Ливадарки

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Изговорот "нема мажи" навистина е само твоја (ваша) лична проекција, не е нешто што јас сум го изјавила.
Ако 20 души пази, мажи, суштински со шовинистички ставови, ми кажале нешто на форум, еве јас сега одма ќе земам и ќе ве послушам.
Вие се занимавате пошто немате работа моментално и пошто ве тригернува (и мене шовинизам ме тригернува гадно, океј е), од која причина мислиш дека сум јас тука? :D
Нема да застанам во самоодбрана затоа што можеби и сум шовинист ама пак да ти кажам дека почуваш со непотребни генерализации и игнорантност.
@парва што е еден од најлибералните на форумов и можда најоупен мајнд од сите, го сметаш за шовинист, тогаш јас имам тажна вест за тебе и твоето поимање на работите.

Еееее што си ти .... :sneaky:
На ова сега треба да ти одговорам со " Стојко мој " или треба пак да го напишам истото од пред 2-3 страници по ред што го пишувам ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Нема да застанам во самоодбрана затоа што можеби и сум шовинист ама пак да ти кажам дека почуваш со непотребни генерализации и игнорантност.
@парва што е еден од најлибералните на форумов и можда најоупен мајнд од сите, го сметаш за шовинист, тогаш јас имам тажна вест за тебе и твоето поимање на работите.

Еееее што си ти .... :sneaky:
На ова сега треба да ти одговорам со " Стојко мој " или треба пак да го напишам истото од пред 2-3 страници по ред што го пишувам ?
Треба да ми кажеш каде сум несреќна, бидејќи не сум. Ама можеби сум според омлет професионалци за "што мислат жените, проверено", па затоа прашувам кој е резултатот?

Башка треба да претпоставам дека за вака да ми коментира некој, било кој од вас, дека не ми чини животот, треба прво да има успешна формула за својот - што чисто се сомневам, женети/во сериозни врски, со деца, исполнети на секој план, не им останува време за драпање на тема "О, зошто ли ливадарките не ме сакаат за маж?".

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
не им останува време за драпање на тема "О, зошто ли ливадарките не ме сакаат за маж?".
Патетично :pos:

Треба да ми кажеш каде сум несреќна, бидејќи не сум. Ама можеби сум според омлет професионалци за "што мислат жените, проверено", па затоа прашувам кој е резултатот?
Не знам каде и зошто си несреќна ама се гледа дека си полна со небулози.

Прва и најприметна е што не се замараш за опстанокот на белата раса а сакаш да имаш дете или повеќе деца со што придонесуваш за опстанокот (секако освен ако таткото не ти е планиран од старт да не е белец).

Втора е што цело време генерализираш за сите мажи а кога ќе ти спомнам некој маж од твоето семејство или пријатели одма се срцки.

Трета небулоза е што одма на некого му судиш без да го запознаеш подлабоко или бар да го прашаш зошто постапил така или пак тоа нешто што му се десило на што може да биде последица .
Сликовито : некој што ти се свиѓа наеднаш ти кажува дека останал бездомник и дека нема пари ич.
Ти одма ќе го осудиш дека е недомаќин. Може нема да згрешиш, стварно да е коцкар . Но што ако некое жениште расипано му го земала имотот затоа што бил наивен и не потпишал предбрачен договор ?
Сега ќе прашаш што е небулозата ?
Па тоа што кога ти одоговара викаш дека некого треба подлабоко да го запознаеш за да му се отвориш а на некој одма у старт да му судиш.

И не знам каде напишав дека си несреќна освен ако пак не си носиш сама заклучоци извадени од контекст.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
@PurplePuma ај одговор на следниве:
1. Колку пари трошиш месечно за храна на мачорите?
2. Колку пари за средства за хигиена, а и како се справуваш со миризбата кога бележат територија, сепак мачори се, па цел стан ќе мириса?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Патетично :pos:

Не знам каде и зошто си несреќна ама се гледа дека си полна со небулози.

Прва и најприметна е што не се замараш за опстанокот на белата раса а сакаш да имаш дете или повеќе деца со што придонесуваш за опстанокот (секако освен ако таткото не ти е планиран од старт да не е белец).

Втора е што цело време генерализираш за сите мажи а кога ќе ти спомнам некој маж од твоето семејство или пријатели одма се срцки.

Трета небулоза е што одма на некого му судиш без да го запознаеш подлабоко или бар да го прашаш зошто постапил така или пак тоа нешто што му се десило на што може да биде последица .
Сликовито : некој што ти се свиѓа наеднаш ти кажува дека останал бездомник и дека нема пари ич.
Ти одма ќе го осудиш дека е недомаќин. Може нема да згрешиш, стварно да е коцкар . Но што ако некое жениште расипано му го земала имотот затоа што бил наивен и не потпишал предбрачен договор ?
Сега ќе прашаш што е небулозата ?
Па тоа што кога ти одоговара викаш дека некого треба подлабоко да го запознаеш за да му се отвориш а на некој одма у старт да му судиш.

И не знам каде напишав дека си несреќна освен ако пак не си носиш сама заклучоци извадени од контекст.
Ај со ред пошто гледам имаш и ти тенденција да измислуваш работи кои не сум ги напишала никаде, истиот шаблон за ливадарките го имаш.

- Не ме интересира опстанок на ниту една раса, напишав дека во Македонија менуваме генетски материјал со Украина и Данска најмногу, така што меланинот не е прашањето. Одговорот зошто би имала воопшто дете, нема доприна точка со раса, нација, етникум, вера, кој ќе ме чува на старост итн. Би сакала да имам дете заради лично себе и затоа што мислам за себе дека имам доволно љубов и грижа која би можела да му ја посветам.

- Воопшто не генерализирам за сите мажи, ве генерализирам вас што ми реплицирате, како во echo chamber сте, кој ќе каже "поголема смешка". Вие сте виртуелни ликови, не знам што правите надвор од форумов. Генералната перцепција за надвор од форумов што ги познавам мажите ми е многу различна во однос на вас (т.е. вашите мислења овде).
Повеќе пати потенцирав дека не мислам дека "сите мажи се исти", затоа што не се. Овде се повторувате еден со друг во надеж за некаква онлајн гратификација, што обично, не секогаш, е знак дека нешто недостасува во реалниот живот.
Нормално дека имам високо мислење за оние кои ги бирам во животот, зошто инаку би ги одбрала?

- Можам да прашам, но со толку токсична мажественост настапувате и хаха смешки за ороспии, сите жени се глупи, настраности итн. - само речникот е доволен да не ме интересира соржината. Има членови со кои не се согласувам, но можам да дебатирам, бидејќи гледам потенцијал да видам некаква различна перспектива од мојата. Конкретниот член кој го посочив е еден од тие, иако во разни мислења и ставови не се согласувам нужно. Има и уште еден кој нема да го тагнам затоа што не е активен на темава, па нема поента.

Сликовито: веќе издрндавме во соодветната тема на Викторче дека предбрачен договор во Македонија не постои, ниту може едниот сè да земе на другиот (ако терале легално сè).

Тоа што ти не успеваш да разбереш е дека нема да го судам што е без пари моментално, туку ако почне да блуе како проклетата курва на која и' направил две деца, замисли молим те, очекува да плаќа алиментација за истите.
Што мајка би барала со оваков?

И за крај, ти напиша дека "резултатот е тој". Уште не ми одговори "кој" е резултатот.
Автоматски споено мислење:

@PurplePuma ај одговор на следниве:
1. Колку пари трошиш месечно за храна на мачорите?
2. Колку пари за средства за хигиена, а и како се справуваш со миризбата кога бележат територија, сепак мачори се, па цел стан ќе мириса?
Храна зависи, околу 2500-3000 денари.
Кастрирани се, не бележат територија. Песок околу 1500 денари, една вреќа оди неделно на тројца.

Миризба нема, прво оти не бележат територија, а второ оти се мачки кои сами по себе се најчисти животни. Со влакна се справувам така што ги чешлам, користам ролери за тапацир, облека и сè сушам во електрична сушара (ги собира влакната и останат lint од алиштата).

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Кастрирани се, не бележат територија
И што збореше за љубовта према животните?
Значи за свое лично задоволство, земаш животно, го унаказуваш.

Од ова може и корелација да се извлече, не дека е така, но сепак, дека таков ти е и односот кон машките, сакаш да е по твое, да доминираш. Со среќа на наредниот партнер, ако не е некој "манга" .

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
И што збореше за љубовта према животните?
Значи за свое лично задоволство, земаш животно, го унаказуваш.

Од ова може и корелација да се извлече, не дека е така, но сепак, дека таков ти е и односот кон машките, сакаш да е по твое, да доминираш. Со среќа на наредниот партнер, ако не е некој "манга" .
Даваш човечки стравови на животно, тоа повеќе зборува за твојата перцепција за разликите меѓу човек-животно, него моите.
Мажи доброволно прават вазектомија, и тие ли се унаказени?

Проектираш сопствено чувство кон својата мажественост на мачорот, на кој баш и не му е гајле, затоа што не е човек, има секс само за размножување, не за задоволство, блискост итн.

За сите чекав прво сосема да се развијат (10 месеци до 1 година) пред да ги кастрирам, по тоа време тестиси им служат само за расплод (и преживување во дивина).

Тебе може нема да ти се живее без тестиси, а за овие ти гарантирам дека се и те како задоволни со својот живот. Не одат надвор да се мешаат со некастрирани мажјаци и други животни, имаат балкон, ограден и наменет само за нив.

За доминацијата би рекла дека не трпам некој да проба да доминира над мене, додека ферски и на маса правиме муабет, нема проблем. Маж кој мисли дека сум инфериорна на него затоа што сум жена или дека има право да доминира над мене, не може да е правилен избраник за мене.

Како што напишав, имав подолга врска него многумина што имаат бракови, а од таа врска излегов разочарана, но истиот маж ни денес не го мразам, колку и да зборувам за лошото што го предизвика на крајот, можам 10 пати повеќе да пишувам и за доброто во сите тие години.

Чисто само како додатно инфо, двајца од тројцата живееа и со него, подеднакво ги сакаше и се грижеше за нив. Останаа само со мене затоа што се мои, чипирани се на мое име. Има свои миленици тој. Само според ова можеш да сфатиш дека "сите мажи се исти" е единствено измишљотина која се обидуваат да ми ја припишат ;)

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.982
Поени од реакции
7.628
Даваш човечки стравови на животно, тоа повеќе зборува за твојата перцепција за разликите меѓу човек-животно, него моите.

Проектираш сопствено чувство кон својата мажественост на мачорот, на кој баш и не му е гајле, затоа што не е човек, има секс само за размножување, не за задоволство, блискост итн.

За сите чекав прво сосема да се развијат (10 месеци до 1 година) пред да ги кастрирам, по тоа време тестиси им служат само за расплод (и преживување во дивина).

Тебе може нема да ти се живее без тестиси, а за овие ти гарантирам дека се и те како задоволни со својот живот. Не одат надвор да се мешаат со некастрирани мажјаци и други животни, имаат балкон, ограден и наменет само за нив.

За доминацијата би рекла дека не трпам некој да проба да доминира над мене, додека ферски и на маса правиме муабет, нема проблем. Маж кој мисли дека сум инфериорна на него затоа што сум жена или дека има право да доминира над мене, не може да е правилен избраник за мене.

Како што напишав, имав подолга врска него многумина што имаат бракови, а од таа врска излегов разочарана, но истиот маж ни денес не го мразам, колку и да зборувам за лошото што го предизвика на крајот, можам 10 пати повеќе да пишувам и за доброто во сите тие години.

Чисто само како додатно инфо, двајца од тројцата живееа и со него, подеднакво ги сакаше и се грижеше за нив. Останаа само со мене затоа што се мои, чипирани се на мое име. Има свои миленици тој. Само според ова можеш да сфатиш дека "сите мажи се исти" е единствено измишљотина која се обидуваат да ми ја припишат ;)
A zoshto mislish ili si davash pravo da gi zatvorish na toa Balkonot i da gi ranish so suva hrana ili bilo shto od prodavnica?
Machkite se mnogu aktivni zhivotni i sakaat da krstarat. Imam i jas doma Machor i po cel den e sloboden i krstari gore dole,
si ima drushtvo i gi vlechka so nego kaj nas vo dvor i duri si ja deli hranata (Mandjichka, Ripchina, sekoe sobalje porcija mleko i se ostalo od kunja
Dodeka po cel den sheta niz naselba i lovi vrapci i gluvci.

Inache od seto ova napishanovo mora da si prilichno tvrdoglava, dominantna i sebichna zhenska. Taka da misli mu ja so 38 god toa Tik Tak nekako mnogu brzo chuka.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
Ти на другата тема изјави сама дека дома на миленичињата им се обраќаш со „мамичка“, чуму сега хипокризијата?

Кој - кого еби вмозок тука?

Вие се занимавате пошто немате работа моментално и пошто ве тригернува (и мене шовинизам ме тригернува гадно, океј е), од која причина мислиш дека сум јас тука? :D

Ќе ја вергламе како со добрите момци, до денешниов ден уште никој не објасни што (според вас) е добаро момче. Јас според мене знам што е, а и се согласувам, за секое лонче има капаче. ;)
Како можи истовремено да прашуваш и да си го даваш одговорот во следниот пасус подолу?

На другата тема исто така ти кажав кога се појави со своите ставови дека сите мажи се шовинисти и на тема која прашува зошто добрите момчиња немаат женка некоја си покрај себе ти му одиш дополнително клизачи и ги нарекуваш мамини мази, а секој што ќе ти се спротистави со сопствено мислење го нарекуваш шовинист.
Не можи темата е поставена жените да одговорат зошто не даваат шанса на такви момци и што тоа се такви момци за неа да дојди некоја кока и да ти кокодака дека ТИ треба да и дадеш дефиниција за тоа што е добро момче и ТИ (пази сеа твоето омилено) „да и се правдаш“.

Како тоа сте узреале со тој криминалецот шо со години сте биле заедно не знам ама искрено ова „зреење“ и такво понашање кое го рефлектираш на форумот откако „се врати“ не ти е баш зрело и примерно.

Крај краева, колку вакви женки искрепила кајганава во годините уназад ехаааа... па ене ги сите се скопиле покрај некој идиот. Не се секирај и ти ќе си го најдиш својот, со овој памет тешко ама како што рековме секое лонче си има капаче.

Немој после X години да се вратиш и да кажеш еј абе се заебав (пак) пошто ми се погоди тоа што барав „ама се смена не беше ист ко на почеток“.
Добро утро, луѓето „се менуваат“ т.е. не добро си ги проценила.

И аман за аман не ги повикувај кој колку е остварен финансиски или фамилијарно пошто да не се изненадиш пола од овие се со деца и фамилии дома, а другата половина во 1 месец вади пари ти во пола година со очи шо не ги гледаш.

Така да... yeah.
Calm your tits.

(Бафра заборај да те праша освен за мачките колку даваш и за цигари ама то се веќе муабети со спуштање на твое ниво и мавање со твоите чорапи по глава - гледам поинаку со тебе не оди, за жал).

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Ти на другата тема изјави сама дека дома на миленичињата им се обраќаш со „мамичка“, чуму сега хипокризијата?

Кој - кого еби вмозок тука?

Како можи истовремено да прашуваш и да си го даваш одговорот во следниот пасус подолу?

На другата тема исто така ти кажав кога се појави со своите ставови дека сите мажи се шовинисти и на тема која прашува зошто добрите момчиња немаат женка некоја си покрај себе ти му одиш дополнително клизачи и ги нарекуваш мамини мази, а секој што ќе ти се спротистави со сопствено мислење го нарекуваш шовинист.
Не можи темата е поставена жените да одговорат зошто не даваат шанса на такви момци и што тоа се такви момци за неа да дојди некоја кока и да ти кокодака дека ТИ треба да и дадеш дефиниција за тоа што е добро момче и ТИ (пази сеа твоето омилено) „да и се правдаш“.

Како тоа сте узреале со тој криминалецот шо со години сте биле заедно не знам ама искрено ова „зреење“ и такво понашање кое го рефлектираш на форумот откако „се врати“ не ти е баш зрело и примерно.

Крај краева, колку вакви женки искрепила кајганава во годините уназад ехаааа... па ене ги сите се скопиле покрај некој идиот. Не се секирај и ти ќе си го најдиш својот, со овој памет тешко ама како што рековме секое лонче си има капаче.

Немој после X години да се вратиш и да кажеш еј абе се заебав (пак) пошто ми се погоди тоа што барав „ама се смена не беше ист ко на почеток“.
Добро утро, луѓето „се менуваат“ т.е. не добро си ги проценила.

И аман за аман не ги повикувај кој колку е остварен финансиски или фамилијарно пошто да не се изненадиш пола од овие се со деца и фамилии дома, а другата половина во 1 месец вади пари ти во пола година со очи шо не ги гледаш.

Така да... yeah.
Calm your tits.

(Бафра заборај да те праша освен за мачките колку даваш и за цигари ама то се веќе муабети со спуштање на твое ниво и мавање со твоите чорапи по глава - гледам поинаку со тебе не оди, за жал).
И мајка ми ме вика сине, мислиш не знае оти не сум син? :cautious:

Според болдовите:
- за нешто да не сакам, треба прво да знам што е тоа.
- ти верувам дека тебе така ти изгледам, не ни очекувам повеќе од некој што приметно блуе шовинизам
- за нив очигледно не е идиот, што е и смислата кога се бира партнер, а за себе секако, може и ќе се најде ;)
- ако алудираш на бившиот, двајцата се сменивме, за некои работи дојдовме до ситуации каде што нема компромис. Нормално тоа може да се случи повторно, сигурно нема да останам со некој кој ме унесреќува.
- за мене немаш поима колку и што правам финансиски, за другарчињата не знам, можеби се дружите и приватно па си знаете. Само толку денгубење како орда да се замарате со небитна некоја, прилично е симптоматично при толку исполнети животи. За мене и си кажав, имам прилично тапа период во животот, очекувам за месец - два пак да немам време за ништо. Во дадениов момент имам одвишок време :)

- За Ајкос патрони давам околу 100 евра месечно, еве тебе ќе ти одговорам. Не знам зошто ве интересира, само е тотално неважна информација во однос на темава, исто и трошокот за мачките. Пари кои сама ги заработувам, како сакам ќе ги трошам, нема да побарам одобрување од вас, реално. За гориво, струја, треба инфо?

A zoshto mislish ili si davash pravo da gi zatvorish na toa Balkonot i da gi ranish so suva hrana ili bilo shto od prodavnica?
Machkite se mnogu aktivni zhivotni i sakaat da krstarat. Imam i jas doma Machor i po cel den e sloboden i krstari gore dole,
si ima drushtvo i gi vlechka so nego kaj nas vo dvor i duri si ja deli hranata (Mandjichka, Ripchina, sekoe sobalje porcija mleko i se ostalo od kunja
Dodeka po cel den sheta niz naselba i lovi vrapci i gluvci.

Inache od seto ova napishanovo mora da si prilichno tvrdoglava, dominantna i sebichna zhenska. Taka da misli mu ja so 38 god toa Tik Tak nekako mnogu brzo chuka.
Се трудам да те игнорирам, само би те посоветувала на мачорот да не му даваш млеко, мачките не реагираат добро на лактоза. Јогурт/кисело млеко можеш да му даваш во помали количини.

Мачките, кога не би имало отров и коли, живеат меѓу 15-18 години. Мачките кои живеат надвор, живеат 3-5 години. Логично е зошто сум наменила толкав дел од просторот за нив и постојано го збогатувам.
Подобро ги чувам него луѓе деца што си чуваат, така што, ич да не им ја мислиш.

Едит: за нивната исхрана исто да не се мислиш, јадат и сува и паучи, плус добиваат повремено туна.

Едит2: Немам 38 години, имам 33. Кај прочита ова 38 не знам, ми паѓа на памет дека напишав дека АКО до 38 не најдам партнер, сама со себе тогаш ќе почнам со ивф :D

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.982
Поени од реакции
7.628
Се трудам да те игнорирам, само би те посоветувала на мачорот да не му даваш млеко, мачките не реагираат добро на лактоза. Јогурт/кисело млеко можеш да му даваш во помали количини.

Мачките, кога не би имало отров и коли, живеат меѓу 15-18 години. Мачките кои живеат надвор, живеат 3-5 години. Логично е зошто сум наменила толкав дел од просторот за нив и постојано го збогатувам.
Подобро ги чувам него луѓе деца што си чуваат, така што, ич да не им ја мислиш.

Едит: за нивната исхрана исто да не се мислиш, јадат и сува и паучи, плус добиваат повремено туна.
Bez razlika dali me ignorirash, machorov slaveshe pred nekoj den 10 godini. i za chudo site godini porcija popara so mleko mu e doruchekot.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Bez razlika dali me ignorirash, machorov slaveshe pred nekoj den 10 godini. i za chudo site godini porcija popara so mleko mu e doruchekot.
Не реков дека ќе умре од млекото, туку генерално мачките имаат многу низок праг на толеранција на лактоза. Да е жив и здрав уште толку :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Храна зависи, околу 2500-3000 денари.
Кастрирани се, не бележат територија. Песок околу 1500 денари, една вреќа оди неделно на тројца.
4 х 1500 = 6000
6000 + 3000 = 9000 ден
На 450-500 евра(освен ако не си програмер со 1000-1500 евра) плата во фиромов , ти двоиш една третина за миленици.
Да ми је знати кој е овде луд во ситуацијава.
Дали тие што немаат пари за да чуваат дете, двојат од уста а осудени се од тебе затоа што го направиле или некои што трошат огромни пари на замени за деца за да можат после на форуми да им судат на првите што сакале да имаат дете а биле сиромашни.

Еве и овој проблем ти го решив :icon_mrgr:

Тие се унаказени уште у мозкот чим им дошла идејата доброволно да го направат тоа срање.

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
4 х 1500 = 6000
6000 + 3000 = 9000 ден
На 450-500 евра(освен ако не си програмер со 1000-1500 евра) плата во фиромов , ти двоиш една третина за миленици.
Да ми је знати кој е овде луд во ситуацијава.
Дали тие што немаат пари за да чуваат дете, двојат од уста а осудени се од тебе затоа што го направиле или некои што трошат огромни пари на замени за деца за да можат после на форуми да им судат на првите што сакале да имаат дете а биле сиромашни.

Еве и овој проблем ти го решив :icon_mrgr:
Прво почни да разбираш тоа што читаш, па решавај мои проблеми.
За мачките трошам во просек 4000-4500 денари, не 9000 денари. ;)
Колку заработувам - пак, зошто е битно за темава?

Никого не осудив што ќе прави, за себе објаснив дека постојат услови, од кои еден дел материјални, за ЈАС да имам дете. Ти можеш и како бездомник да прокреираш - ај донт гив а фак.

Мачките не ми се "заменски" деца исто така, деца и мачки не се исклучуваат едно со друго.

И да, сопствените пари на што сакам ќе ги трошам. Никако не е нешто што влијае на било кој од вас.

Или дај смисли ново прашање, или не замарај со лејм "досетки", посебно за работи кои веќе сум ги одговорила.

Kajgana Shop

На врв Bottom