Ливадарки

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Јас пошто немам веќе миленик не ги исполнувам веќе критериумите за ливадарка. :(

Сега сум планинарка :D
Ti ne napomena sega skoro deka si vo seriozna vrska i da ne ti go berat gajleto deka si livadarka :cautious:
Pretpostavuvam ti se imaa napnato vo pp pa zatoa takva nepotrebna informacija, ali ovaa rabota ne ti trebase, sama vo koleno da si pukas. Ocekuvaj sega napliv od poraki :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.424
Поени од реакции
11.247
Ti ne napomena sega skoro deka si vo seriozna vrska i da ne ti go berat gajleto deka si livadarka :cautious:
Pretpostavuvam ti se imaa napnato vo pp pa zatoa takva nepotrebna informacija, ali ovaa rabota ne ti trebase, sama vo koleno da si pukas. Ocekuvaj sega napliv od poraki :D
Под миленик мислев на животно, а не на маж. :cautious:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Господ да ми те поживее, баш мислев што да смислам за нов ник, па ти ми ја даде најдобрата идеја евр!

Ливадарка (тоа што не идам по ливаѓе нема врска) - освен ако е зафатено, пак ќе треба да думам. Викаш стварно одбива?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Прво почни да разбираш тоа што читаш, па решавај мои проблеми.
За мачките трошам во просек 4000-4500 денари, не 9000 денари. ;)
Колку заработувам - пак, зошто е битно за темава?

Никого не осудив што ќе прави, за себе објаснив дека постојат услови, од кои еден дел материјални, за ЈАС да имам дете. Ти можеш и како бездомник да прокреираш - ај донт гив а фак.

Мачките не ми се "заменски" деца исто така, деца и мачки не се исклучуваат едно со друго.

И да, сопствените пари на што сакам ќе ги трошам. Никако не е нешто што влијае на било кој од вас.

Или дај смисли ново прашање, или не замарај со лејм "досетки", посебно за работи кои веќе сум ги одговорила.
Се гледа дека си скарана со математика .
4 недели по 1500 ден за песок тоа е 6000 и плус тие 3000 месечно за храна колку е ?
Троши колку сакаш и троши на што сакаш ама многу е игнорантски и нехумано до прееска на @Darling да и објаснуваш дека сиромашни не требале да имаат деца за сега мене да ме напаѓаш што ти замерив дека големи трошоци имаш на миленичиња.

Прашања немам што да смислувам , не сум режисер на квиз. Ти на темава бараш некој одговори и правдини па после се буниш што не ти се допаѓаат одговорите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Под миленик мислев на животно, а не на маж. :cautious:
Ne ne, stvarno mi e maka da go baram postot ali poprilicno jasna bese deka za maz se raboti ( maz kako vo vrska ne soprug). Nema veze, nasproti popularnoto mislenje tuka, jas generalno nemam nisto protiv livadarkite, nivni zivot, nivni odluki. Samo me interesirase dali samo jas go imam zabelezano toa ili e opsta pojava i vekje ako i drugite go zabelezale toa, zosto e toa taka. Najmalce bese nameneto za nekoja od forumot oti veruvale ili ne skoro i nikoj ne znam tuka licno niti se trudam nesto posebno da zapoznam.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
@skа maniac вазектомијата е реверзибилна, некои мажи не сакаат никогаш да имаат дете, па ова е начин да не бидне "случајно". Други се во брак, имаат деца, нејќат повеќе деца, добро трајно решение им е, за жена им да не пие таблети и да не треба евентуално абортуси да прави. Верувам имаш прочитано доволно за вазектомија и поврзаноста помеѓу истата со психичката состојба на човекот од машки пол.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.389
Ne ne, stvarno mi e maka da go baram postot ali poprilicno jasna bese deka za maz se raboti ( maz kako vo vrska ne soprug). Nema veze, nasproti popularnoto mislenje tuka, jas generalno nemam nisto protiv livadarkite, nivni zivot, nivni odluki. Samo me interesirase dali samo jas go imam zabelezano toa ili e opsta pojava i vekje ako i drugite go zabelezale toa, zosto e toa taka. Najmalce bese nameneto za nekoja od forumot oti veruvale ili ne skoro i nikoj ne znam tuka licno niti se trudam nesto posebno da zapoznam.
Отворете една канцеларија ти и @PticaSelica како Јунг и Фројд ќе бидете...ако ви треба демонстратор ја се пријавувам, да пробаме да им вратиме њух.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Господ да ми те поживее, баш мислев што да смислам за нов ник, па ти ми ја даде најдобрата идеја евр!

Ливадарка (тоа што не идам по ливаѓе нема врска) - освен ако е зафатено, пак ќе треба да думам. Викаш стварно одбива?
Sto da odbiva, koj treba da odbie?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.424
Поени од реакции
11.247
Муабетов беше за миленикот, не за мажот ми. :noze:

Јас еднаш кажав, ќе кажам пак....тебе треба да ти се даде награда за трајни вредности на форумов. Темава е бесмртна.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Сликовито: веќе издрндавме во соодветната тема на Викторче дека предбрачен договор во Македонија не постои, ниту може едниот сè да земе на другиот (ако терале легално сè).

Тоа што ти не успеваш да разбереш е дека нема да го судам што е без пари моментално, туку ако почне да блуе како проклетата курва на која и' направил две деца, замисли молим те, очекува да плаќа алиментација за истите.
Што мајка би барала со оваков?

И за крај, ти напиша дека "резултатот е тој". Уште не ми одговори "кој" е резултатот.
Со Викторче не знам што си зборела ниту па ја знам темата.
Ја ти зборам дека заради тоа што некој не направил предбрачен договор и налетал на калаштура што гледала да остане трудна и да го соголи, не треба да му судиш за тоа и да го напаѓаш (иако е за судење затоа што испаднал глуп што не ја проценил на време дотичната или затоа што не преземал ништо да се заштити). Тоа ти што го тврдиш дека тој некој намерно ја оставил , тоа многу ќе каже за тебе што иако знаеш за каков маж се работи ти му даваш нова шанска да го повтори тоа.
Јас ти кажав што доколку е обратна ситуацијата. Класика ти каде него почнуваш да му судиш без да ја знаеш позадината, продолжуваш и мене да ми судиш што сум ти дал таков пример или не сум ти го поставил посакуваното прашање.

И за крај резултатот е тој што имаш вакви сфаќања.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Муабетов беше за миленикот, не за мажот ми. :noze:

Јас еднаш кажав, ќе кажам пак....тебе треба да ти се даде награда за трајни вредности на форумов. Темава е бесмртна.
Temava mozi e besmrtna no zavzede nekoj sosem drug tek od toj sto trebase ili ocekuvav deka ke zavzemi. Premnogu licni napadi, premnogu nekoj se prepoznaa i se pocuvstvuvaa navredeni. Pa mentalni gimnastiki, glumenje ludilo i taka. Voopsto nemav takva namera. Ni na kraj na pamet mi padna deka na nekoj virtuelnava realnost kako ovoj anonimen forum im e tolku vistinska i deka toa im e zamena za nepostoeckiot socijalen zivot. Toa samo po sebe e zalno a ne deka nekoja e livadarka ili ne :(

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Се гледа дека си скарана со математика .
4 недели по 1500 ден за песок тоа е 6000 и плус тие 3000 месечно за храна колку е ?
Троши колку сакаш и троши на што сакаш ама многу е игнорантски и нехумано до прееска на @Darling да и објаснуваш дека сиромашни не требале да имаат деца за сега мене да ме напаѓаш што ти замерив дека големи трошоци имаш на миленичиња.

Прашања немам што да смислувам , не сум режисер на квиз. Ти на темава бараш некој одговори и правдини па после се буниш што не ти се допаѓаат одговорите.
Трошоците се напишани на месечно ниво, не е 4х1500 :D Отприлика 1500 е месечно бидејќи 1 вреќа песок, зависи кој, кошта меѓу 300-500 денари. Ова средна цена е. Отприлика трошам една вреќа неделно, значи кумулативно околу 1500 денари месечно. Ете и тој проблем ти го решив ;)

На Дарлинг никаде не и' пишав за сиромашните луѓе што треба да прават, туку јас за себе и својата прокреација какви ставови имам. За конкретната реченица дообјаснив, таа што е во трето лице. Ако постои некаде каде им кажувам на другите дали, кога и под кои услови да имаат деца, слободно цитирај, во спротивно измислуваш.

Не знам зошто си дозволуваш да коментираш мои трошоци, кога не побарав совет, а не земав ни вас да ве прашувам колку трошите за алкохол, кафана, кола, мотор, игрици, ватевр реално. Ваши пари, ваш проблем.

Јас побарав на темава еден обичен одговор - како ливадаркиве, на кој начин ви штетат во животот, за вака гадничко да зборите за истите? Што ви прават на вас?

Не јас, општо жените кои ги сметате за ливадарки.
Автоматски споено мислење:

Со Викторче не знам што си зборела ниту па ја знам темата.
Ја ти зборам дека заради тоа што некој не направил предбрачен договор и налетал на калаштура што гледала да остане трудна и да го соголи, не треба да му судиш за тоа и да го напаѓаш (иако е за судење затоа што испаднал глуп што не ја проценил на време дотичната или затоа што не преземал ништо да се заштити). Тоа ти што го тврдиш дека тој некој намерно ја оставил , тоа многу ќе каже за тебе што иако знаеш за каков маж се работи ти му даваш нова шанска да го повтори тоа.
Јас ти кажав што доколку е обратна ситуацијата. Класика ти каде него почнуваш да му судиш без да ја знаеш позадината, продолжуваш и мене да ми судиш што сум ти дал таков пример или не сум ти го поставил посакуваното прашање.

И за крај резултатот е тој што имаш вакви сфаќања.
Тогаш прочитај ја темата и ќе ти се одговорат прашањата, барем моите. Тука само ти одговарам дека предбрачен не постои.

Ниту ја коментирав калаштурата, туку неговите деца. Очигледно не разбираш, се согласувам дека е излишна дебатава.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
И мајка ми ме вика сине, мислиш не знае оти не сум син? :cautious:
Знае, а сигурно знае дека си и лицемер - што се покажа само по себе.

Неа и пречело тоа што некој таму на форум не прави разлика меѓу животно и човек, а не и пречи што самата дома на мачорот мамичка му вика.

Оди легни си брате, најсериозно.

Според болдовите:
- за нешто да не сакам, треба прво да знам што е тоа.
- ти верувам дека тебе така ти изгледам, не ни очекувам повеќе од некој што приметно блуе шовинизам
Ќе те цитирам уште на овие 2 пошто во право си време трошење и внимание на тебе не треба многу.

1. Кога одиш во Веро му запнуваш на тој на каса да ти кажи од што точно состав е лижалчето пошто не пиши доволно читко на обвивката?
Ти ако сама не знаеш што е добар човек (што сакаш) никогаш нема ни да го најдиш и запознаеш, очигледно не си раскрстила првенствено со себе па потоа да почниш да раскрстуваш со другите.

Така да, бадијала тоа цитатот на профил што ти стои. Не ти важи, али убаво е да го примениш. ;)

2. Точно тоа. Дојде на форум и ова е веќе 2-3 тема (пошто не сум те прател на друго место и не си нешто вау за да знам каде сè имаш какано) која ја усеруваш со буквално истите муабети.
Негативизам ширење.
Лицемерие пар екселанс.
На крај, после толку истрошено време тука (за кое 5 пати даде објаснување дека таков ти е периодот инаку ќе се исклучиш коа ќе имаш што попаметно да правиш) им ја ставаш истата глупава замерка на другите членови како тоа „многу“ време трошеле со тебе по темите и биле нереализирани заради истото.
Не бери гајле, НЕ го трошат своето време ради тебе, не си давај толку на значење - тоа што те цитираат можеби те сожалуваат или си играат курот (едноставно).

Да ти повторам, ти прва замеша нереализираност финансиска , како и семејна за луѓе на оваа тема, а тие беа на форумот пред Вашето Височество да се врати со фанфари и ќе бидат откако пак „ќе си заминеш“ и се надевам ќе се очистиш од негативната енергија (за твое арно).

Во меѓувреме, пред тоа и после тоа млатат пари кои ти со очи не ги гледаш во пола година, а тие ги печалат во месец дена.
Од каде знам дека не може да печалиш повеќе од нив?

Пошто човек што е реализиран финансиски и приватно не ги напаѓа другите на таа тема и не кажува како „само овде на форум“ (или било каде воопшто) не чинеле луѓето инаку таа е во контакт со толку многу прекрасни мажи приватно, со толку мн прекрасни и успешни жени приватно, самата била реализирана и дрн дрн дрн... ма немој да ме јебеш бре вмозак муабети.

Дефинитивно имаш многу ставки според кои треба да се преиспиташ како личност за да влезиш во било каква здрава врска.

Доколку не го направиш тоа, ќе си најдиш за твоето лонче - капаче и ќе си терате „идеално“ додека не дојдеш тука следен пат со овој ник или со следен (или било како) повторно да проговориме за шовинистите и идеалните „мамички“ со мачори дома.

Во меѓувреме трај си.
Со лесно. :smirce:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Temava mozi e besmrtna no zavzede nekoj sosem drug tek od toj sto trebase ili ocekuvav deka ke zavzemi. Premnogu licni napadi, premnogu nekoj se prepoznaa i se pocuvstvuvaa navredeni. Pa mentalni gimnastiki, glumenje ludilo i taka. Voopsto nemav takva namera :(
Па нормално.
Требаше да имаш земено во обзир дека на овој форум членовите од женски пол и род не се мнозинството зумерки па да ја прескочат темава, туку се средногодишни дадички - миленијалки кои што поради немањето брак или сериозна врска со денови и недели седат на темава и носат правдини.
Тие што се имаат сериозни врски и брак нема што да бараат на темава.
Така што сите настани си имаат логичен тек.

Kajgana Shop

На врв Bottom