МВР ве предупредува!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мвр кога ќе ги покаже фотките од крајслерите како непрописно паркираат, како сечат дупла пуна, како стојат на автобуска, тогаш нека се прават фраери.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ако стаа камере низ Тетово, е тек тогаш реакциите и прекршоците ќе бидат библиски.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Мош да камерите ќе бидат подобра опција. Уствари сигурно ќе бидат. Само една вистинита случка.

Место на настанот: некаде во Кочани.

Полицаец сопира некој Скопјанец. Пазете зошто е казнет Скопјанецот, спазете го дејствието на муабетот:

Полицаецот : Кажи пи ле бе!? ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).

Скопјанецот го слуша " Kaжи пиле " и му одговара: Пиле.

Полицаецот: Абе не ме заебавај, кажи пи ле?

Скопјанецот: Пиле

И така полицаецот се курчи и му влепува казна. Јбг тоа е.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Би рекол посоодветен наслов за видеото, а и пораката што МВР сака да ја прати е ЗАПЛАШУВАМЕ наместо предупредуваме. :) Сфатија и они дека народов функционира само кога го заплашуваш и казнуваш и кога таа казна е минимум x10 од приходите што ги има. Welcome to Macedonia - a country where the government intimidates their own people. :P

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Мош да камерите ќе бидат подобра опција. Уствари сигурно ќе бидат. Само една вистинита случка.

Полицаец сопира некој Скопјанец. Пазете зошто е казнет Скопјанецот, спазете го дејствието на муабетот:

Полицаецот : Кажи пи ле бе! ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).

Pa od glup dzandar poveke i ne ocekuvav,seljandura teska oblekla uniforma.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Значи имаат под контрола , камерите чисти регистрираат секое движење.
Многу ми се допаѓа со камерите заради безбедноста.

Се надевам ќе почнеме да ги почитуваме правилата на сообраќај ... а и да добиеме навика да даваме предност на пешаци , а пешаците да се движат по обележани места и да чекаат на семафор.

Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078

Полицаецот : Кажи пи ле бе!? ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).

:pos:
Да си е**ш векот ме изнасмеа. :icon_mrgr:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545

Се надевам ќе почнеме да ги почитуваме правилата на сообраќај ... а и да добиеме навика да даваме предност на пешаци , а пешаците да се движат по обележани места и да чекаат на семафор.

Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.
Како да не ќе те казнеле. Ко ќе ти покажат снимак ти ќе кажеш дека си бил у подрум. Ај да ги видам нека те казнат.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723

Dardanija...vie ste nevidlivi za kamerite.

M

Moon Child

Гостин
Ако почнам јас низ Велес да сликам како паркираат партиски полтрончиња, што правиме тогаш? Сред чаршија паркира како ќе му текне, а на 5 метра од таму казнуваат таксисти за банални причини. И ова не го измислувам, со свои очи имам видено, еднаш и се расправав со едни полицајци, ми рекоа да заќутам.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Сме го смениле грбот а јас не знам за тоа? Каде е црвената петокрака на грбот на амблемот на МВР на крајот од видеото? :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Ако стаа камере низ Тетово, е тек тогаш реакциите и прекршоците ќе бидат библиски.
Јас се прашувам дали тогаш полицијата ќе биде моќна да ги наплаќа казните или многу вероватно е дека ќе им се расипе софтверот.

Kajgana Shop

На врв Bottom