МПО му се придружи на грчкото лоби во САД

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Дечки со странска ИП адреса, поставувам знак. Почитувајте го.

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
21
МПО ...

Главните фаци во таа организација се борат за Македонија, но погубно за нас е дека тие се борат да докажат и дека Македонците се од блгарски произход.

Затоа еби ја ти оваа организација. Повеќе штета прави.

А Македонците денес не се чуствуваат толку блиски со Србите, така да нема тие нас што да не лажат со Србоманство. (не негирам дека постојат структури)

За презимињата нема потреба да се разговара. Во зависност од владеењето така се менувале, ОВ ИЌ СКИ. Инаку кај нас се знаело, Тодоровци, Станковци, Мирчевци ....

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Бај д веј Тодор Александров веќе убиваше претходно татарчиња така да....
Na satelitskata slika, megu C i D, se vidi eden od naj golemite bulevardi vo Sofia, koj shto se vika "Todor Alexandrov" ! :wink:

Zoshto li Bugarchinjata go pochituvaat tolku mnogu Todor, ako navistina e tepal tokmu niv, kako shto velish ? :kesa:

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
21
Zoshto li Bugarchinjata go pochituvaat tolku mnogu Todor, ako navistiba e tepal tokmu niv
Па и Грците ставија споменик од Александар во Солун, а тој им ја еба мамата.

B

Borg_Drone

Гостин
Ајдее јас му викам претходно дека комунистите им го переа мозокот за тоа како Александров бил бугарин а токму бугарите(комунисти) го убија Александров.....

Офф мори мајко......

И убаво ти одговори АнГ ПУ за Александар Македонски

А и да ти кажам и ние имаме Булевар Џон Кенеди ама пак никому ништо.Имиња на булевари и зоолшки градини се имиња на булевари и зоолошки градини неможеш ти тоа да го мешаш со Историја

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Абе ние имаме и улица „Атинска“ па кој мој...

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Eve go Todor so generalot Protogerov - pradedoto na portparolot Protoger ! :wink:

I dvaicata sa so uniformi na Bugarski oficeri i so carski medali ! Pa shto sega ? :toe:

Член од
5 декември 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
Еј нјама угода

Значи убаво е дека МПО се бори за Независна Македонија, ама зоштото се определјат като бугари - огин да ги гори! И после как да не се чуди човек кој вс'штност управлјава в Скопие.

B

Borg_Drone

Гостин
Значи убаво е дека МПО се бори за Независна Македонија, ама зоштото се определјат като бугари - огин да ги гори! И после как да не се чуди човек кој вс'штност управлјава в Скопие.

Зошто земаат стипендија од бугарската влада:smir:.А да ни бевте вие братја досега ќе ги подржевте братјата а не оние кој раселија 1 милион Егејци од Егејска Македонија за време на граѓанската војна, и сигурно дека немаше да ги подржувате оние кој не расчистиле со минатото одамна.

Само тоа збори за дволичноста на бугарите.Ја потврдивте теоријата спремни сте за свои цели да забиете нож во грб дури и ако тоа значи правење пакт со ѓаволот.
Ќути среќа што не паднавме пред вашата дволичност.Ова ми изгледа како тест кој македонскиот народ успешно го положи

А сега одете си кај браќата грчки.

По се изгледа момци старата алијанса(онаа која ја подели Македонија) проработе:smir:

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
По се изгледа момци старата алијанса(онаа која ја подели Македонија) проработе:smir:
Sakam da naucham uchestva li Srbia po nekoj nachin vo taa aliansa ili ima nekakva poinakva rola vo vladeeneto na Makedonija vo minatoto pa i do den deneshen ? :toe:

B

Borg_Drone

Гостин
Sakam da naucham uchestva li Srbia po nekoj nachin vo taa aliansa ili ima nekakva poinakva rola vo vladeeneto na Makedonija vo minatoto pa i do den deneshen ? :toe:

Ја знаеш онаа сликана горе што ми ја постираше.

Ќе можеш ли да ми кажеш кој ордени ги добил Протегеров од Бугарија?
Мислам со кои ордени е одликуван..

А дури и да е стварно со Протегеров на сликата има и за тоа објаснување........

А за алијансата си знаеш ти убаво немора тоа да ти го објаснувам

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Ја знаеш онаа сликана горе што ми ја постираше.

Ќе можеш ли да ми кажеш кој ордени ги добил Протегеров од Бугарија?
Мислам со кои ордени е одликуван..

А дури и да е стварно со Протегеров на сликата има и за тоа објаснување........

А за алијансата си знаеш ти убаво немора тоа да ти го објаснувам
Specialno za tebe gi naidov Bugarskite ordeni na general Protogerov:
  • Орден „За храброст“ 3-та степен, 2-ри клас и 1-ви клас
  • Војнишки кр'ст 3-та степен
  • Орден „Свети Александ'р“ 3-та степен с мечове по средата
  • Орден „За военна заслуга“ 3-та степен на военна лента
Nadevam se deka si zadovolen ! :wink:

Генерал Александ'р Протогеров
(23 февруари 1867, Охрид – 7 јули 1928, Софија)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Википедија чуда прави... :) А и фотошоп истотака...

Туку, Александров никогаш во својот живот не бил одликуван ниту од цар ниту од враг...малце исаф во пропагандата мрсници...ве молам.

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Odgovaraneto na prashanija ne e propaganda. :toe:

Eve edna slika na chetata na Todor vo Parvata svetska voina (ushte koga nemashe ni kompiuteri, ni fotoshop :wink:).

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Odgovaraneto na prashanija ne e propaganda. :toe:

Eve edna slika na chetata na Todor vo Parvata svetska voina (ushte koga nemashe ni kompiuteri, ni fotoshop :wink:).

Мојот прадедо е на сликава. И? Јас нит сум бугар, нит дедоми се декларирал како бугар, нит татко му....а пази, цело детство се со Тодор Александров заедно и куќа до куќа живееле во Штип...

Kajgana Shop

На врв Bottom