Грешка си, нападнатите од кучиња не ги маваат, ниту бркаат кучињата. Мене ми е страв од нив, и поради таа причина ете, не ги сакам и неможам да се приврзам за куче, некако ми се неурачунливи, или барем јас такво мислење имам, што не значи и дека е точно (мислам за уличните претежно). Нападнатите од кучиња се плашат од нив, јас кога ќе ги видам се укопувам во место, не мрднувам да не му дадам некаков знак да ме нападне, затоа што не им го разбирам карактерот и се плашам да не направам нешто што би го навело кучето да изреагира по неговата природа. Ама сепак, немам срце да им направам нешто, да фрлам отров или било што, може некогаш во момент на афект да речам такво нешто дека ќе ги сотрам, ама неможам, пример и кога ќе видам животинче како претрчува пред кола, било да е маче или куче, мене срцето ми застанува
Вчера баш, минам по улицата и две кучиња тргнаа по мене, само си викам во памет Keep calm, keep calm, и се движев полека, не се вртев по нив, едно време убрзав и влегов кај едни комшии во двор па чекав да си заминат за да си дојдам дома
Можеби ако испаничев ќе ми направеа нешто, тек во таква ситуација како што живеам на непрометна улица незнам кој ќе ме спасува, ќе лежам на асфалт во несвест