Па тоа ми е поентата на постот. Јас ја разбирам позицијата на Апасиев и не му замерувам многу-многу оти користи таква реторика, по што треба да е апла глуп ( а не изгледа така ) да не искористи позиција да поентира на вакви жешки национални прашања, особено кога онаа партија која што вистински треба да ги актуелизира ваквите теми бега од нив ко ѓаол од темјан.
Дури мислам дека неосновано му се лепи таква етикета и во доста наврати изјавите му се вадат од контекст за дневнополитички цели. Особено ако се земе предвид дека отспротива имаме раководство со сериозна патологија и лик кој што а зина излажа, се колнеше дури во децата и фамилијата, при такви ликови дури е несериозно да му се замерува на Апасиев и толку агресивно да се напаѓа со обвиненија дека е лажго, посебно не од ликови кои што еве веќе два изборни циклуси му даваат легитимност на лагите на Заев.
Не сте ми ја сфатиле поентата на постот.Тоа јачање со тоа дека ќе го врател името и јас мислам дека му беше тешка глупост и непотребна работа, но па од друга страна некој да бекне за името не беше лошо. ДПМНЕ ги викна амбасадорката на САД и од дента збор не кажаа по таа тема. Нејсе, јасно е дека тоа е невозможно во оваа констелација. Е сега повторно доаѓаме на истиот муабет. Апасиев се јачал по оваа тема. Океј нека е така(иако е здраво за историјата бар некој да бекнал нешто, ама ај демек популист бил нека се прифати тоа), ама кој е подобриот избор? Две банди кои ја покрадоа државата и народот? Тие кои ги направија Орце, Мијалков, Вице и останата мафија богови? Или нивните партии-приврзоци кои ги користат за приказ дека има демократија и повеќепартиски систем?
Така што повторно тоа што демек ќе го прекршел ветувањето за враќање на името е мачкина кашлица или 0.00000000000000000000000000000000000000000000001% од тоа што излажале другите две опции(приврзоците не ги рачунам за партии), а тоа дека ги испокрадоа и ги уништија институциите и го осиромашија Македонецот им е башка. Така што ептен ептен смешно е некој тука да доаѓа да полемизира дека Апасиев лажел дека ќе го врател името. Тоа е исто како некој ти влегол дома све ти испокрадил, жена ти силувал, деца ти убил, куќа ти запалил и ти место за него да се фатиш за некој, кој не ти застанал на пешачки дур си преминувал улица.
Целта ми беше дека на народот му е доста од лажење, и ако веќе некој (читај Апасиев) игра на таа карта против лажговците, сметам дека не се коректни оправдувања од тип "Заев цел живот лаже па што има страшно ако Апасиев излаже по нешто". Нели он ќе беше поштениот??
И самите имате наведено, а и на повеќето луѓе им е јасно како ден дека Дпмне не се залага за враќање на името. Сигурен сум дека и од Левица го знаат тоа. Што значи дека единствен начин да го вратат е доколку Левица освои мнозинство на избори и е во можност сама да состави влада. А знаеме дека такво нешто е невозможно во блиска иднина. Такви ветувања ќе му донесат многу лесно гласови за следни избори, а и исто толку лесно ќе ги изгуби тие гласови кога ќе рајата ќе сфати дека ветувањата уствари се однесувале за следните неколку децении.