Лига на Шампиони 2009-2010

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Абе Методија (андонов ЧЕНТО) ти очигледно не читаш што пишувам јас а? :)
Еве ви сите за последен пат: никој не негира дека Челзи е клуб со не толку успешна историја како другите. Ама престанете да го дрвите на историјата, живејте во сегашноста. Ако зборувате за минато, зборувајте за последните 3-4 години.
Ако зборуваш за минато, спомни го поразот од Манчестер, пред тоа 2 години по ред од Ливерпул, а не некои си дејствија шо се случиле години и години наназад, и кога во никој клуб ништо не е исто како тогаш.

Одлично Момак.Имаш 4 од мене,моеж да одговараш за 5 за крај на година.Ја научи лекцијата!

Поздрав и се најубаво!:helou:

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Abe zaradi koj sakale neka ispadnale vazno ispadnale jebiga ne se pamti toa a tebe ke ti se smeat da kazes deka inter celzi se pogolemi od bayern aj celzi ovie 2 godini mozebi neso bolje se od bayern vo LS ama inter aj te molam odi legni si nauci neso za fudbal
:pos2:
Нема да коментирам на твоите постови :)

Баерн се најголема екипа во Европа, а Интер може само вода да им носат :) Наша среќа шо се паднавме со Интер, недај Боже да се падневме со Баерн М :) :tapp:

Одлично Момак.Имаш 4 од мене,моеж да одговараш за 5 за крај на година.Ја научи лекцијата!

Поздрав и се најубаво!:helou:
Само тоа имаш да кажеш, да изиграваш професор ? :)

Ако, можеби ќе дотуркате годинава во завршница, па ќе се гордеете што сте на исто рамниште со големите европски екипи :smir:
Да ви беше посалам Бундес лигата, да имавте повеќе од 1 квалитетен противник можеби ќе се искалевте и ќе бевте на врвот од европскиот фудбал ама што е тука е... Како кажа 1 ваш навивач погоре, не губи надеж :toe:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036

Баерн се најголема екипа во Европа, а Интер може само вода да им носат :) Наша среќа шо се паднавме со Интер, недај Боже да се падневме со Баерн М :) :tapp:

Ако, можеби ќе дотуркате годинава во завршница, па ќе се гордеете што сте на исто рамниште со големите европски екипи :smir:
Да ви беше посалам Бундес лигата, да имавте повеќе од 1 квалитетен противник можеби ќе се искалевте и ќе бевте на врвот од европскиот фудбал ама што е тука е... Како кажа 1 ваш навивач погоре, не губи надеж :toe:
aj mozebi i vie nekad ke osvoite liga na sampioni pa ke vlezete vo ramniste so tie so imaat osvoeno barem ednas

Член од
2 март 2007
Мислења
93
Поени од реакции
5

Што се правиш толку паметен? Кои успеси ги има Челзи по заминувањето на Мурињо???? Се радувате на играње во финале или полуфинале на ЛШ ??? На крај само шампионот се памти а не кој каде стигнал. И кажи ми за на крај зошто ако Челзи е толку успешен сезониве како што велите вие смени неколку тренери??? Успехот на тимот ли е причината за честата промена на трененери? И те молам наброј ми што се има освоено Челзи во последниве 4 години, па да видиме колку бил успешен.

M

mercenary

Гостин
Каков Челзе бе.....Ѕвезда е боље...
Црвена ѕвезда-ЛШ титула-1991:pehar:
Челзе-ЛШ титула-нема:nenene:

:music3::music3::music3:

John Galt..и јас не сваќам како можеш да помислиш дека сега Интер,Челзи и Реал се подобри од Баерн.

Праам група на Фејсбук.Да се собереме 100.000 и да ја славиме титулата на Баерн пред 10 години.Сите 2ца фанови на Баерн нека очекуваат покана.

Дај бе измислете временска машина,вратете се пред многу години,и славете ги титулите на вашите омилени клубови.(за сите кои се паЉат на титули од пред многу години).

Немам ништо против Баерн..ама многу ме нервираат кога некој се возбудуваат на титули од далечното минато(највеќе се истакнуваат фановите на Реал М. и Јувентус,секоја чест на оние кои живеат во сегашноста)

Никој не го оспорува фактот дека Баерн е голем клуб....дека порано беше еден од најдобрите..ама сега Баерн не е меѓу "елитата".

ПС-Не сум фан на Челзи(баш напротив)ама хејтам луѓе кои се фалат со титули од далечното минато.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036

:toe:
abe decko ti stvarno nemas intelegencija nikoj ne rece deka bayern se najgolema ekipa vo evropa ama ti vikas deka inter ima bolje rezultati od bayern vo poslednive godini so ne e tocno ti si toj so vika celzi se vrvna klasa samo ne mi e jasno kako moze tim so nula tituli da bide vrvna klasa prasaj koj sakas titulite se tie so se brojat a ne koj kolku pati igral vo 1/4 finale vo LS

M

Mario Gómez

Гостин
Ти нели требаше да го избришеш профилот?

Челзи има повеќе успеси од Баерн изминативе неколку години,за разлика од вас кои во Германска лига,која е дефинитивно најслаба од останатите не можете да станете шампиони...
Волфзбург еј:pos2:

И не живеј во минато гледај малце во сегашноста..
Ко ќе ве натегне Јоветиќ има тогаш да се чудиш..
Немаш што да кажеш и сега вреѓаш бе? Па како што имаш ти комплекси нема никој друг, ти се смеаташ за навивач? Што ги пцуеш и сопствените играчи и имаш неконструктивни постови. Ми фалиш вештачка екипа која кога тогаш ќе оди во втора лига пак. Не бе Даворче, иди сонувај што ќе се случеше да ја тепавте на Барселона лани и иди плачи во некое ќоше, кога нема со што да се пофалиш. Успех е освојување на ЛШ а ни Челзи ни Баерн последниве 6-7 години ја немаат освоено. Е сега разликата што не прави нас меѓу најдобрите екипи во европа е што имаме 4 титули а вас беден клуб е што имате. КОЛКУ?

0
ТИТУЛИ, FACE IT!!!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.903
Поени од реакции
11.661
Реално, во моментов челзи се класа екипа заедно со големите манчестер, барса и реал.
И нотингем форест биле јаки во седумдес некоја, кога освоиле лш, ама поминало тоа.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Барселона беа најдоминантна екипа, најдобра, ама полуфиналето го поминаа незаслужено
Зошто незаслужено?Зашто се напикавте сите во 16метри?Или зашто Дрогба не знае 2 пати да погоди 1 на 1 со Валдес?А што очекуваше ти,да ви дадеме 5 комада,како и на сите до сега?BARÇA

Него ај оди :drk: на 1/2 финале и финале,а на крај останавте со 0.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Зошто незаслужено?Зашто се напикавте сите во 16метри?Или зашто Дрогба не знае 2 пати да погоди 1 на 1 со Валдес?А што очекуваше ти,да ви дадеме 5 комада,како и на сите до сега?BARÇA

Не бе шо ти е.....Слаби сте вие,Челзи требаше да освои лани.Вие живеете у минатото!хахах

:helou:

naum-bavar4e

Баварец до гроб
Член од
16 јули 2008
Мислења
61
Поени од реакции
9
Кога стана Челзи фудбалски тим?!
Со што Челзи стана врв?

Со антифудбалот што го игра? Ако вие имате гледано фудбал пред 2004 (кога Европа го виде Челзи ЗА ПРВ ПАТ), ќе разберете дека ова што Челзи го игра е сосема спротивно од тоа што се нарекува фудбал.

Тим кој очекува победа на игра базирана на бркање на противникот од својата половина и со постигнување на еден гол, тоа не е тим.
Баерн изгуби 4:0 од Барселона, меѓутоа кажете барем една секунда во која се откажаа играчите од играње? А Челзи постигна гол и сите 11 играчи не мрднаа од петте метри.
Да, можеби тоа што го правите го правите добро и реално антифудбалот покажува резултати (барем колку за да се палите), сепак сето тоа може да се сруши в час.

Што доколку Абрамович банкротира или едноставно реши да одмара и да не троши пари залудно?
Челзи ќе продолжи да постои, да, меѓутоа ќе биде просечен тим, од стилот на Волфзбург, една година титула, друга година борба за опстанок.

Зар вие најдовте да зборувате за фудбал?

А за италијанците не сакам ни да коментирам....италијанската лига станува послаба и од француската, единствено Милан е тим кој што се труди да ја спаси честта, меѓутоа и тие се тим базирани на еден човек кој ги издржува (барем сега), па со кризата на Берлускони на политичка сцена, пропаѓа и тимот.

А за Реал нема да коментирам само ќе ви дадам линк да погледнете. Една слика илјада зборови.

M

Mario Gómez

Гостин
И мене не ми е јасно како може навивач на Челзи да пишува во оваа тема, кога баерн играше во ЛШ, тие само гледаа на црно бели телевизори и едвај чекаа да излезе плејштејш кецот да пробаат како изгледа тоа.

Плус ќе ќења некој дека сме биле двајца тројца навивачи на Баерн у фан клуб, а и некој идиот тоа ќе го поврзе со играта, што помалку навивачи на фан клубов на кајгана толку е послаб тимот.

У Македонија има стотици навивачи на Баерн, благодарение на некои личности имаме ОФИЦИЈАЛЕН фан клуб во МК, што некој од јакиве англичани или италијанци може да сонуваат. Често гледаме натпревари заедно и ред други работи.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
ostajte gi be mislat deka navivaci na chelsea inter i real ima najveke se se toa "navivaci" koj pocnale zavcera da gleaat fudbal barem 90% so isklucok na nekoi.

F

fantomX

Гостин
Добро бе, побогу....
Патетично е, драги мои Бајерновци, да чекате некој да ви кажи дека историјата на Челзи е „не толку успешна“ во споредба со Манчестер Јунајтед, Реал Мадрид, Ливерпул, Милан..... Па не е. Не само што не е, туку јас би рекол и дека е неуспешна. Не знам за пред 50 години ко што праша некој, но знам дека пред 30 години Челзи бил пред банкрот. Го спасил Кен Бејтс (кој сега го спасува и Лидс), човекот кој и го продава Челзи на Абрамович. Како клуб со сериозни намери, Челзи е 15 години наназад. Со доаѓањето на Абрамович, Челзи од клуб кој има за цел константно учество во ЛШ и освојување на домашните купој станува клуб со со највисоки амбиции - освојување на Англиската и Европската круна.
Ќе му се здосадело на Абрамович.... Па сега, Абрамович првите две сезони потроши преку 300 милиони евра за играчи, наспроти 50те на Баерн. Но, оттогаш имаме 5 сезони, во кои преодни рокови разликата на купени-продаени играчи на Челзи е 130 милиони евра, а на Баерн 115 милиони евра, што би значело или дека Баерн исто почнува да гледа само пари, или на Абрамович му се здосадило. Јас сепак би рекол дека, на Абрамович веќе 5 години му е здосадено, дали некој гледа или не е негова работа, или проблем. Питер Кенион не е случајно сменет (со Гурлај), Анчелоти не е случајно донесен, и Арнесен не е случајно останат (за жал). Со овие доаѓаме до „самоиздржливоста„ , спомна некој.... Челзи нема да е самоиздржлив за 2-3 години. Но тоа е целта која требаше до годинава да биди, ама изгледа Манимејкер Кенион нешто промашиле со Жозе (па зато си замина). Новиов Гурлај најавува дека тоа е целта (што и изгледа дека е точно, со докапитализирањето на клубот од Абрамович и бришењето на долгојте - место милионски суми за играчи во јануаров поминат), ама не дава рок, само вели оти во наредниве пет години е невозможна целосна самоиздржливост, а за потоа може да се зборува, ќе видиме.
Ми зборувате за години, за историја....
Челзи гради, и Кенион не ми е меѓу најомилените, ама неговите „две деца кои си играат, и не го сакаат третото кое аспирира да е подобро од нив“ за Арсенал, Јунајтед - спрема Челзи е сосема коректна. Искрено се надевам дека тоа чувство е и низ европските клубови, а мислам дека е.
Разликата со еден Милан на пример е тоа што Берлускони со Милан тоа го прави многу одамна и во многу поинакво време. Тоа е проблем на многумина, и се надевам дека со секој нареден ден ќе станува уште поголем.

Друго интересно ми беше разликата меѓу полуфинале и осминафинале, освен парите. Па практично не е никаква, тоа точно. Но кога веќе зборуваме за статистики, не е исто да се меѓу четирите во Европа, и меѓу 16те. Јас тоа гледање не го сакам, но за сите „историчари“ и „статистичари“ овде е битно, пошто нели, многу го сакаат тоа.

Околу минатото, во него моментално единствено живеј и ужива Ливерпул, пошто стварно нема во што друго. Околу Баерн, тоа е единствениот германски гигант за мене, и екипа која е една од 7-8те кои имаат способност за освојуање на ЛШ. Можеби не е топ-фаворит, но прво е германска екипа, после има сосема солиден играчки кадар, и после одличен тренер. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom