МРТ-Радио Телевисиска ТАКСА

Дали ке платите Радио дифузна такса

• Вкупно гласачи
    110

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Да плаќам за Иселенички Џубокс?! Не бе, нека платат иселениците што го гледаат.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да плаќам за Иселенички Џубокс?! Не бе, нека платат иселениците што го гледаат.
Зашто бе, баш е антидепресив, место пари за прозак, плати такса и глеј го џубоксот :) Moже и ќе и сменат фризура на тетката што води :)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Зашто бе, баш е антидепресив, место пари за прозак, плати такса и глеј го џубоксот :) Moже и ќе и сменат фризура на тетката што води :)
Ете гледаш, добра идеја за facebook група :pos:

"Тетката од Иселенички Џубокс да ја смени фризурата"

S

smart ass

Гостин
ЕЕЕ преродбенициве и така цедат...па требаше таксата со закон да биде искалкулирана во сметката за кабловска ТВ...ете им наплата:pos2::vozbud:

Или пак монопол само МТВ да нуди дигитална ТВ,Само они кабловска:vozbud:
Ќе станат подобри и од BBC.:pos2:

Не плаќај....и нема да добиеш прозак во македонија.....

Значи не плаќај такса собери парите од 3 месечни такси и купи книга,или списанија...

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Абе на овие треба да им плаќаме за да не ги гледаме... Значи ептен бедна Телевизија, даваа нешто друго освен Иселенички Џубокс?:tv:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ДО МОДЕРАТОРИТЕ ИЛИ АДМИНИСТРАТОРИТЕ!!!

прво и основно анкетата ви е нецелосна..

покрај понудените одговори треба да имате и опција:

ДА затоа што е тоа законски иако мтв е срање
НЕ затоа што ќе се бунам против законот

така да не е веродостојна за гласање... со 2 понудени одговори немате адекватно мислење, а и како и јас сигурен сум дека ќе се најдат уште мноооогу членови кои НЕ НАЈДОА ОДГОВОР во понудените...

јас не ја гледам, чак што више ни како канал ја немам на телевизорите, ама ја плаќам, затоа што тоа е според закон... сменете ја анкетата и бидете веродостојни

Е

експерт

Гостин
нема да им платите такса, ама ќе ви ја блокираат сметката во банка.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
нема да им платите такса, ама ќе ви ја блокираат сметката во банка.
да си жив и здрав за муабетов... а по некое време и на врата ќе ти чукне извршител со писменце дека долгот ти е за некои 100-200% поголем заради нивните трошоци...

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
незнам зошто се крева толку врева околу плаќање на таксата...насекаде во европа се наплатува,еве и овде во ГЕР се наплаќа а програмата е бедна на државната ТВ,но што се мора ,мора ако не плаќаш тогаш казната ти е до 5 000 евра..дури ако поседуваш во една куќа повеќе телевизори,приморан си за секој телевизор такса да плаќаш...

читам погоре дека би требало некако со кабловската да се обрачуна,но што ќе се прави со тие што не поседуваат кабловска,што многу доста ги има,како на нив да им се наплатува?

--- надополнето ---

да си жив и здрав за муабетов... а по некое време и на врата ќе ти чукне извршител со писменце дека долгот ти е за некои 100-200% поголем заради нивните трошоци...
затоа редовно плаќај и ќе си немаш такви проблеми...

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
lele dali ce se osiromasite za 150 denari ma mora da placate donesen e zakon, dosega nemase zakon pa mozese i da se izbegne ama sega e drugo vreme

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Абе на овие треба да им плаќаме за да не ги гледаме... Значи ептен бедна Телевизија, даваа нешто друго освен Иселенички Џубокс?:tv:
Абе види,последниве месеци малце им мрдна програмава..ама малце..почнаа да даваат малце понови филмови,малце поинтересни програми (амер. Момент на вистина,мојот татко е подобар од твојот и сл..) ама све е тоа малце,не е доволно... емисијата како иселенички џубокс, ѕвон ( кој 20 год изгледот на емисијата не е сменет ) треба да ги снема.. 150 ден не е многу,ја би платил, ама кај идат тие пари?? Од кога немаат купена нова опрема (камери и слично) ? Ептен ја тупат

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Абе види,последниве месеци малце им мрдна програмава..ама малце..почнаа да даваат малце понови филмови,малце поинтересни програми (амер. Момент на вистина,мојот татко е подобар од твојот и сл..) ама све е тоа малце,не е доволно... емисијата како иселенички џубокс, ѕвон ( кој 20 год изгледот на емисијата не е сменет ) треба да ги снема.. 150 ден не е многу,ја би платил, ама кај идат тие пари?? Од кога немаат купена нова опрема (камери и слично) ? Ептен ја тупат
Па да у последно време се засилија малку со емитувањето на странскиот Момент на Вистина како и Мојот татко е подобар од твојот, исто така мора да се напомене дека почнаја да даваа и Француски фудбал. Ех да, опремата срање, све што снимале тија ка од осумдесетти години да е снимано, поздрав.

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
lele dali ce se osiromasite za 150 denari ma mora da placate donesen e zakon, dosega nemase zakon pa mozese i da se izbegne ama sega e drugo vreme
Istite sto go donesoa, porano javno go povikaa narodot da ne pla'a taksa za MRTV ,bidejki e se samo ne narodna televizija - denes e i polosa od porano.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Istite sto go donesoa, porano javno go povikaa narodot da ne pla'a taksa za MRTV ,bidejki e se samo ne narodna televizija - denes e i polosa od porano.
Aбе гледам дека си заслепен од ружата односно сега по ново од тупаницата.. ама не треси борании по економскиве теми, те приметив.. Кажи 3 причини зошто денес МТВ е полоша од порано (ко порано да била арна) поарна ли беше МТВ за време на онаа караконџулата како се викаше... Стошиќ мислам ?? Малце од малце барем ја поправија програмата,со пар емисии и спорт, што порано немаше.. А не само да се пљука по све, денес неваља , а пред 5 години ваљаше.. :dudlac:

Kajgana Shop

На врв Bottom