Легендарниот рокер Били Ајдол доаѓа во Македонија, Метрополис арена - 20.06.2010

T

theTinule

Гостин
Леле како осеќам дека ќе акнат цена у ваздух, бетер од Сантана ќе биде.

Шо ми е гајле ќе ги ограбам моиве дома! Не ме интересира. Одам.

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Били Ајдол наместо на лизгалиште на Кале

Легендарниот рокер Били Ајдол, кој на 20 јуни ќе одржи концерт во Скопје, место на лизгалиште, како што беше првично најавено, се сели на скопското Кале - локацијата каде што се одржува Пивофест. Главна причина за преместувањето на концертот е техничкиот рајдер, што организаторите Авалон продукција го добиле вчера од менаџментот на Били, односно нивното барање за бина со огромни димензии и голема опрема, која пристигнува со два камиона и два турбаса, што едноставно физички не ја собира на скопското лизгалиште.

Били е човек со неверојатен глас, огромна харизма и безброј хитови како: White weeding, Flesh for fantasy, Sweet sixteen, Speed, LA Woman, Dancing with myself... Со него доаѓа и легендарниот гитарист Стив Стевенс, а Били на оваа турнеја ќе се претстави со бест оф програма. Дека неговите концерти во живо се феноменални зборува и фактот што неговиот настап на Егзит 2006 година е прогласен за најдобар на фестивалот на сите времиња. Еден ден по скопскиот концерт Били ќе настапи во белградската Арена, а ден потоа ќе биде headliner на In music festival во Загреб.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=A0EC709581FEC040898A9D149BBA7A8A

В

Вори

Гостин
Едвај чекам!
А,кога ќе излезат картите и останати заебанции?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
На 21,22 и 23 полагам ама ова не смее да се пропушти, па шо сака нека биде.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
Били Ајдол наместо на Лизгалиште ќе биде на Кале. Промената на локацијата е поради бината која не може да ја збере на лизгалиште, па затоа настанот ќе се одржи на Кале кај што се одржува и Пиволенд.

В

Вори

Гостин
И како е таму,не сум бил?Добро е,има простор да се напраи јак концерт или..?

И може здосадив,ама што бидна со картите да не знае некој?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
Па ако си бил на Пиволенд ќе знаеш дека местото е таман за убави концерти. Многу подобро отколку бетонот на лизгалиште и ехото од трибината.

В

Вори

Гостин
Тогаш одлично.
Уште да не закачат некоја астрономска сума за картата и таман.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Тогаш одлично.
Уште да не закачат некоја астрономска сума за картата и таман.
Картите се 1000 денари, во продажба се од задутре. Барем така ме известија во Југотон. Па, навали народе \,,/

В

Вори

Гостин
Скапо е у пичку матер.Особено за тие што не се од Скопје.
Со се пат со се све,2500 иде..али ќе се оди најверојатно.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Скапо е у пичку матер.Особено за тие што не се од Скопје.
Со се пат со се све,2500 иде..али ќе се оди најверојатно.
Па добро бе Даворче, колку сакаш да е карта, 300 денари? Таман си е, добро што не е повеќе, ко на пример за Боб Дилан (чув дека е 4к, не знам дали е точно)...

В

Вори

Гостин
За Боб е од 2000 до 4000.За него претерале.

Абе можеле 700-800,ипак скапо е 1000.За нашиов стандард,плус некои ќе патуваат пример од Гевгелија за да дојдат,рачунај ти со се пат и остало колку ќе дојде.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Кој го тркала Боб Дилан! Топои што 1000 е карта ^^

В

Вори

Гостин
Картите се 1000 денари, во продажба се од задутре. Барем така ме известија во Југотон. Па, навали народе \,,/

Слабо нешто,нема ни реклама,ни карти ни ништо...те заебале во Југотон излеа:smir:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Да си имав еден plastic Jesus...
Ќе пробам да сум таму на 20ти!

Kajgana Shop

На врв Bottom