Лимит на ADSL-от?

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Mandrak напиша:
Ништо подобро не е понудено од веќе пшостоечкот на МТ Нет. Само бадијала прашина креваат, не се во состојба да дадат подобра понуда. Се додека нема broadband конекција без лимит на трансфер за цена од 16-20 евра месечно како понуда од некој провајдер, интернетот во Македонија ќе биде тешко достапен и скап.
Тешко тоа да се случи неограничен брз интернет за некојси 15 евра.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
vardarce напиша:
Тешко тоа да се случи неограничен брз интернет за некојси 15 евра.

на изградена инфраструктура, со солиден бекбоун од кујтеса реалната цена со реална заработувачка за ИСПто за неограничен, ама навистина неограничен интернет од 384к не поминува повеќе од 20 евра :icon_mad:
проверено

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Прашање до тие што користат АДСЛ пакет МаксАдсл,дали на секои 3 минути имате пригушување од 1 минута,нон стоп?Го прашав тој на мт.нет.мк ми рече можеби имаш вируси????Јас не ми се верува од вируси да имаш нон стоп пригушување во исти интервали,ај да имаш 5 минути после 2 часа да е ок,па ке разберам ама ова е нон стоп како темпирано 3 мин интернет 1 минута нема....и се така,дали треба да се земе некој одржувач на мрежата или до друго е проблемот,ај ако некој знае нешто нека каже.

ultimate

Hosting Guru
Член од
15 јуни 2005
Мислења
27
Поени од реакции
0
astrion напиша:
Прашање до тие што користат АДСЛ пакет МаксАдсл,дали на секои 3 минути имате пригушување од 1 минута,нон стоп?Го прашав тој на мт.нет.мк ми рече можеби имаш вируси????Јас не ми се верува од вируси да имаш нон стоп пригушување во исти интервали,ај да имаш 5 минути после 2 часа да е ок,па ке разберам ама ова е нон стоп како темпирано 3 мин интернет 1 минута нема....и се така,дали треба да се земе некој одржувач на мрежата или до друго е проблемот,ај ако некој знае нешто нека каже.
ХМ да јас го имав овој проблем али се среди. Се јавува и јас али незнаеше тој да ми каже што . Замисли еј му кажувам човек ми снемува на 2-3 минути. Тој ми вика ај јави се кога ќе ти снема. Ама му викам како да ти се јавам јас додека да отидам да видам додека се вратам пак може ќе дојде бреј ептен за нигде се. Али се оправи после. Мислам дека е до нив, а не до тебе.

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
ultimate напиша:
ХМ да јас го имав овој проблем али се среди. Се јавува и јас али незнаеше тој да ми каже што . Замисли еј му кажувам човек ми снемува на 2-3 минути. Тој ми вика ај јави се кога ќе ти снема. Ама му викам како да ти се јавам јас додека да отидам да видам додека се вратам пак може ќе дојде бреј ептен за нигде се. Али се оправи после. Мислам дека е до нив, а не до тебе.
Фала брат,ке се јавам и јас директно кај нив,прво сакав да прашам дали е на сите така изгледа ме дупат нешто има да им е*ам мамето 2400 плаќам само интернет има да ми платат они сега.А дали го форматираше компјутерот пред да ти се реши проблемот или они нешто се направиле од таму,изгледа ти пуштиле по јак интернет виделе дека се бунат луѓето а јас си ќутам и ги ранам.

ultimate

Hosting Guru
Член од
15 јуни 2005
Мислења
27
Поени од реакции
0
Не сум ништо форматирал, само менував нешто во мрежата ама мислам дека не беше до тоа. Од кај нив беше сигурно.

Gandalf

Претплатникот не е достапен во моментов
Член од
23 јануари 2006
Мислења
76
Поени од реакции
0
ОК, стигна сметката за јануари: 12GB од сурфање !?!?!?
НЕ сум слегнал ни еден филм, ни една mp3-ка, ни една слика поголема од 50 кила. Сум ја отворил кајгана 60 пати (секој ден по 2 пати) сум барал работи на google, евентуално сум ѕирнал нешто. Eпа, мислам дека малку претераа !

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
dali nekoj mozi da mi kazi so se desava so ADSL-ot. Koga ke vlezam preku internet explorer na 192.168.1.1 gledam deka download stream mi e 512??? pred toa mi bese 384 a koga ke downloadiram so download accelerator downloadot mi e 10-12KB. Inace limitot mi e pominat sega imam downloadirano 5 GB. SO SE DESAVA

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Пакетот ви е зголемен на 512к, а слушам нешто и лимитот ќе го зголемеле за 1-2 гига. Требаше порано ова да се случи..

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Мене ништо не ми е сменето!
Ги прашувам тие што имаат АДСЛ колку им оди download кога симнувате клипови песни итн.!

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Кога брзината ми е full ондак симнувам со 39-40 kbps, а кога ќе ми ја симнат брзината симнувам со 4-5 kbps...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
vodkamixx напиша:
Кога брзината ми е full ондак симнувам со 39-40 kbps, а кога ќе ми ја симнат брзината симнувам со 4-5 kbps...
Епа и мене ми се случува истото кај некои другари download им оди со 60-70!:star:

Kajgana Shop

На врв Bottom