. Факт е дека темата има наслов. Јас докажав дека мажите немаат потреба од жени. Списокот на потреби е ограничен, ајде ти изнеси контра доказ зошто мажите би ги сметале жените за потреба, неопходност. Не ми вези тука за живите видови на планетата Земја, потрагата по лична среќа, констелации итн.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Секоја феминистка, јали машка јали женска, себеси се смета за уникатна снегулка на која секогаш и одново мора да ѝ се докажува сѐ што го докажува спротивното од нејзините убедувања. Ѝ докажеш нешто на една, никогаш не си им докажал на сите. Мораш на секоја поединечно.
Така и змеј горјанин. Докажав дека сексот не е потреба. Докажав дека мажите од жените немаат потреба. ААааааааа не, тоа докажав на Либрериан ај сега и на змеј горјанин треба да докажувам.
Фактот дека некои потреби можеш да ги симнеш од списокот на сите потреби докажува дека таа потреба всушност не е потреба туку е желба.
Нема што сега да ја шириш и должиш со како другите живи видови на планетата Земја правеле овака и онака. Факт е дека темата има наслов. Јас докажав дека мажите немаат потреба од жени. Списокот на потреби е ограничен, ајде ти изнеси контра доказ зошто мажите би ги сметале жените за потреба, неопходност. Не ми вези тука за живите видови на планетата Земја, потрагата по лична среќа, констелации итн.
Ништо на никој не докажуваш ти, освен што лечиш комплекси на темава. Не глеам потреба ама баш ништо да ти докажувам. И не само тоа, ти и твоите фрустрации се најголем доказ дека денес кога секој има свој приход и секој може се да си купи, жената му треба повеќе на мажот отколку обратниот случај. Форумов е жив доказ, колку помалку женски членови има, толку потоксично дувло станува.

И лично јас не мислам дека потребата на мажот од жената е исклучиво физичка односно сексуална. Лично јас кога сум се наоѓал во тешки ситуации и ми требал човек за муабет, обично жени ми се наоѓале за тоа, и не мора да значи дека ми биле нешто повеќе од пријателки, ама тука биле да ме сослушаат. Од друга страна, со исклучок на еден до двајца луѓе, од сите машки познаници сум добивал сеир, ситење или тотален игнор. Така да лично за мене свет без жени би бил многу лошо место за живеење.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
насловот е ироничен, пошто жените се оние кои тврдат дека немаат потреба од мажи најчесто.
Tuku ron dosta mrsite muda, kazete koj vi e planot, kako se gledate na 55 - 60 god, sami kje si ziveete ili kje ste cimeri so nepodobniot?... i od kaj kje zimame penzija koga ne prajte deca... nema da ima rabotnici? @StefusRefus daj kazuj ti kade da investirame uf cii akcii za da imame kolko tolko paricki na stari godini?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.074
Поени од реакции
42.778
Tuku ron dosta mrsite muda, kazete koj vi e planot, kako se gledate na 55 - 60 god, sami kje si ziveete ili kje ste cimeri so nepodobniot?... i od kaj kje zimame penzija koga ne prajte deca... nema da ima rabotnici? @StefusRefus daj kazuj ti kade da investirame uf cii akcii za da imame kolko tolko paricki na stari godini?
терминално онлајн Зоки, само една цефка за вода и екранот пред нас. Ако снема нет, бекап на мобилна мрежа одма палиме.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.588
Поени од реакции
11.600
Дури и педерите имаат потреба од жена. Толку.
Какви црни потреби, денешниве мажи сами се перат и пеглаат а минџа секако како ке стареат се помалку ке добиваат па и ке бараат, сигурно ке можат да си дозволат курва месечно ако имаат потреба а тек па педерите што минџа не ги занима воопшто

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.401
Поени од реакции
10.336
Какви црни потреби, денешниве мажи сами се перат и пеглаат а минџа секако како ке стареат се помалку ке добиваат па и ке бараат, сигурно ке можат да си дозволат курва месечно ако имаат потреба а тек па педерите што минџа не ги занима воопшто
Жената зарем е за перење, пеглање и сексање?
:facepalm:

Член од
11 март 2023
Мислења
35
Поени од реакции
38
да имам такво мислење за жени какво што повеќето имате, би ми било одвратно да имам било што со нив а најмалку секс.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.912
Поени од реакции
19.257
Абе сите знајте да се пеглате и перите ама не практикувате тоа сами да го правите.
Поштовам маж шо не чека се од својата сопруга, знае да пушти машина да испери, да измие садовите, да зготви нешто ама таквите се реткост.
Имам една другарка во Шведска живее и мажот секогаш истиот муабет го велеше, дека тој се сам можел, дека не му била потребна жена него, тој многу снаодлив сфаќаш. Еден ден му звони телефонот, го бараа нешто од заводот за вработување, и овој првиот муабет му вели
"сори мај сведиш из нот гуд, ај гив ју мај вајф" и му го предава телефонот на другарка ми.
Му викам многу снаодлив си бате, нема шо.
Така и тие шо викаат дека немаат потреба од жена а суштината е уствари дека да не се жените не ќе знајте во газот да се гибните, да ми извиниш.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.588
Поени од реакции
11.600
Абе сите знајте да се пеглате и перите ама не практикувате тоа сами да го правите.
Поштовам маж шо не чека се од својата сопруга, знае да пушти машина да испери, да измие садовите, да зготви нешто ама таквите се реткост.
Имам една другарка во Шведска живее и мажот секогаш истиот муабет го велеше, дека тој се сам можел, дека не му била потребна жена него, тој многу снаодлив сфаќаш. Еден ден му звони телефонот, го бараа нешто од заводот за вработување, и овој првиот муабет му вели
"сори мај сведиш из нот гуд, ај гив ју мај вајф" и му го предава телефонот на другарка ми.
Му викам многу снаодлив си бате, нема шо.
Така и тие шо викаат дека немаат потреба од жена а суштината е уствари дека да не се жените не ќе знајте во газот да се гибните, да ми извиниш.
Јас лично не знам да се пеглам а нит машина да пуштам ама тука на форумов има ликови што се тоа го прават а богами и братучед ми е таков и реално во тој поглед без жена се снаоѓа…
Колку сме ние мажите зависни од жените толку и обратно поготово денес кога седелат обврските хехех

Z

zmej gorjanin

Гостин
Јас лично не знам да се пеглам а нит машина да пуштам ама тука на форумов има ликови што се тоа го прават а богами и братучед ми е таков и реално во тој поглед без жена се снаоѓа…
Колку сме ние мажите зависни од жените толку и обратно поготово денес кога седелат обврските хехех
Не е нуклеарна физика, а животот не знаеш што носи. Може ќе треба да се грижиш за некој (дете, постар човек, себе), па би рекол повеќе е потреба за секој човек отколку работа која се дели на работа за мажи и жени. Плус порано кога жените претежно не работеле, тоа и држело до некаде вода, ама денес ако и двајцата остануваат на работа до 6 физички е невозможно само еден човек да ги превземе обврските од дома плус со деца да се занимава.

Kajgana Shop

На врв Bottom