МПО му се придружи на грчкото лоби во САД

B

Borg_Drone

Гостин
Specialno za tebe gi naidov Bugarskite ordeni na general Protogerov:
  • Орден „За храброст“ 3-та степен, 2-ри клас и 1-ви клас
  • Војнишки кр'ст 3-та степен
  • Орден „Свети Александ'р“ 3-та степен с мечове по средата
  • Орден „За военна заслуга“ 3-та степен на военна лента
Nadevam se deka si zadovolen ! :wink:

Генерал Александ'р Протогеров
(23 февруари 1867, Охрид – 7 јули 1928, Софија)
Тоа се се бугарски ордени...

Кажи ми зошто на сликата има германски орден :smir:.

Ја колку што знам Александров бил 2 пати одликуван од кајзерот со германски орден....ама Протугеров??

B

Borg_Drone

Гостин
Википедија чуда прави... :) А и фотошоп истотака...

Туку, Александров никогаш во својот живот не бил одликуван ниту од цар ниту од враг...малце исаф во пропагандата мрсници...ве молам.
Од Кајзерот на Германија бил одликуван....

Ама работата е тоа што подоцна Александров ќе работи за интересите на Македонија и ќе работи за Македонија да биде независна од србите,грците, и бугарите и токму поради тоа бугарите ќе го убијат

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Од Кајзерот на Германија бил одликуван....

Ама работата е тоа што подоцна Александров ќе работи за интересите на Македонија и ќе работи за Македонија да биде независна од србите,грците, и бугарите и токму поради тоа бугарите ќе го убијат
Јас зборев за бугарските одликувања, не за германските :wink:

Туку, друга работа, Хитлер меѓудругото, имал зацртано на почетокот, силна Хрватска во негова надлежност, и Силна Македонија истотака во негова надлежност...

далеку сме офф топик...

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Мојот прадедо е на сликава. И? Јас нит сум бугар, нит дедоми се декларирал како бугар, нит татко му....а пази, цело детство се со Тодор Александров заедно и куќа до куќа живееле во Штип...
E koga pradedo ti e na slikata, ochigledno nema photoshop ! :helou:

Takvi sa metamorfozite na sudbata - kerkata na Alexandrov, naprimer, se smeta za chista Bugarka ...

Pa ima mnogu primeri za rodni brakja od dvete strani na granicata, koi shto se iziasnuvale od razlichna nacionalnost ... I shto da praime sega ? :toe:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Takvi sa metamorfozite na sudbata - kerkata na Alexandrov, naprimer, se smeta za chista Bugarka ...
А роднините на Александров од Штип...чисти Македонци...И што сега..?

Вакви слики има и од Македонци кои биле приморани да се борат од српската страна, па и од грчката...Ама тоа не ги прави Бугари, срби или грци!

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Кажи ми зошто на сликата има германски орден :smir:.
Ne znaef za Germanskiot orden, no imam predpolojenie. Vo Parvata svetska voijna, Bugarskite vojnici digat vostanie protiv carot Ferdinand i od frontot stigat pochti do Sofia ....

Ferdinand go naznachil Protogerov za voenen komendant na Sofia i generalot komandva loyalnite na carot sili, zaedno so nemski vojski, protiv vostannicite ... Za jal, za utepale mnogu narod ....
Verovatno, znaesh deka carot Ferdinand abdikira posle Parvata svetska vojna.

Vozmojno e Protogerov da ima orden i od Kaijzerot, no ne sam siguren zoshto mu e daden .... :toe:

B

Borg_Drone

Гостин
Ne znaef za Germanskiot orden, no imam predpolojenie. Vo Parvata svetska voijna, Bugarskite vojnici digat vostanie protiv carot Ferdinand i od frontot stigat pochti do Sofia ....

Ferdinand go naznachil Protogerov za voenen komendant na Sofia i generalot komandva loyalnite na carot sili, zaedno so nemski vojski, protiv vostannicite ... Za jal, za utepale mnogu narod ....
Verovatno, znaesh deka carot Ferdinand abdikira posle Parvata svetska vojna.

Vozmojno e Protogerov da ima orden i od Kaijzerot, no ne sam siguren zoshto mu e daden .... :toe:
Незнам и мене многу ми е чудно тоа.Којзнае дали е тоа Протугеров на сликата...

Можеби се работи за монтажа, знаеш неговата тиква му ја наместиле....

А да те прашам дали Александров е одликуван со бугарски орден.

Он е одликуван само со германски орден колку што знам..

Се прашувам зошто е тоа така:smir:??

Него ајде сега сте здужени со братјата ви Етиопијански(грците) и ќе тргнете во нов поход да го лажете светот

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Вакви слики има и од Македонци кои биле приморани да се борат од српската страна, па и од грчката...Ама тоа не ги прави Бугари, срби или грци!
Pa jaz ne kajuvam kakvi za tia luge po nacionalnost. Tova si e nivna rabota ... :toe: Neli si zborevme za MPO, Todor i Protogerov ? :wink:

Ne znam zoshto, no vinagi se stiga do dilemata dali nekoj si e Makedonec ili ne e Makedonec i spored tova se sudi za sichko ?
Pa vajno e kakov e bil samiot chovek i shto e napravil .....

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Незнам и мене многу ми е чудно тоа.Којзнае дали е тоа Протугеров на сликата...

Можеби се работи за монтажа, знаеш неговата тиква му ја наместиле....

А да те прашам дали Александров е одликуван со бугарски орден.

Он е одликуван само со германски орден колку што знам..

Се прашувам зошто е тоа така:smir:??

Него ајде сега сте здужени со братјата ви Етиопијански(грците) и ќе тргнете во нов поход да го лажете светот
E, ako beshe montazha, sigurno shteh da znam sichko za ordenite, pa az ti vikam deka ne znam ! :toe:

Bih sakal da vidam tolku Makedonci - oficeri i generali i vo Srbskata i Grchkata armii, ama nema ... Ako znaesh nekoj, kaji mi !
I shto da praime sega ? :wink:

B

Borg_Drone

Гостин
E, ako beshe montazha, sigurno shteh da znam sichko za ordenite, pa az ti vikam deka ne znam ! :toe:

Bih sakal da vidam tolku Makedonci - oficeri i generali i vo Srbskata i Grchkata armii, ama nema ... Ako znaesh nekoj, kaji mi !
I shto da praime sega ? :wink:

Мирослав Стојановски???
Што мислиш каде беше командант???:wink:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
A da ve opitam ja nesho onaka, deka od momentot koga Dardania prasha za Alexandrov, i negoviot lik vo makedonskoto opshtestvo, dali nekoj voopshto primeti deka Dardania prashuva za ziviot Aleksandrov? A ne za pocinatiot pa da vie posle tuka izmeshate Protuget Motuger?

Aj sea, rewind. Rinse, Repeat.

B

Borg_Drone

Гостин
A da ve opitam ja nesho onaka, deka od momentot koga Dardania prasha za Alexandrov, i negoviot lik vo makedonskoto opshtestvo, dali nekoj voopshto primeti deka Dardania prashuva za ziviot Aleksandrov? A ne za pocinatiot pa da vie posle tuka izmeshate Protuget Motuger?

Aj sea, rewind. Rinse, Repeat.

А дали ти примети дека ние отидовме ОФФ ТОПИК??

Член од
3 октомври 2007
Мислења
103
Поени од реакции
1
Stvarno ne se razbiram Mnogu vo politika ama ke kazam samo ,da bese cela Makedonija kako na kartava ,,Togas Site Patrioti ke bea kako Makedonci a ne kako Bugari ,Srbi,Grci ili neznam uste kako,,Ama pusto Makedonce Predavnicko se si gi prodade svoite najgolemi Patrioti za altani i dukati pa sega nas ni ostavia da se macime ovaka do nekoja sledna Balkanska Vojna i da trazime Istoriska Vistina vo koja site sosedni drzavi go velat deka e Nivna i ja iskrivuvaat kako znaat i umeat po sekoja cena da dokazat deka istorijata e kaj Niv i oni se Vistinskite Naslednici,,,Pa te Molam Gospode dojdi na Balkanot i daj im Sila na Makedoncite Konecno Ednas neka se Obedinat da ja oseti Balkanot Silinata na Makedonia i Makedonskata Drzava koja se Maci veke neznam poveke od 7 veka

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Јас уште од почетокот на оваа тема се држам на страна и не постирам,ама една молба до Македонците...
-Аман немојте да наседнувате на евтини пропагандни провокации од „милите“ болвари.Не вредат за да им давате толкаво значење....:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom