Кoj и како сака да предизвика криза на идентитетот

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Чим бришете постови значи вистината ве боли. И вие сте припадници на тоа ВМРО кое нашиот министер за надворешни работи Антомио Милошевски му се поклони на гробот на еден од тие десни сили кои биле против македонија.

П.С. не случајно што Никола Груевски има коси очи и повеќе личи на турчин отколку што има словенско потекло. Значи вие што бришете постови сте такви.

Еееј во своја земја живееш како чист антички македонец а да не живееш со твојот народ, туку со туѓ монголски народ.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Vistinata e deka temava, koja e povekje socioloshka, e troluvana od odredeni posetiteli koi imaat problem so sopstevniot identitet pa se pojavuvaat kontinuirano so stotici nick-vi vo razni periodi. Obichno pushtame po edna vakva ne-istoriska tema kako ventil.

Shto se odnesuva do Antonio Miloshevski, toa ligavo govedo ushte od porano beshe bugarski (a shodno i grchki) megafon koi gi promovirashe nivnite narachani tektovi po makedonski vesnici. Za zhal ima i mnogu drugi od sosema poinakov anacionalen soj, shto nikako ne prechi dotichniot da se izoblichi za toa koj e i shto e. Spored instrukciite, Antonio pishuvashe dubiozni tekstovi za antichka istorija, pa promovirashe tezi deka "Makedonija" bilo grchko ime, potoa go plukashe Blazhe Konevski zoshto neli im e trn vo oko na potatarenite (a i na site drugi), pa se pokloni pred grobarot na makedonskoto nacionalno dvizhenje Hristo Matov. Ovoj forum i ovoj sajt so Antonio Miloshevski nema dodirni tochki, a sekoj onoj koj shto kje ja promovira propagandata na centralata koja shto go promoivirashe, kje dobie desen shut od mene.

Mislam deka sum jasen.

N

n/a

Гостин
Vistinata e deka temava, koja e povekje socioloshka, e troluvana od odredeni posetiteli koi imaat problem so sopstevniot identitet pa se pojavuvaat kontinuirano so stotici nick-vi vo razni periodi. Obichno pushtame po edna vakva ne-istoriska tema kako ventil.

Shto se odnesuva do Antonio Miloshevski, toa ligavo govedo ushte od porano beshe bugarski (a shodno i grchki) megafon koi gi promovirashe nivnite narachani tektovi po makedonski vesnici. Za zhal ima i mnogu drugi od sosema poinakov anacionalen soj, shto nikako ne prechi dotichniot da se izoblichi za toa koj e i shto e. Spored instrukciite, Antonio pishuvashe dubiozni tekstovi za antichka istorija, pa promovirashe tezi deka "Makedonija" bilo grchko ime, potoa go plukashe Blazhe Konevski zoshto neli im e trn vo oko na potatarenite (a i na site drugi), pa se pokloni pred grobarot na makedonskoto nacionalno dvizhenje Hristo Matov. Ovoj forum i ovoj sajt so Antonio Miloshevski nema dodirni tochki, a sekoj onoj koj shto kje ja promovira propagandata na centralata koja shto go promoivirashe, kje ima desen shut od mene na ovoj forum.

Mislam deka sum jasen.
I povekje od jasen si...
Ama za mene...pomalive neznaat...pa kolku i da ti se pcue i da iskacas od koza...ke mora da im go objasnime zaedno na novive decki...koj e Antonio Milososki...(deteto na Dosta Dimovska)...
i na sto se dolzi negoviot...`rast` i kako covek...i kako funkcioner.
Milososki momci...e bugarski igrac...raka davam zalog...ako gresam!
Koj go ugura duri do minister za Nadvoresni raboti...za onaka smeshno da izgleda...i da pravi kiksovi...e toa vidis...uste neznam...ali bi sakal pobrzo da doznaam.
A MANU...manu e drustvo na slobodni pijanici...ili drustvo na umetnicite na Makedonija!
Jas ne sum cul deka nekoj naucnik...ima tamu.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Jasno deka Antonio Miloshevski se prodal za grst srebrenici na Bugarija! Ligavoto kopile sega go ostavi na ulica, bezraboten, Sefan Vlahov Micov, chovek shto mozhebi najmnogu napravi za makedonskata kauza vo Bugarija.

GRUEVSKI CELOSNO SE BLAMIRA SHTO MU DOZVOLUVA NA KOPILEVO DA VLECHE VAKVI POTEZI KON MICOV. SAMO GRUJO DA ZNAE OVA E EVIDENTIRANO I DEKA DOBIVA MINUS POENI, DA NE SE CHUDI POSLE. ZOSHTO SE SE VRAKJA, SE' SE PLAKJA.

I ushte neshto, ne se raboti za nikakva kriza na identitet, tuku za kriza na moral. Ako mafijashot Branko Crvenkovski e osnovach na kriminalnoto opshtestvo vo Makedonija, Antonio Miloshevski e eden primer na uchesnik vo nego.

Стефан Влахов-Мицов оставен на улица од македонската власт

На поранешниот директор на Македонскиот центар му е дадено отказно решение

Стефан Влахов-Мицов, поранешниот директор на Македонскиот културно-информативен центар во Софија, од 1 септември годинава останува на улица. Од непознати причини министерот за надворешни работи, Антонио Милошоски, нема да му го продолжи решението за работа.

За многумина кои ја познаваат добро работата на Влахов, ова претставува големо изненадување, зашто тој од центарот во Софија направи вистинско катче каде што навраќаа Македонците. Истовремено, тој организираше и повеќе изложби и други културни манифестации кои предизвикаа големо интересирање во бугарската јавност.

Влахов особено и' стана познат на македонската јавност по неговите две книги кои неодамна беа преведени и на македонски јазик. Посебно интересирање предизвика „Филозофскиот клуч на македонскиот национален идентитет“, во која на мошне аргументиран начин го објаснува постанокот и развојот на македонската нација. Нејзиното претставување на годинашниот Саем на книгата премиерот Никола Груевски го определи како значаен чекор на издавачот, лично честитајќи му на авторот за ставовите што ги застапува.

Влахов беше сменет од директор на Центарот со доаѓањето на власт на ВМРО-ДПМНЕ. На негово место беше испратена Доста Димовска, факт што не беше прифатен од тамошните Македонци, поради тоа што тие сметаат дека таа нема да ги штити македонските национални интереси.

Ако донекаде може да се разбере назначувањето на Димовска за директор на Центарот, бидејќи со тоа нејзините ученици и' враќаат за тоа што таа за нив направила порано како втор човек на ВМРО - ДПМНЕ, не може да се сфати зошто Стефан Влахов-Мицов се остава на улица.

Него не го сака бугарската држава, а сега очигледно ни македонската. Тој порано работеше на Софискиот универзитет, а поради неговите промакедонски ставови му беше укината катедрата и така остана без работа. Од истите причини тој од бугарските националисти беше претепан среде Софија.

Дали откажувањето на соработката со Влахов значи дека актуелната власт се откажува од Македонците во Бугарија, чиј влијателен претставник беше токму Влахов. Дали со овој потег Министерството за надворешни работи сака да го тргне човекот кој на најубедлив и најаргументиран начин ги застапува македонските национални интереси и мошне умешно и научно ја брани македонската кауза во државата која не признава ниту Македонци, ниту македонска нација.

Додека македонската власт се откажува од луѓето кои ја бранат македонската кауза, имаат поинакво мислење од официјална Софија, дознаваме дека во Македонскиот културен центар навраќаат и работат луѓе кои долги години ги шпионираат Македонците кај бугарските власти. Досега во него не навратил ниту еден Македонец, што секако треба да биде некаков сигнал дека Центарот не им служи на македонските интереси. (В.Ц.)

http://www.utrinskivesnik.com.mk/?ItemID=1AADE3803377094D8DEF209177C86062

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Стара им е информацијата, за бркањето на Мицов од македноскиот културен центар во Софија и негова замена со Доста се знаеше односно пишуваше во некој друг весник уште пред повеќе од еден месец.

Член од
4 јануари 2006
Мислења
129
Поени од реакции
0
Владата категорично ги демантира информациите на „Утрински весник“ дека поранешниот директор на Македонскиот центар во Софија Стефан Влахов-Мицов од 1 септември годинава ќе остане на улица и дека од непознати причини министерот за надворешни работи Антонио Милошоски нема да му го продолжи решението за работа. Влахов беше сменет од директор на Центарот во Софија со доаѓањето на власт на ВМРО-ДПМНЕ, а на негово место беше испратена Доста Димовска.

„Стефан Влахов-Мицов е вработен во амбасадата на Република Македонија во Софија и неговиот договор повторно ќе биде продолжен и во септември 2007 година. Досега никогаш ниту станало збор, ниту се разгледувала можноста, ниту, пак, кој било во Владата на Република Македонија помислил да го раскине договорот со Стефан Влахов-Мицов. Тој е уредно и навремено известен дека неговиот договор ќе биде продолжен, па ова прашање никогаш не било проблематизирано од која било страна“, нагласува Владата во вчерашниот демант, отфрлајќи ги пишувањата на „Утрински“ како „груби измислици, лаги и невистини кои целат кон нарушување на угледот и интегритетот на Владата на Република Македонија, како и на надворешната политика и дипломатската служба на нашата држава“.

http://www.utrinskivesnik.com.mk/?ItemID=D8F20F4C91D4F049A519075BD30EB8C1

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Е па не е точно ако вие верувате на Утрински и Канал 5 службените телевизија и весник на СДСМ а гледам имат многу љубители кои се прават големи патриоти и вреѓат се друго тие се антички Македонци другите се монголци Груевски бил монголец ако најдовте да се делиме и малкуто што сме не знам до кај ке стигнеме:nenene:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Kje mi objasni li nekoj shto mu se zameruva na Miloshevski? Mislam ako ima neshto konkretno bi me interesiralo?

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
21
Најлесно ке се разреши случајот со Стефан Влахов-Мицов доколку некој лично го праша и тој лично одговори што всушност се случува.

Нашата историја пати токму поради разно-разни пропагандни весници од минатото и сегашноста.

Можеби темава за Стефан Влахов-Мицов треба да оди во потфорумот политика.

Никогаш нема да разберам, како е можно во денешно време македонците уште да се расплинуваат во своите свакања за Македонија, поготово оние влијателните и полни со пари.

Вчера ја гледав репризата на Гласот на Народот, како е можно Македонија да помисли да се откаже од Македонците вон своите граници. Преку глава ми е од варијантите дека едни биле блиски до Бугарија другите до Србија, па едни комуњари и .......

Ке доживеам ли да видам, како што вели нашиот великан Крсте П. Мисирков.
Македонците треба да имаат свои свакања за минатото, сегашноста и иднината.

Или сме вечно осудени да живееме во дрвена куќа полна со црви.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
единствено сваќање за минатото...треба да немаме дилеми со нашето потекло...раслојување на монолитното тело кое постоеше за време на социјалистичкиот строј...букефалистички псевдоисторичари...Александар Донски...Нада Проева...дилетантизам...криза на идентитетот...МАНУ
О Боже...О Боже... :pop: Партизан кој сам себе го убијал...

Член од
18 јули 2007
Мислења
107
Поени од реакции
0
Еве немојте тако лупа. Па питајте нас студентите от Софијскот зашто су ослободили Влахов-Мицов. Па дали бугарите сме го терали да пие и да води предаванија во университетот препиен. Спаваше на катедрата, един колега го слика и најзад го уволниха. А сега е флагман на македонците. Ке го видите и вие што за стока е рано или касно...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Партизан, врз која основа ги нарекуваш Донски и Проева „квазиисторичари“?

tarabuka

Доктор по Џаболебарење!
Член од
8 август 2007
Мислења
2
Поени од реакции
1
More bugari, Albanci, grci, itn. Makedonija od sekogas bila makedonska taka i ke bide, taka da ne trosete vreme vie tuka mockovci da dokazuvate so kako. Golem pozdrav do kajgana btw top e sajtot samo taka prodolzete.

Pozdrav,

Член од
27 јули 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Партизан, врз која основа ги нарекуваш Донски и Проева „квазиисторичари“?
Донски го негира Словенскиот елемент во нашата етногенеза. Не знам дали сте ги истражувале другите дела на Донски (пред да почне да се занимава со историја). Неговата прва книга се вика “СМРТТА, и како да се подготвиме за неа“. Јазикот во книгата е идентичен со јазикот во таблоидот М-Експрес (ако се сеќавате, се печатеше пред околу 10 години). Содржината на неговата книга „Македонско потекло на некои Амеркански претседатели„ нема ни да ја коментирам - насловот кажува се. Додека пак неговото капитално дело “Јазикот на античките Македонци“ заслужува детална анализа (како научна, така и психоаналитичка). Во книгата тој претставува како синоними зборови од антички артефакти најдени на територијата на Република Македонија и Северна Грција (Егејска МАкедонија), со денешни зборови. Класификацијата ја прави според звучноста (структурата на зборовите), а не спред нивното значење. Т.е. со други зборови некој што звучи како денешен Македонски збор (иако има сосема различно значење на старогрчки), тој го претставува како Македонски. Примери има доста - чинам дека некој од форумашите има постирано дел од зборовите претставени во книгата.

Наде Проева пишува литература со иста содржина, и исти (според мене) невистини. Пример: Таа вели дека Александар Ι Филхелен се нарекувал така не затоа што се чувствувал како дел од Елинското племе, туку затоа што сакал на тој начин да му се дозволи да учествува во Олимписките игри.

Kajgana Shop

На врв Bottom