МПО му се придружи на грчкото лоби во САД

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
А роднините на Александров од Штип...чисти Македонци...И што сега..?

Вакви слики има и од Македонци кои биле приморани да се борат од српската страна, па и од грчката...Ама тоа не ги прави Бугари, срби или грци!
Dali im dade na site kazneni poeni, za off topik , i za provokacija.?
A i na sebesi , posto gledam i ti zaluta vo temata.
Jas samo napisav , deka vo Wikipedia, bugarite ve pobedile, i deka oni ja napisale istorijata za vasite patrioti, i site gi napravile bugari.

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Dali im dade na site kazneni poeni, za off topik , i za provokacija.?
A i na sebesi , posto gledam i ti zaluta vo temata.
Jas samo napisav , deka vo Wikipedia, bugarite ve pobedile, i deka oni ja napisale istorijata za vasite patrioti, i site gi napravile bugari.
Sakam da prashuvam dali ti si Albanec ?

Soshto pishuvash "vashite patrioti" ?
Ne gi li osekjash Makedonskite heroi kako svoi ? :toe:

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Stvarno ne se razbiram Mnogu vo politika ama ke kazam samo ,da bese cela Makedonija kako na kartava ,,Togas Site Patrioti ke bea kako Makedonci a ne kako Bugari ,Srbi,Grci ili neznam uste kako,,Ama pusto Makedonce Predavnicko se si gi prodade svoite najgolemi Patrioti za altani i dukati pa sega nas ni ostavia da se macime ovaka do nekoja sledna Balkanska Vojna i da trazime Istoriska Vistina vo koja site sosedni drzavi go velat deka e Nivna i ja iskrivuvaat kako znaat i umeat po sekoja cena da dokazat deka istorijata e kaj Niv i oni se Vistinskite Naslednici,,,Pa te Molam Gospode dojdi na Balkanot i daj im Sila na Makedoncite Konecno Ednas neka se Obedinat da ja oseti Balkanot Silinata na Makedonia i Makedonskata Drzava koja se Maci veke neznam poveke od 7 veka

Taa karta (isto kako i kartite na sosedite) mozhe da bide realnost po vlezot na Makedonija vo EU ! :wink:

Ako ima nova Balkanska vojna, to kolkuminja ke ostanaat da zhiveat na taa teritoria ? :toe: Zasega Gospod (ili Allah) pomaga da se izpolni planot za Golema Albanija.
Kosovo ke objavi nezavisnost mnogu skoro ! I shto ke praime togash, ako Albancite vo MK vostanat povtorno ?

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Подобро да се затвори темата не се збори по истата и се отварат пак истите стари прашања за кои за кои тешко дека ке се усогласиме.
Доста со навреди.

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Zabegnuvaneto od temata ne e bash golemo ! MPO e osnovana vo America i Canade po vremeto na Todor Alexandrov i razgovorot logichki otide natamu, pa pokraj Alexandrov stana zbor i za Protogerov i nekoi heroi ot minatoto ... :toe:

Inak temata ne e losha ! :smir:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Abe neznam sto se zamarate so gluposti.duri i Jane Sandanski se borese za Bugarite a ustvari e najgolem Bugaroubiec(mislam na vrhovistite).togas im se mislelo podobro kaj bugarite nego srbite

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
губат Бугарите на сите фронтови па пробуваат да не прикажат како волкот лош...

иако и тие педестина бугарофили тука се една шака потплатени гнаси..ништо повеке..луге кој го допреле дното во животот.

му посакувам убав престој во шутка на Ризнски..ке биде убава невеста не некој таму:smir:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
МПО од секогаш биле сумљиви. Концептот за „Македонија“ во таа организација е многу поразличен од концептот кој ние го имаме. Т.е. она што за нив е Македонија честопати, судејќи според нивните натписи, изгледа дека не е исто со она кое за нас е Македонија.
Натписот во нашите медиуми се однесува на писмото испратено од страна на Лебамоф, во однос „кршење на човекови права“ од страна на македонските власти, во случајот против некој кој се декларира како Бугарин, кој наводно сака да креира МПО оддел во РМ, и се спречува во тоа.
Прво, која е потребата од МПО во Македонија ако е тоа македонска организација која се бори за правата и зачувување на македонските традиции низ светот?! Да не се исплашија дека во МКД ќе ја снема традицијата, иако е загарантирана со државност?

И второ, јас не знам за вас, ама не познавам „патриотска“ организација која се бори за својата земја и својот народ, а истата ја окривува јавно, пред туѓи институции за кршење на човекови права. Преседан!

Инаку, станува збор за ова писмо:

[media]http://www.macedonian.org/documents/Human%20Rights%20Violations%20M%20%20Rizinski%20-%20Macedonia.pdf[/media]Е сеа, според некои изјави, наводно, користењето на логото на писмото не било одобрено од МПО. Наводно потписот на Лебамоф е копиран, а не оригинален. Наводно Лу Тодорот стои позади ексцесот, а МПО генерално не стои позади сето ова. Мада, на сите тие одбрани им се противи еден факт: писмото е на Веб страната на МПО. Ако не е одобрено од сите и ако Тодоров ова на своја рака го прави, кој онакво е писмото на главната им страна? Ако не стои организацијата позади ова, логично е останатите да се одградат од писмото!? Нели?

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
problemot i makata e sto ako napravime sega glasanje za site forumgjii jas veruvam deka nema poveke od 10 iminja na taa lista gore sto voopsto znaat ili procitale :( ostanatite voopsto gi nemaat slusnato nitu pak se potrudile da se zapoznaat so nivnoto delo... ahima i nekolku za koi samo ke kazat bugari se i tolku :(

Toa i ne e nekoja borba neli :)

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
problemot i makata e sto ako napravime sega glasanje za site forumgjii jas veruvam deka nema poveke od 10 iminja na taa lista gore sto voopsto znaat ili procitale :( ostanatite voopsto gi nemaat slusnato nitu pak se potrudile da se zapoznaat so nivnoto delo... ahima i nekolku za koi samo ke kazat bugari se i tolku :(

Toa i ne e nekoja borba neli :)
Vo pravo si ! :wink: Naprimer, Hristo Botev e eden velikan od spisokot, koj bi moralo da se poznava, makar i Bugarin. Tova e poetot, koj napisha:

Тоз, којто падне в бој за свобода,
тој не умира: него жалејат
земја и небо, звјар и природа
и певци песни за него пејат...

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
МПО од секогаш биле сумљиви. Концептот за „Македонија“ во таа организација е многу поразличен од концептот кој ние го имаме. Т.е. она што за нив е Македонија честопати, судејќи според нивните натписи, изгледа дека не е исто со она кое за нас е Македонија.
Натписот во нашите медиуми се однесува на писмото испратено од страна на Лебамоф, во однос „кршење на човекови права“ од страна на македонските власти, во случајот против некој кој се декларира како Бугарин, кој наводно сака да креира МПО оддел во РМ, и се спречува во тоа.
Прво, која е потребата од МПО во Македонија ако е тоа македонска организација која се бори за правата и зачувување на македонските традиции низ светот?! Да не се исплашија дека во МКД ќе ја снема традицијата, иако е загарантирана со државност?

И второ, јас не знам за вас, ама не познавам „патриотска“ организација која се бори за својата земја и својот народ, а истата ја окривува јавно, пред туѓи институции за кршење на човекови права. Преседан!

Инаку, станува збор за ова писмо:

http://www.macedonian.org/documents/Human Rights Violations M Rizinski - Macedonia.pdfЕ сеа, според некои изјави, наводно, користењето на логото на писмото не било одобрено од МПО. Наводно потписот на Лебамоф е копиран, а не оригинален. Наводно Лу Тодорот стои позади ексцесот, а МПО генерално не стои позади сето ова. Мада, на сите тие одбрани им се противи еден факт: писмото е на Веб страната на МПО. Ако не е одобрено од сите и ако Тодоров ова на своја рака го прави, кој онакво е писмото на главната им страна? Ако не стои организацијата позади ова, логично е останатите да се одградат од писмото!? Нели?
Maksimalistichkite barabja nikogash ne sa od korist za deloto ! Ne mora da se negira celostnata rabota na MPO vo poddrazhka na Republika Makedonija i pro-Makedonskite stavovi na organizacijata samo poradi zashtitata na nekakav si chovek vo konkretna situacia. :helou:

Tova pismo pokazhuva deka organizaciata e nezavisna, koe shto pravi nejnite stavovi ushte po vredni. Ako se soglasuvashe 100 % so vladata vo Skopje, MPO nemashe da e tolku znachaen factor na megunarodnoto pole i nikoj ne bi ja zel na seriozno ..... :wink:

Mora da se gleda glavnoto, osnovnoto, a ne sitni raboti ! :smir:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
MPO e makedonska organizacija koja za kratko vreme bila infiltrirana od Bugarite i i' e daden probugarski prizvuk preku eden bugaromanski propagator - Chkartov.

Postarite chlenovi od MPO tnr. "zelkari" se bugaromani (ne bugaroifili) kako vodachot Lebamov -- i se vrsta na izumiranje -- no rechisi celata mlada generacija se Makedonci. Poslednive godini, nekolkumina od postarite chlenovi vo vrvot se oglasija deka se Makedonci.

MPO demek se zalaga za Makedonija, no samo do pola: na mototo Makedonija na Makedoncite ne e dodadeno Bugarija na Bugarite. I taka vo krug.

Toa shto nekoj kazha pogore za istoriskite dokumenti e za naivni deca, odnosno ja goltnal mamkata sose jadicata.

Kajgana Shop

На врв Bottom