Нигде не спомнав штетна или не.
Објасни ми како го оправдуваш фактот дека алкохолот и цигарите се легални.
Не го оправдувам фактот дека се легални,се знае зашо се легални - за пари и ништо друго.
Еве алкохолот има традиција на конзумирање многу помасивно и да не е легален ќе биде како во прохобиција шо било , бетер ќе се пие.
Тутунот исто држи голема моќ во Европа каде се пуши мн повеќе од Северна Америка.
И двете се штетни и каде каде позависни од трева па ете се легални а ова не е легално, тоа е тоа шо ви е чудно.
Незнам зашо е чудно коа има логика ,у земјава да го ебам до пред некоја деценија мнозинството не знаеа шо е канабис а не па да прават бизнис данок од него.
Тревата заборавате дека се пуши со тутун тука со Европа.Џоинтот е европски начин на пушење и е поштетен од обична цигара ако веќе толку сакаме да знаеме информации.Самите хемикалии со димот од микс на трева и тутун содржат исти срања као и самиот тутун,дури и повеќе.
А шо треба да праиме..да ја јадеме,вејп да праиме и некои такви техники ако толку сакаме да не биде штетна.
У заблуда се еден дел од луѓе кои се за декриминализација а зошто? .Зошто коа си за декриминализација читаш статии и извори кои се ПРО-за а ги отфрлаш сите други студии кои се АНТИ- легализација.
Има нешто што се вика Амотивационен синдром кои го имаат куп од младиве кои пушат турбо додека мозокот им се развива.Тоа не се дешава од алкохол и цигари , од нив ќе умреш од ова паразит ќе станеш.
Тревата не е неопасен вид на дрога кога добра трева ти е стимулант,депресант а највеќе халуциноген.Иако е тешко да станеш зависен-еден дел се зависни ..а како?Е така тие шо трошат највеќе и секој ден дуваат (даваат пари)за разлика од оној шо у месецот 2-3 џоинта ќе запали и ништо профит на дилерот нема да му напраи.
Исто како онаа про-ганџа девојкана која се фали на фб како пуши по 20 грама а ден а тоа е доволно за 2 месеца и глеаш дека нема С од Свест,тоа е исто као алкохоличар со шише ракија да се снима на телефон и да збори као треба да биде легално.
И шо на крај, 2 отрови многу поштетни од канабис се легални а ова не е.Епа јебига и киндер јајца 40-50 беа нелегални некаде па сеа почнаа да ги шиткаат
.
Бев едно време за декриминализација а сеа да ти кажам ич кур не ме боли дали ќе е легална или не.
Јас или кој друг ако сака да најде трева ќе најде и крај на муабетот.