Pa od glup dzandar poveke i ne ocekuvav,seljandura teska oblekla uniforma.Мош да камерите ќе бидат подобра опција. Уствари сигурно ќе бидат. Само една вистинита случка.
Место на настанот: некаде во Кочани.
Полицаец сопира некој Скопјанец. Пазете зошто е казнет Скопјанецот, спазете го дејствието на муабетот:
Полицаецот : Кажи пи ле бе! ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).
Скопјанецот го слуша " Kaжи пиле " и му одговара: Пиле.
Полицаецот: Абе не ме заебавај, кажи пи ле?
Скопјанецот: Пиле
И така полицаецот се курчи и му влепува казна. Јбг тоа е.
Мош да камерите ќе бидат подобра опција. Уствари сигурно ќе бидат. Само една вистинита случка.
Место на настанот: некаде во Кочани.
Полицаец сопира некој Скопјанец. Пазете зошто е казнет Скопјанецот, спазете го дејствието на муабетот:
Полицаецот : Кажи пи ле бе!? ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).
Скопјанецот го слуша " Kaжи пиле " и му одговара: Пиле.
Полицаецот: Абе не ме заебавај, кажи пи ле?
Скопјанецот: Пиле
И така полицаецот се курчи и му влепува казна. Јбг тоа е.
камерите во Тетово не се од рамковниот....несмее таму да има камериАко стаа камере низ Тетово, е тек тогаш реакциите и прекршоците ќе бидат библиски.
Како да не ќе те казнеле. Ко ќе ти покажат снимак ти ќе кажеш дека си бил у подрум. Ај да ги видам нека те казнат.Значи имаат под контрола , камерите чисти регистрираат секое движење.
Многу ми се допаѓа со камерите заради безбедноста.
Се надевам ќе почнеме да ги почитуваме правилата на сообраќај ... а и да добиеме навика да даваме предност на пешаци , а пешаците да се движат по обележани места и да чекаат на семафор.
Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.
Dardanija...vie ste nevidlivi za kamerite.Значи имаат под контрола , камерите чисти регистрираат секое движење.
Многу ми се допаѓа со камерите заради безбедноста.
Се надевам ќе почнеме да ги почитуваме правилата на сообраќај ... а и да добиеме навика да даваме предност на пешаци , а пешаците да се движат по обележани места и да чекаат на семафор.
Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.
Јас се прашувам дали тогаш полицијата ќе биде моќна да ги наплаќа казните или многу вероватно е дека ќе им се расипе софтверот.Ако стаа камере низ Тетово, е тек тогаш реакциите и прекршоците ќе бидат библиски.