Летување / зимување без партнерот

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Hm na odmor so decko,ednas vo godinata da, preferiram toa da bide zimskiot odmor,ama letniot odmor jasno deka e so drustvo bidejki sekogas si pominuvam mnogu poextra,zurka,zaebancii i slicno,znaci kompromis mora :pos: so toa sto pre bi da odam so drustvo na odmor asalen(po chill out e), a so deckotot nekolku pati vo tek na godinata na prodolzen vikend :pos:

Член од
26 септември 2005
Мислења
16
Поени од реакции
0
Od iskustvo:
Nikogash ne odi na letuvanje so devojka,osven ako:

-sakash da se budish so nea sekoj den vo 7:00 za da sobirate shkolki po plaza;
-sakash da i go machkash grbot po cel den na plaza i da ne zaprimetuvash "tangi" okolu tebe.
-sakash navecer da shetash po dzidzimidzarnici i da odbirash suvenirchinja za nejzinite
-da piesh samo po edno pivo na vecer
-da zaspivash sekoja vecer so "gorenavedenoto sushtestvo"nareceno devojka

SAMO EKIPA!
SO ZENA SE ODI NA LETUVANJE A NE SO DEVOJKA!

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
The`bItCh напиша:
Ама верна си?:)
Епа тоа и си се имаме договорено со другарките.Без разлика дали сите имаме дечко или не - коа идеме на викнед заедно идеме за да бидеме ние заедно и за да се изжуркаме и да си поминеме супер а не да имаме некој на врат.Така да - да верна сум ,а и плус ми е што сите 3 другарки што ми се - што ги сакам највише на свет :) имаат врски скоро колку мојата врска.

Hannibal Lector напиша:
Od iskustvo:
Nikogash ne odi na letuvanje so devojka,osven ako:

-sakash da se budish so nea sekoj den vo 7:00 za da sobirate shkolki po plaza;
-sakash da i go machkash grbot po cel den na plaza i da ne zaprimetuvash "tangi" okolu tebe.
-sakash navecer da shetash po dzidzimidzarnici i da odbirash suvenirchinja za nejzinite
-da piesh samo po edno pivo na vecer
-da zaspivash sekoja vecer so "gorenavedenoto sushtestvo"nareceno devojka

SAMO EKIPA!
SO ZENA SE ODI NA LETUVANJE A NE SO DEVOJKA!
Нема врска.Еве кај мене како е контра на тоа што ти го збориш

-Не собираме школки и стануваме у 1 поручек
-Заедно ги гледаме тангите на плажа и коментираме :pos:
-Навечер искачаме секоја вечер до 5,6 сабајле и ретко кога идеме по продавници
-Пиеме по 100 пијачки секоја вечер и двајцата се праиме камен :pos: :pos:
-И заспиваме заедно-што е и најубавиот дел :wink:

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
jas sum 5 meseci vo vrska so decko mi,i bas bi sakala da go zeam na odmor so mene :)
Ustvari letovo,dojde vo Ohrid na 4 dena kaj so bev jas i si pominavme super.Si iskacavme non-stop,se zezavme i se bese super i ne gledam zasto povtorno ne bi go napravila toa.Pred se,za tie 4 dena jas se zbliziv najmnogu so nego.Koga za 4 dena si pominav super...mmmmm mozam da zamislam na 10-15 dena kako kje bide, ludnica :)
Mozebi sum kratko vo vrska pa zatoa neam potreba od odmor od nego :)
Srcka si e i mnogu si go sakam, i sekade bi go nosela so mene, se dodeka me slusha :)
Koga kje pocne da se zanasa-kje mu daam BAN i gotovo neka krshi glava!

:P :P :P :P :P

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Тие што коментирате дека сте за одмор без партнер, за да одморите од него одма да раскинете со истиот! :poos:
За кратки врски, не поштовам влечкање партнер со себе ... уште не се засакале двајцата како што треба па не мора да се заедно секаде. Ама за подолги каде што има љубов и слога не сум за одделни одмори. А јас прибидејќи сум со некакво послободно однесување, пред сите сум таква и не ми треба да го оставам партнерот тука за да имам слобода на страна ... а флерт и авантурички пак ќе кажам, за слободните тоа :P

Член од
23 јануари 2005
Мислења
1.000
Поени од реакции
8
Da idam na odmor so zenska mi e isto kako da idam na plaza a pesok da si nosam od doma... :wink:

ma daj molim te 8)

Член од
14 септември 2005
Мислења
24
Поени од реакции
0
ToChno toa ti e isto kako da
ides u Shuma so Drva
Na odmor se ide sloboden pa
najkvalitetno se dese nekoja
ujdurma i taka :- )

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
c cc c samo na toa da se mislelo! :)
Abe zimajte devojkite pod raka, i da gi shetate niz evropa malku na odmor , sakajte si gi i cuvajte si gi poso i sami znaete....bez niv nemozete ! :pos: :pos: :pos: :pos:

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
А бе, можно е да ти испадне ситуација да не можеш да ја земеш женската и да сакаш. Јеби га! Се дешавало и ќе се дешава. :pos:
Е сеа, дали ти сам ќе ја средиш таа ситуација или нешто друго, не е битно, битно е дека ти идеш сам на летување или зимување. :pos:

А некогаш, некогаш е боље да се земе и партнерката.
Пропорционално ако сакате, летување ја зимаш партнерката, а у зимување не ја зимаш оти не знае да скија и можно е да скрши нога а ти пу пу пу не би сакал да и се деси тоа, и затоа идеш сам. :pos:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
StormAngel напиша:
А бе, можно е да ти испадне ситуација да не можеш да ја земеш женската и да сакаш. Јеби га! Се дешавало и ќе се дешава. :pos:
Е сеа, дали ти сам ќе ја средиш таа ситуација или нешто друго, не е битно, битно е дека ти идеш сам на летување или зимување. :pos:

А некогаш, некогаш е боље да се земе и партнерката.
Пропорционално ако сакате, летување ја зимаш партнерката, а у зимување не ја зимаш оти не знае да скија и можно е да скрши нога а ти пу пу пу не би сакал да и се деси тоа, и затоа идеш сам. :pos:
:pos: :pos: :pos: Колку добар изговор...дури и мене би ме убедило дека не ме зема со него-за мое добро! :pos: :pos: :pos:

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Со жена мора да се компромисира, инаку секогаш би можел да изгубиш. :wink:
Ах таа зладна средина. :pos:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Без разлика дали сите имаме дечко или не - коа идеме на викнед заедно идеме за да бидеме ние заедно и за да се изжуркаме и да си поминеме супер а не да имаме некој на врат.
Со другарките.

v.s.

И заспиваме заедно-што е и најубавиот дел
Со дечкото.
Само јас ли не разбирам дали е тоа дечкото што најмногу го сакаш, и дали ти е поубаво со другарки без него на врат или со него? :?
Не ме сваќај погрешно ама не разбирам, тоа е ...

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
divine напиша:
Без разлика дали сите имаме дечко или не - коа идеме на викнед заедно идеме за да бидеме ние заедно и за да се изжуркаме и да си поминеме супер а не да имаме некој на врат.
Со другарките.

v.s.

И заспиваме заедно-што е и најубавиот дел
Со дечкото.
Само јас ли не разбирам дали е тоа дечкото што најмногу го сакаш, и дали ти е поубаво со другарки без него на врат или со него? :?
Не ме сваќај погрешно ама не разбирам, тоа е ...
Не не ,мислев коа идам со другарките никоја од нас не сака да се мува со некого за да немаме некого на врат.Прашањето за мене беше дали сум верна кога идам со другарките на викенд и тоа беше мојот одговор.
Иначе идењето со другарки негде не го споредувам со идењето на одмор со дечко ми.Идам со другарките за да си бидам со нив зошто сите сме со долги врски и не се гледаме како што се гледавме предходно.А одморот со дечко ми е нешто што го чекам цела година и никако не би ни помислила а камо ли да се осекам дека он ми е на врат.
Тоа мислев.. :wink:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
divine напиша:
За кратки врски, не поштовам влечкање партнер со себе ... уште не се засакале двајцата како што треба па не мора да се заедно секаде.
Одморот за луѓе кое се пократок период заедно може да влијае позитивно, да се зближат двајцата и подобро да се запознаат. Кога си со некој 24 часа најдобро можеш да видиш каков е, кои му се навиките, дали ти одговара, дали сте за да бидете заедно (зборувам за ситуација кога САКАШ да провериш дали е човек со кој сакаш да бидеш подолго време).

Најмногу сакам да одам на одмор со другарките затоа што знам дека би си поминале супер. Е сега, друга работа е што не можеме никако со слободното време да се усогласиме, во различен период имаме одмор од работа. Сигурно не би трчала да изневерувам, не би ми бил потребен одмор со друштво за да го направам тоа.
Секогаш кај партнерот ќе постои сомнеж (па и 100% да има доверба) доколку се оди без него.

Со дечко би отишла на одмор доколку не сме во можност да се гледаме секој ден, да не ни "сметаат" други луѓе, ако сакам да заборавам на се и да му се посветам 24 часа.
Имам периоди кога сакам да сум надвор од градов и да се одморам вистински. И во таков случај би заминала некаде сама со него, ама да ме слуша и да ми угодува :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom