Лига на Шампиони 2009-2010

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Добро бе, побогу....
Патетично е, драги мои Бајерновци, да чекате некој да ви кажи дека историјата на Челзи е „не толку успешна“ во споредба со Манчестер Јунајтед, Реал Мадрид, Ливерпул, Милан..... Па не е. Не само што не е, туку јас би рекол и дека е неуспешна. Не знам за пред 50 години ко што праша некој, но знам дека пред 30 години Челзи бил пред банкрот. Го спасил Кен Бејтс (кој сега го спасува и Лидс), човекот кој и го продава Челзи на Абрамович. Како клуб со сериозни намери, Челзи е 15 години наназад. Со доаѓањето на Абрамович, Челзи од клуб кој има за цел константно учество во ЛШ и освојување на домашните купој станува клуб со со највисоки амбиции - освојување на Англиската и Европската круна.
Ќе му се здосадело на Абрамович.... Па сега, Абрамович првите две сезони потроши преку 300 милиони евра за играчи, наспроти 50те на Баерн. Но, оттогаш имаме 5 сезони, во кои преодни рокови разликата на купени-продаени играчи на Челзи е 130 милиони евра, а на Баерн 115 милиони евра, што би значело или дека Баерн исто почнува да гледа само пари, или на Абрамович му се здосадило. Јас сепак би рекол дека, на Абрамович веќе 5 години му е здосадено, дали некој гледа или не е негова работа, или проблем. Питер Кенион не е случајно сменет (со Гурлај), Анчелоти не е случајно донесен, и Арнесен не е случајно останат (за жал). Со овие доаѓаме до „самоиздржливоста„ , спомна некој.... Челзи нема да е самоиздржлив за 2-3 години. Но тоа е целта која требаше до годинава да биди, ама изгледа Манимејкер Кенион нешто промашиле со Жозе (па зато си замина). Новиов Гурлај најавува дека тоа е целта (што и изгледа дека е точно, со докапитализирањето на клубот од Абрамович и бришењето на долгојте - место милионски суми за играчи во јануаров поминат), ама не дава рок, само вели оти во наредниве пет години е невозможна целосна самоиздржливост, а за потоа може да се зборува, ќе видиме.
Ми зборувате за години, за историја....
Челзи гради, и Кенион не ми е меѓу најомилените, ама неговите „две деца кои си играат, и не го сакаат третото кое аспирира да е подобро од нив“ за Арсенал, Јунајтед - спрема Челзи е сосема коректна. Искрено се надевам дека тоа чувство е и низ европските клубови, а мислам дека е.
Разликата со еден Милан на пример е тоа што Берлускони со Милан тоа го прави многу одамна и во многу поинакво време. Тоа е проблем на многумина, и се надевам дека со секој нареден ден ќе станува уште поголем.

Друго интересно ми беше разликата меѓу полуфинале и осминафинале, освен парите. Па практично не е никаква, тоа точно. Но кога веќе зборуваме за статистики, не е исто да се меѓу четирите во Европа, и меѓу 16те. Јас тоа гледање не го сакам, но за сите „историчари“ и „статистичари“ овде е битно, пошто нели, многу го сакаат тоа.

Околу минатото, во него моментално единствено живеј и ужива Ливерпул, пошто стварно нема во што друго. Околу Баерн, тоа е единствениот германски гигант за мене, и екипа која е една од 7-8те кои имаат способност за освојуање на ЛШ. Можеби не е топ-фаворит, но прво е германска екипа, после има сосема солиден играчки кадар, и после одличен тренер. :toe:

Слушај земи со постов,и комотно моеж да почнеш да им предаваш на твоите у фан-клуб.Прв асален пост на Челзи фан!!!Поздрав:helou:

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Баерн е класа подобар од Челзи Робен и Рибери по крилните позиции :vozbud::vozbud:

В

Вори

Гостин
Реално, во моментов челзи се класа екипа заедно со големите манчестер, барса и реал.
И нотингем форест биле јаки во седумдес некоја, кога освоиле лш, ама поминало тоа.
Колку само пост на место,свака част.
Од фан на Јунајтед!
Симнувам капа!:smir:

M

mercenary

Гостин
Никој не негира дека Баерн е голем клуб(го има и во мојот прв пост тука).
А и она за 2цата навивачи што го пишав,не требаше,признавам.
Ама незнам како може некој да каже дека Интер,Челзи,Реал и тн тн. не се големи клубови?И објаснението уште подобро:Баерн имаат 4 титули освоени пред многу години а овие немаат.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Што се правиш толку паметен? Кои успеси ги има Челзи по заминувањето на Мурињо???? Се радувате на играње во финале или полуфинале на ЛШ ??? На крај само шампионот се памти а не кој каде стигнал. И кажи ми за на крај зошто ако Челзи е толку успешен сезониве како што велите вие смени неколку тренери??? Успехот на тимот ли е причината за честата промена на трененери? И те молам наброј ми што се има освоено Челзи во последниве 4 години, па да видиме колку бил успешен.
А шо има Баерн М бе?
Титула во една бедна Бундес лига, составена од подпросечни екипи?

Каков Челзе бе.....Ѕвезда е боље...
Црвена ѕвезда-ЛШ титула-1991:pehar:
Челзе-ЛШ титула-нема:nenene:

:music3::music3::music3:

John Galt..и јас не сваќам како можеш да помислиш дека сега Интер,Челзи и Реал се подобри од Баерн.

Праам група на Фејсбук.Да се собереме 100.000 и да ја славиме титулата на Баерн пред 10 години.Сите 2ца фанови на Баерн нека очекуваат покана.

Дај бе измислете временска машина,вратете се пред многу години,и славете ги титулите на вашите омилени клубови.(за сите кои се паЉат на титули од пред многу години).

Немам ништо против Баерн..ама многу ме нервираат кога некој се возбудуваат на титули од далечното минато(највеќе се истакнуваат фановите на Реал М. и Јувентус,секоја чест на оние кои живеат во сегашноста)

Никој не го оспорува фактот дека Баерн е голем клуб....дека порано беше еден од најдобрите..ама сега Баерн не е меѓу "елитата".

ПС-Не сум фан на Челзи(баш напротив)ама хејтам луѓе кои се фалат со титули од далечното минато.
Тоа и ми е поентата али сите почнаа да скокаат. Ги боли што не се во врвот на европскиот фудбал

abe decko ti stvarno nemas intelegencija nikoj ne rece deka bayern se najgolema ekipa vo evropa ama ti vikas deka inter ima bolje rezultati od bayern vo poslednive godini so ne e tocno ti si toj so vika celzi se vrvna klasa samo ne mi e jasno kako moze tim so nula tituli da bide vrvna klasa prasaj koj sakas titulite se tie so se brojat a ne koj kolku pati igral vo 1/4 finale vo LS
Јас најпрвин постирав дека Баерн (Порто, Фиорентина и сл) се екипи кои моментално се класа под Челзи, Интер, Реал, Барса, Манчестер и остали. Вие почнавте да скокате и да провоцирате, не јас :smir:

Реално, во моментов челзи се класа екипа заедно со големите манчестер, барса и реал.
И нотингем форест биле јаки во седумдес некоја, кога освоиле лш, ама поминало тоа.
-Абе остај сеа ти Челзи нема титула во ЛШ и не е врвна класа.
-Челзи е тим кој се издигна пред 6-7 години и нема право да се става во група со големите тимови.
-Додека се биеле балканските војни Челзи немал тогаш освоено титула, и затоа не е голем тим.
-Значи Челзи е тим кој е направен со играчи купени со многу пари (пошо нели другите клубови плаќаат со бомбони слатки и сексуални услуги) и не е голем тим, пошо е направен со пари!

Зошто незаслужено?Зашто се напикавте сите во 16метри?Или зашто Дрогба не знае 2 пати да погоди 1 на 1 со Валдес?А што очекуваше ти,да ви дадеме 5 комада,како и на сите до сега?BARÇA

Него ај оди :drk: на 1/2 финале и финале,а на крај останавте со 0.
При водство од 1:0 шо требаше да направиме, да напаѓаме?
И на Арсенал им е таа филозофијата на играње ама затоа сезонава редовно си го примаат од поголемите екипи, пошо незнаат да одиграат на резултат, понекогаш и тоа е потребно.
Или ние се напикавме во 16метри и треба судијата да не суди пенали за нас пошо си го браниме водството?
Пишува ли некаде во некои правила дека несмее да се игра дефанзивно бе ушљо?
Во полуфинале при водство од 1:0 со играчи од околу 30 години кои се претежно физички корпулентни (наспроти одлични техничари) ко муви без глави ли да трчаме во напад?
Од 4 дерби натпревари во Англија имаме 4 победи со скор 8:0, е сеа гледај си ти дали е погрешно начинот на игра на Челзи:smir:
Сите шо зборат дека Челзи игра анти-фудбал може само :pusk:

Кога ќе ја сфатиш разликата помеѓу 1/8 финале и 1/2 финале тогаш ќе праиме муабет.

Ајт гитла

Не бе шо ти е.....Слаби сте вие,Челзи требаше да освои лани.Вие живеете у минатото!хахах

:helou:
Колку само ми е ќееф кога гледам вакви постови од навивачи на лузерски екипи кои сакаат да бидат рамо до рамо со најдобрите :smir:

П.С. Поздрав до Баварците:
Да живеее Македонија, слобода или смрт. Да живее Крушевска Република :je:
Доле фашизам...

В

Вори

Гостин
Кога стана Челзи фудбалски тим?!
Со што Челзи стана врв?

Со антифудбалот што го игра? Ако вие имате гледано фудбал пред 2004 (кога Европа го виде Челзи ЗА ПРВ ПАТ), ќе разберете дека ова што Челзи го игра е сосема спротивно од тоа што се нарекува фудбал.

Тим кој очекува победа на игра базирана на бркање на противникот од својата половина и со постигнување на еден гол, тоа не е тим.
Баерн изгуби 4:0 од Барселона, меѓутоа кажете барем една секунда во која се откажаа играчите од играње? А Челзи постигна гол и сите 11 играчи не мрднаа од петте метри.
Да, можеби тоа што го правите го правите добро и реално антифудбалот покажува резултати (барем колку за да се палите), сепак сето тоа може да се сруши в час.

Што доколку Абрамович банкротира или едноставно реши да одмара и да не троши пари залудно?
Челзи ќе продолжи да постои, да, меѓутоа ќе биде просечен тим, од стилот на Волфзбург, една година титула, друга година борба за опстанок.

Зар вие најдовте да зборувате за фудбал?

А за италијанците не сакам ни да коментирам....италијанската лига станува послаба и од француската, единствено Милан е тим кој што се труди да ја спаси честта, меѓутоа и тие се тим базирани на еден човек кој ги издржува (барем сега), па со кризата на Берлускони на политичка сцена, пропаѓа и тимот.

А за Реал нема да коментирам само ќе ви дадам линк да погледнете. Една слика илјада зборови.

Анти-фудбал?
Што подразбираш под ова ме интересира,или си слушнал на телевизија и сеа овде продаваш муда за бубрези.
Ај да видам каков е тој анти-фудбал што го игра Челзи.
Би ти препорачал да ја видиш гол разликата на Челзи во ПЛ сезонава и после искоментирај..
Ама очигледно немаш широки познавања..
Навиваш за екипа која има само МИНАТО и засега на тоа останува.
Екипа која не може да освои титула во конкуренција со Маинц,Бохум и Хановер.
Ја да сум како тебе,ќе се скријам дома и не излагам бе,а не да лупам глупости по форуми..

F

fantomX

Гостин
Со што Челзи стана врв?

Со антифудбалот што го игра? Ако вие имате гледано фудбал пред 2004 (кога Европа го виде Челзи ЗА ПРВ ПАТ), ќе разберете дека ова што Челзи го игра е сосема спротивно од тоа што се нарекува фудбал.

Тим кој очекува победа на игра базирана на бркање на противникот од својата половина и со постигнување на еден гол, тоа не е тим.
Баерн изгуби 4:0 од Барселона, меѓутоа кажете барем една секунда во која се откажаа играчите од играње? А Челзи постигна гол и сите 11 играчи не мрднаа од петте метри.
Да, можеби тоа што го правите го правите добро и реално антифудбалот покажува резултати (барем колку за да се палите), сепак сето тоа може да се сруши в час.

Што доколку Абрамович банкротира или едноставно реши да одмара и да не троши пари залудно?
Челзи ќе продолжи да постои, да, меѓутоа ќе биде просечен тим, од стилот на Волфзбург, една година титула, друга година борба за опстанок.

А за италијанците не сакам ни да коментирам....италијанската лига станува послаба и од француската, единствено Милан е тим кој што се труди да ја спаси честта, меѓутоа и тие се тим базирани на еден човек кој ги издржува (барем сега), па со кризата на Берлускони на политичка сцена, пропаѓа и тимот.

А за Реал нема да коментирам само ќе ви дадам линк да погледнете. Една слика илјада зборови.
Не, тоа е проблем на многумина, и тука си и ти. Челзи игра цврст, фајтерски фудбал. Некои сакаат да го наречат физички, насилен и антифудбал (ко Венгер), но тоа е нивни проблем. Дали Арсенал играше фудбал на Стемфорд Бриџ? Не, си подаваше со топката, си кружеше безврска. Барселона лани имаше еден единствен шут во рамки на голот, и влезе. Јабига, можеби во двомечот не беа спектакуларни, не го одвеаа Челзи ко многу екипи претходно (вклучувајќи го и Баерн) впрочем по 180 минути и губеа, но успеа, тоа беше нивна сезона, секоја им чест. Секој тим има свои најјаки страни и игра на нив. Ако на некој тоа му пречи, можи само да лај и лај и лај....и да јади гомна. Италија со 6-4-0 формација ја помина Германија на СП, и тоа 1-3 да не беше, или нешто слично.
Ко ќе гледам фудбал, сакам борба, сакам неизвесност, сакам жртви што би рекол Зоки од СТВ. Зошто бре по ѓаволите да гледам кружење на топка на 30 метри од нечиј гол? Врв, па врв е Барселона веројатно, има и голема цврстина и неверојатна фудбалска техника во екипата. Но, топка е, се можи да биди, и останатите екипи не се далеку.

Значи единствената „изрека“ е: Што ако на Абрамович „мускурчи“? Ох драги мои.... :turn:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
А шо има Баерн М бе?

Тоа и ми е поентата али сите почнаа да скокаат. Ги боли што не се во врвот на европскиот фудбал

Јас најпрвин постирав дека Баерн (Порто, Фиорентина и сл) се екипи кои моментално се класа под Челзи, Интер, Реал, Барса, Манчестер и остали. Вие почнавте да скокате и да провоцирате, не јас :smir:

-Абе остај сеа ти Челзи нема титула во ЛШ и не е врвна класа.
-Челзи е тим кој се издигна пред 6-7 години и нема право да се става во група со големите тимови.
-Додека се биеле балканските војни Челзи немал тогаш освоено титула, и затоа не е голем тим.
-Значи Челзи е тим кој е направен со играчи купени со многу пари (пошо нели другите клубови плаќаат со бомбони слатки и сексуални услуги) и не е голем тим, пошо е направен со пари!

При водство од 1:0 шо требаше да направиме, да напаѓаме?
И на Арсенал им е таа филозофијата на играње ама затоа сезонава редовно си го примаат од поголемите екипи, пошо незнаат да одиграат на резултат, понекогаш и тоа е потребно.
Или ние се напикавме во 16метри и треба судијата да не суди пенали за нас пошо си го браниме водството?
Пишува ли некаде во некои правила дека несмее да се игра дефанзивно бе ушљо?
Во полуфинале при водство од 1:0 со играчи од околу 30 години кои се претежно физички корпулентни (наспроти одлични техничари) ко муви без глави ли да трчаме во напад?
Од 4 дерби натпревари во Англија имаме 4 победи со скор 8:0, е сеа гледај си ти дали е погрешно начинот на игра на Челзи:smir:
Сите шо зборат дека Челзи игра анти-фудбал може само :pusk:

Мочко, ти најде да ми збориш... Кога ќе ја сфатиш разликата помеѓу 1/8 финале и 1/2 финале тогаш ќе праиме муабет.

Ајт гитла

Колку само ми е ќееф кога гледам вакви постови од навивачи на лузерски екипи кои сакаат да бидат рамо до рамо со најдобрите :smir:

П.С. Поздрав до Баварците:
Да живеее Македонија, слобода или смрт. Да живее Крушевска Република :je:
Доле фашизам...

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Мајсторе-Ти имаш таленат,дефинитивно!!!!!!!!!Право у велики брат.

Е ај сеа признај,одамна не ти ја пуштиле снимката од финалето со Манчестер,па сеа си нервозен и на нас се истураш.....

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Со што Челзи стана врв?

Што подразбираш под фудбал ако Челси игра антифудбал,да се земе ко Барса 1700 пасови или Германско што се игра фудбалот?

F

fantomX

Гостин
Баерн е класа подобар од Челзи Робен и Рибери по крилните позиции :vozbud::vozbud:
Можеби не за класа, ко ќе се споредат салам, физички овие од Челзи се надмоќни. А технички пак, Рибери и Робен. Џо Кол можи да парира, но сепак се подобри.
Севкупно, така е, но не за класи, без претерување. :toe:

M

Mario Gómez

Гостин
А шо има Баерн М бе?
Прво немаш никаква основа да ја споредуваш бундесот со англиската, го тепал еднаш Челзи на Баерн, Баерн на Арсенал, Хамбург на Астон Вила. Како да ги споредиш, Виган, Сандерленд или Вулверхемтон со Ајнтрахт, Келн или Дортмунд кога никогаш немаат играно против.

Никој не негира дека Баерн е голем клуб(го има и во мојот прв пост тука).
А и она за 2цата навивачи што го пишав,не требаше,признавам.
Ама незнам како може некој да каже дека Интер,Челзи,Реал и тн тн. не се големи клубови?И објаснението уште подобро:Баерн имаат 4 титули освоени пред многу години а овие немаат.
Никој исто така не негира дека Челзи и Интер се големи клубови, и секако дека се на исто рамниште со Баерн. Дури и Нотимгем Форест, Наполи , Дортмунд, Хамбург се големи екипи, ама екипа што редовно игра нокаут фаза и има невидена историја да ја наречеш второкласна, е тоа ме иритира, посебно од навивач на таква екипа.

В

Вори

Гостин
Боби[Мкд];3299939 напиша:
И мене не ми е јасно како може навивач на Челзи да пишува во оваа тема, кога баерн играше во ЛШ, тие само гледаа на црно бели телевизори и едвај чекаа да излезе плејштејш кецот да пробаат како изгледа тоа.

Плус ќе ќења некој дека сме биле двајца тројца навивачи на Баерн у фан клуб, а и некој идиот тоа ќе го поврзе со играта, што помалку навивачи на фан клубов на кајгана толку е послаб тимот.

У Македонија има стотици навивачи на Баерн, благодарение на некои личности имаме ОФИЦИЈАЛЕН фан клуб во МК, што некој од јакиве англичани или италијанци може да сонуваат. Често гледаме натпревари заедно и ред други работи.

Абе,не знам што да ти речам.
И што ако имате официјален фанклуб?
Тројца сте на цел подфорум..Ти,Торпедо и уште некој ќе се избаци.

Да,итаљанците можат да сонуваат.
Можеби Челзи нема,ама затоа знам дека Интер има и официјален фанклуб,има и веб страна,има и организирано навивање и следење на натпревари и сигурен сум дека има повеќе фанови на Интер одколку на патетичниот Баерн!

Исто така,Јунајтед има официјален фанклуб,ако не се лажам во Ресен.
Можеш да го прашаш Хулиган ќе ти објасни подобро.
Има и официјални клубови на Њукасл и Арсенал..така да олади малку сега!

Биди среќен што ви се падна Фиорентина,да ви се паднеше Интер не ќе знаевте од кај да се свртите.
Али како и да е,ќе изгубите и од виолетовите и ќе се вратите да играте против Шалке и против Хофенхајм..

И не биди ко некои фанови,живеј во сегашноста малце,заебиго минатото.
Кога освојувал Баерн,ти не си бил роден,така да џабе збориш,не ти држи вода муабетот.

F

fantomX

Гостин
Ти мора да си луд во моментот Баерн појак од Челси?:)
Јас знам дека во моментов Челзи е појак од Арсенал, а чекам да видам дали е појак од Евертон; и знам дека Баерн е подобар од Волфсбург.
А дали Баерн е подобар од Челзи, не знам, пред неколку години не беше кога се сретнаа, до нова средба, нема да добијам одговор. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom