Луди жени..лудиииии

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Врз база на мал процент вакви девојки/жени ги напраивте сите припаднички на женскиот пол незнам какви, глупости на квадрат, досега не сум видел во живо ниту една ваква девојка/жена кај нас, ко на тие сликите горе, а секојдневно се движам, работам, возам низ Скопјево.
Зимате фотографии од некоја девојка таму од којзнае каде од некоја западна земја, ја постирате на мк форум и демек као и овдека девојките/жените се баш сите такви што нема врска со реалноста !

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Опшеството можеби наметна да се биде што подолго згоден, млад и убав, но не ни наметна да правиме будали од себе.
Дефинитивно ни наметнува. Секоја втора тинејџерка сака да изгледа како Ким Кардашијан.
Медиумите имаат огромна моќ да влијаат на самодовербата на младите. :)

Мене ми е фасцинантна пластичната хиругрија и сето она што денес може да се направи и "поправи".
Но, не на овој начин. Ми се допаѓа естетиката!
Немам ништо против ако некоја возрасна жена или маж, сака да коригира нешто на себе, со цел да се чувствува подобро во своја кожа, но имам проблем кога тоа ги надминува границите на естетика, на умереност, на убавина, на пристојност, на природност.

Значи, "општествените стандарди за убавина и привлечност" + медиумско влијание + разнишана самодоверба кај младите = психофизичко изобличување. Живееме во многу сурова средина.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.607
Поени од реакции
37.563
Screenshot_249.jpg

... ај малку поопширно, се работи за 24 год Андреа Емилова Иванова од Бугарија, со 30 интервенции на устата за да биде „Мис Уста на светот“ за да биде дополнително наименувана и за балканска барбика.

Andrea-Ivanova-before-and-after-surgery.jpg

... инаку не е тоа ботокс (внесување на невротоксин ботулинум) кој внесувајќи го во мускулите ги здрвува и токму таква парализа озвозможува проширување на постоечките брчки, ниту силикон,

Screenshot_253.jpg

...во усните се внесуваат „филери“ што значи „пополнувачи“ на местото каде веќе кожата прикажува промена поради недостаток на колаген, еластин и хијалуронската киселина,

...дермалните филери можат да имаат разна густина, хијалуронските филери можат да траат до една година, додека синтетичките можат да траат за уште некој месец повеќе, филерите се биокомпатибилни тоа значи дека со тек на времето се ресорбираат во телото и нивното дејство опаѓа, па е потребен ретретман после една година доколку сака да ги има повторно бузиве!

13.jpg Após-20-preenchimentos-labiais-jovem-conseguiu-ter-os-maiores-lábios-do-mundo.jpg

... Андреа дала и 3500 Е за зголемување на градите со силикони толку големи што буквално не можела да се закопчи.

7797d550-54f6-11ec-bb65-f76e706b93d8_800_420.png FBZuTToXoAI4SuX.jpg large.jpg

П.С.
мене лично новата усна на Бугарката ми личи на патолошки анус! :confused:

featuredimg-65.png

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Се моли модераторот да ја преименува темава во Жени.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.822
Поени од реакции
26.906
Чим испадна дека е Бугарка ај да видиме што мисли докторот за бугарите : клик

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
Овие пластичниве не мора да се замараат ако се повредат. Ќе си стави само лепак и тоа пластиката како нова.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Бар не мора да се замара ако и бараат у гз.
Баки, во мое село гзот нема заби :D
Автоматски споено мислење:

Дефинитивно ни наметнува. Секоја втора тинејџерка сака да изгледа како Ким Кардашијан.
Медиумите имаат огромна моќ да влијаат на самодовербата на младите. :)

Мене ми е фасцинантна пластичната хиругрија и сето она што денес може да се направи и "поправи".
Но, не на овој начин. Ми се допаѓа естетиката!
Немам ништо против ако некоја возрасна жена или маж, сака да коригира нешто на себе, со цел да се чувствува подобро во своја кожа, но имам проблем кога тоа ги надминува границите на естетика, на умереност, на убавина, на пристојност, на природност.

Значи, "општествените стандарди за убавина и привлечност" + медиумско влијание + разнишана самодоверба кај младите = психофизичко изобличување. Живееме во многу сурова средина.
Проблемот е што со интернетот младите имаат неограничен пристап до секаква срање содржина.
Не збориме само за овој феномен туку општо.

Абе не може мене никој да ми лупа стандарди за убавина, нит можел коа сум бил копиљ од 14-15 години.
Кај девојките/жените мислам дека е малце подруго. Повеќе се фура на меѓусебен натпревар него на тоа што сака „мажот“.
Сета таа „мода“ у 90% од случаевите е заради лошо влијание од останати „инфлуенсерки“ и натпревар со другите девојки.
Самите си дозволуваме (читај и самите жени/девојки) си дозволуваат некој да им го стаи мозокот во центрифуга. А генерално исто е и кај мажите, само во помала мера. Затоа и се губи уникатноста. Има доста мемиња од слики пред старбакс или рандом амерички места кај што преку 30 девојчиња се скоро па идентични. 0 посебност, класични кукли на дување.

Само јас тоа не би го нарокол општествен стандард. Повеќе би го нарекол добро перење на мозок кај младината, пошто де факто од кога ќе се набилда малце искуство во животот и ќе се искочи од тие луди години повеќето си почнуваат да си ствараат свој идентитед, да не бидат само бледа копија од некоја си Ким.

Е сеа нормално, имаш и некој ко на сликиве горе што и на 25 години ќе иде и ќе мери по 100 километри пенис за да стаи по 100пат силикон и филер за да биде некој си бомба што на крај како готов продукт нема да може да дигне трезен пенис.

Јебеш га, живееме во сјебан свет, без никакви морални вредности и со 0 оргиналност. Можеби и кај мене е проблемот што не сум бил секад у „калап“ со општеството и трендовите па имам малце по „изопачени“ вредности - не знам. Ама де факто медиумското влијание од жолта штампа и квази инфлуенсери (модерно кажано) секогаш ми било повод за добра серка и краткотрајна импотенција и никогаш не сум го сметал како некој „општествен стандард“.
Пред се, општеството мислам дека има дефинирано многу подруги стандарди за убавина (со којшто не мора сите да се сложиме), ваквите примери ми делуваат повеќе како глупа исфорсирана мода со краток рок на траење.

Да не се сфатиме погрешно, и кај мажите има доста дегенски трендови и можеме на долго да ја влечеме темата, само не е самата тема за тие трендови. Може дури и поглупи да се тие трендови ама во некоја друга прилика би ги разглабале :D

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.102
Поени од реакции
9.538
Интерфејс....мене лично и тоа шлапање со шминка ми е исти курац, ама што да се прави кога суштината никој не ја забележува а сите се фаќаат за фасадата.

Kajgana Shop

На врв Bottom