МВР ве предупредува!

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Супер е воа, нека се среди малце Скопје, на улица без семафор неможеш 100 светлосни години да преминеш, а и плус ќе има прегледност не само за собраќајни прекршоци туку за се.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Значи имаат под контрола , камерите чисти регистрираат секое движење.
Многу ми се допаѓа со камерите заради безбедноста.

Се надевам ќе почнеме да ги почитуваме правилата на сообраќај ... а и да добиеме навика да даваме предност на пешаци , а пешаците да се движат по обележани места и да чекаат на семафор.

Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.

Незнам каде живееш,ама Чаир,бит пазар,и такви населени места со браќата твои,не да чекаат,незнаат да разликуваат бои,какви бои бре,не ги знаат правилата,незнаат зебрата кај е,и за што служи

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Сега ќе има финта ставаш лажни таблички и фураш идеш дома си ги мењаш оргиналките абе овој народ е мадафака.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.662
Поени од реакции
35.300
Значи имаат под контрола , камерите чисти регистрираат секое движење.

Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.
Дарди, тебе да те казнат?o_O
Ако те казнат затоа што си поминал како пешак на црвено, ич не се секирај веднаш на Кајгана отвараме тема ‘‘ Камерите снимаат само Албанци‘‘, уште истиот момент организираме протест и ако треба Че го паљиме со бенЅин:свиркам:
Ама не се грижи, спиј си ти мирно, овие камери не се рамковни, не важат за сите граѓани подеднакво,,,

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
МВР нека идат у триста лепе пизде материне. Стопати уз вожња сум видел џандари како поминуваат на црвено, ти влагаат у лента ко на трки без жмигавец и се паркираат кај стигнат. Еднаш не ги пуштив едни со џип зашо ми прекурчија, ни ротационо ни сирена, ми се лепат да ме поминат уште да ме учука, и за инат не се тргав. И нешто дури од прозор ми се заканува уште тој дебилот, ќе ме апсел. Е педери џандарски, маме им ебам.
Ова Македонијава се СВЕ овци, а овчарот е волк. Е така да си знаете...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Моторишта што фураат навечер после 12 не се регистрираат гледам се се коли на сликиве. Накај Чаир се потребни мерки ако се спроведува треба рамномерно да биде и да важи за цела територија.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
А зошто ние да не се позанимаваме со другата страна?
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО МВР!
СВР Кавадарци

Возило на СВР Охрид

На истото место, возило на Медицински Центар
OH-093-BD.jpg
Баш за мкфеил.

Пред некој ден каква добра слика ќе фатев и баш во моментот ми цркна батеријата на телефонот.Застанат Крајслер на пешачки и типот сликаше друго возило демек непрописно паркирано :tapp:

А можат и по некој паркинг да изградат.Макар и барокен.

И едно прашање до МВР, пошо глеам Туристичка е 2 дена без паркирано возило поради тој Џипси Меџик гостинот.Во која земја при поминување на делегација ја чистат цела улица?Сигурно не во некои нормални.

И поздрав до СВР Охрид.Добро бе, како можеа ви ограбат вчера маркет спроти полициска станица? :pos:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
штета што немам асална камера на телефонов - низ центаров ке најдам 10000 непрописно паркирани џандари... на црвено не им се чека па пуштаат ротационо - си вртат на 2 пуни и они.....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нормално е пред да следи интервенција од полицијата, прво
да се предупреди.
Имаше колега твој на стариот сакаше на времето таблиците од кецот да му ги вади не бил регистриран нешто последните пет десет години. Само татко ми заварувач беше и со швајц апарат таблиците беа заварени, и се вратил овај со клештата и штрафцигерот кај шефот и му рекол не се вадат, како не се вадат ајде и шефот да провери ништо :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Му рекол началникот викнете го тој ќе ја заврши таа работа :icon_lol:.

И се враќа таблиците свиткани ги исправаше вика тргале тргале пичка му мајчина :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Член од
9 март 2012
Мислења
175
Поени од реакции
249
150 снимени сообраќајни прекршоци пристигнаа на домашна адреса

Според системот на безбедносен видео надзор во Скопје, досега се регистрирани и доставени околу 150 пријави за сообраќајни прекршоци, а поголем број сè уште се во постапка.
Од Министерството за внатрешни работи информираат дека најчести пријави се за погрешно паркирање, но има и посериозни непочитувања на сообраќајните прописи. Казните за ваквите прекршoци се движат од 50 до 300 евра во денарска противвредност.
- Целта не е да казнуваме, туку да ја подигнеме свеста за потребата од совесно почитување на сообраќајните правила и прописи. Кога ќе се почне со казнувањето зависи од сериознoста на прекршоците и од тоа дали сопствениците на возилата тие прекршоци ги повторуваат или тоа е инцидентно направен прекршок - истакна денеска министреката за внатрешни работи, Гордана Јанкуловска.
Дописите кои содржат фотографии од возилото на местото и времето на направениот прекршок, се испраќаат на адреса на сопственикот на возилото без разлика дали е приватно или службено. Првите поднесоци ги доставувале полициски службеници, но не е исклучено во иднина тоа да се прави преку пошта или на друг начин.
Меѓу другите, досега им се доставени предупредувања и на двајца познати професори на факултети и селектор на една од македонските
национални репрезентации.

Znaci pak so poznatstvo.(n)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Treba ne vikam ne,ama aj ti odi plati kazna od 300evra a primas 200 mesecno....zatvorite se prepolni so takvi koi resile da lezat 6 meseca mesto da platat kazna.
Siguren sum deka bi go smenil mislenjeto ako nedaj boze tebe ili nekoj tvoj blizok da go kaznat 300 evra,posle ke kukas.
Знак забрането паркирање значи ЗАБРАНЕТО ПАРКИРАЊЕ....секој кој свесно паркира на такво место заслужува казна....ако немаш 200Е не паркирај таму каде што е забрането....едноставно...нели

И јас немам 30Е одвишок и затоа преминувам на пешачки иако поедноставно е да поминам кај што е најблиску

Проблемот е кога казнуваат за ненамерни грешки или ситуации кога неможе да се докаже дали законот е прекршен или не....но секој што свесно го загрозува мојот и животот на многу други изигрувајќи шериф во сообраќајот засужува казна

O

Orion.

Гостин
Супер е додека не ви стигне казна зашто не сте дале жмигавец кога се престојувате а нема жива кола наоколу или за некоја слична глупост. Ке изиграваме биг брадр демек Англија сме. . .

Kajgana Shop

На врв Bottom