Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
E денеска само колку ме изнервирале скитниците кучишта!
-надвор ми стоеа пар стари патики,и кога излегувам сабајлево гледам едната патика ја нема!:nerv::nerv::nerv:
-одам по улицава да не си ја најдам,неее бе нигде ја нема...
-е сеа вие кажете ми мене...стопаните што ги истерале своите кучиња оти не им се потребни,они ли ги учат да крадат патики а?:pos2:
-не е ова прв пат,и на тато му имаат влечалки дигано...мамата нивна...
-само во ред е,колку и да се буните ВИЕ големи љубители на агресивни кучишта скитници...ќе ги сотрат до еден со воа законов за кокнување сакале вие или не

-конечно малце ред да се стави,на шо личи воа???
ааа да,ја сега од кого треба да барам оштета за патиките?-Сигурна е работава дека е од куче земена патиката...Дали некоја си организација за обожавање и згрижување на скитници ќе ми ја плати штетата???
-знам дека нема никој да ми плати,само сакам да го видам вашето вадење во муабетот сеа....

Боже сачувај за една патика креваш врева,па немора надвор да ги чувате коа знаете дека има кучиња и вака не се мери агресивност бе луѓе.Една патика,влечка земале и ајде одма да ги успиваат.:uvo:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
E денеска само колку ме изнервирале скитниците кучишта!
-надвор ми стоеа пар стари патики,и кога излегувам сабајлево гледам едната патика ја нема!:nerv::nerv::nerv:
-одам по улицава да не си ја најдам,неее бе нигде ја нема...
-е сеа вие кажете ми мене...стопаните што ги истерале своите кучиња оти не им се потребни,они ли ги учат да крадат патики а?:pos2:
-не е ова прв пат,и на тато му имаат влечалки дигано...мамата нивна...
-само во ред е,колку и да се буните ВИЕ големи љубители на агресивни кучишта скитници...ќе ги сотрат до еден со воа законов за кокнување сакале вие или не

-конечно малце ред да се стави,на шо личи воа???
ааа да,ја сега од кого треба да барам оштета за патиките?-Сигурна е работава дека е од куче земена патиката...Дали некоја си организација за обожавање и згрижување на скитници ќе ми ја плати штетата???
-знам дека нема никој да ми плати,само сакам да го видам вашето вадење во муабетот сеа....
Која патика ти ја дигнаа, лева или десна, и нормално кажи што марка и колку време ги немаш испрано :tv:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Шо е битна патиката сеа,битен е чинот шо е направен...Ај да не спомнувам колку пати ѓубрето го растураат,Тина ќе ми рече оти сум го чувал ѓубрето надвор:vozbud::vozbud::vozbud:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
30
За оние што многу ги сакаат животните, односно кучињата би им препорачал една добра епизода од Саутпарк, која се вика Douche and Turd. Еве ви линк, поздрав.

http://www.southparkx.net/episode/douche_and_turd/link_1772/

Инаку мое мислење е дека треба да се успиваат кучињата скитници, сега не знам дали значи тоа убивање, но и тоа да се случи, не е ништо страшно, не се загрозен вид. И онака кога ќе пуштиш неколку кучиња на улица, за неколку години ќе се накотат ко глувци.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Шо е битна патиката сеа,битен е чинот шо е направен...Ај да не спомнувам колку пати ѓубрето го растураат,Тина ќе ми рече оти сум го чувал ѓубрето надвор:vozbud::vozbud::vozbud:

Па и да знаеш дека ќе кажам зошто се фаќаш за глупави работи.Ти ја земале патиката,влечката или што и да беше,ти го расфрлиле ѓубрето и ајде сеа за тоа да ги пратиме на успивање.Не е малку банална причинава?! :nesvest:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Па и да знаеш дека ќе кажам зошто се фаќаш за глупави работи.Ти ја земале патиката,влечката или што и да беше,ти го расфрлиле ѓубрето и ајде сеа за тоа да ги пратиме на успивање.Не е малку банална причинава?! :nesvest:

Потполно се согласувам,потребно е само да се успијат кучињата што се на умирање пошто многу пискаат(лаат).Тина е во право!

Член од
19 септември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Е муабетов го поштујем. Секоја чест на новинарот што земал и го напишал она. И на темава се докажа дека навистина е така. Сакаат улични кучиња - чуваат расни. Не сакаат да ги успијат - ама ни дом не им наоѓаат (а пази, зборуваме за помалку од 10.000 кучиња во град со 700.000 жители). Све е тоа лицемерие.
Ete kako moze nekoj da vi go ispere mozokot, zalam Princ sto za ova totalno gresis , mnogu dobro znam kako odat rabotite, mnogumina cuvaat mnogu kucinja, dom se nashlo za sekoe kutre sto se zelo od stacionar a licemerie za zal vo slucajov e kaj novinarive, samo sto denovive kje moraat da se izvinat javno zatoa sto faktite i dokazite se poinakvi...oni toa mnogu dobro go znaat...a za donacii da ne zboram kolku se dadeni toa od JKP kje moraat , pak kje kazam medumski da obrazlozat, zalno e sto so site nas koi sme za podobruvanje na situacijata se zboruva edno, se priznavaat nekoi raboti a pred mediumite s eiznesuvaat samo lagi i nevistini.
Sekoja srekja e sto navistina postojat dokazi ;)

P

Princ

Гостин
Епа сега, медиумите велат "на тие што ни пратија петиција на мејл, ние им вративме со "а дали вие би сакале да волонтирате во вардариште?" и никој не ни врати", а ти го велиш спротивното. Некој од нашиве не е наш, а јас тврдам дека тоа стe вие, "луѓето што неизмерно ги сакате уличните кучиња". Кога друг ги чува, односно кога никој не ги чува :)
Маца, ти стигна самоједот? :drk:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^ Eпа сите се гласни позади тастатура а кога ќе треба да се волонтира, никој го нема. Сите сакаат за пари да се сработи нешто. Баш затоа што нема пари, се успиваат кучињата.

Член од
19 септември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Princ, prvo do tebe od kaj znaes pa ti dali jas ne cuvam ulicni kucinja , kako informacija samo d ati kazam cuvam dve kucinja sedum macinja doma i plus uste 4 kucinja nadvor, za volontiranje milion pati se prasalo no dali se dobil odgovor????a za pomos vo stacionarot mnogu ubavo se znae kolku se pomognalo...zatoa te molam ne tresi gluposti,
a zad tastaturi dragi moi toa ste vie mrcalata sto ne se sakate ni sebesi a kamo li kucinja macinja, jas i moeto semejtvo samo znaeme kolku pari imame davano a nikogash situacijata so bezdomnite kucinja ne sme ja gledale kako nacin sto bi trebalo da izvede profit, osven ogromnata vozvratena ljubov.
Zal mi e sto postiojat ludje kako vas koi samo tresat zeleni , a vrska nemaat od situacijata, ustvari bil nekoj od vas mrcalata voopsto vo stacionarot????
Kupil nekad hrana za bilo koe ulicno kuce????
zatoa pisuvajte po forumi kade sto vi e mesto a ne kade ima ludje sto se zagrizeni!!!

P

Princ

Гостин
Princ, prvo do tebe od kaj znaes pa ti dali jas ne cuvam ulicni kucinja
Точно, не знам...
kako informacija samo d ati kazam cuvam dve kucinja sedum macinja doma
ама ако веќе велиш, ќе ти верувам. Уствари нема да ти верувам, бидејќи јас имам еден многу посилен факт: во Скопје има помалку од 10.000 улични кучиња. Скопје е град со 700.000 жители. Штом за овие помалку од 10.000 кучиња не може да се најде дом туку на 2.000 мора 1.000 да се успијат, значи никој не ги сака.
i plus uste 4 kucinja nadvor
аман не ми спомнувајте вакви примери. Не е куче само да го раниш.
za volontiranje milion pati se prasalo no dali se dobil odgovor????a za pomos vo stacionarot mnogu ubavo se znae kolku se pomognalo...
Еве новинарот што вика (ако имате докази дека лаже, можете да го тужите, да му соберете 10.000 евра за клевета, и со тие пари да направите нешто околу бездомните кучиња, и волкот сит и кучињата на број :smir:)

Новинарот на Вест напиша:
Последниве две недели во нашата редакција стиганаа повеќе од 100 мејлови со барање да престане масакрот на кучињата скитници во "Вардариште". Сите имаа иста содржина и се обраќаа на градоначалникот на Скопје и на премиерот, но беа пратени од различни адреси и потпишани од различни луѓе ширум свеот. Писмото од разни адреси стигнуваше и преведено на англиски јазик.
Минатата недела "Вест" одговри на дел од овие писма. Побаравме од испраќачите место само да обвинуваат да дадат предлог за решение на проблемот со кучињата скитници во Скопје, а ги прашавме и дали би волонтирале во стационарот.
Очекувавме да ни стигнат одговoри од загрижените заштитници на кучињата, но писмата престанаа да стигнуваат.
и
Златко Димовски напиша:
Тој објаснува дека откако постои стационарот само двајца граѓани се јавиле да волонтираат, но по неколку дена се откажале, бидејќи им била тешка работата.
јасно ко бел ден. Ако лажат, тужете ги и ви дадов добар предлог што да направите со парите. Двајцава по 10.000 евра за лажење и клевета = 20.000 евра = среќни, здрави и живи кучиња. Повелете.
zatoa te molam ne tresi gluposti
види ја ти нејзе...

Член од
14 јули 2009
Мислења
5
Поени од реакции
2
ne mozam da se iznacudam!!! da se ubijat kucinjata zatoa sto mu gi ukrale papucite??? lugje be sto e so vas? imate li tronka covecnost vo sebe? mozebi vie treba da se prijavite kako volonteri i da im stavate inekcii za usmrtuvanje vo venata na nemokjnite, pa mnogu me interesira so kakva sovest kje zaspivate navecer...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ne mozam da se iznacudam!!! da se ubijat kucinjata zatoa sto mu gi ukrale papucite??? lugje be sto e so vas? imate li tronka covecnost vo sebe? mozebi vie treba da se prijavite kako volonteri i da im stavate inekcii za usmrtuvanje vo venata na nemokjnite, pa mnogu me interesira so kakva sovest kje zaspivate navecer...
Кои црни папучи златна? :\

И според тебе што е човечност? Да оставиме кучињата да се на улица да настрада некој невин или да спасиме милион гризења и пренесување на беснило? Кое од овие две е поголема човечност кажи ми, ќе ти реплицирам утре. Ама те молам биди објективна. :smir:

П.С. И не ми кажувај дека напаѓаат само ако ги испровоцираш, тој филм одамна заврши.

Член од
19 септември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ocigledno deka nemas nikakvi poznavanja, prvo tocno ne e kuce samo da go ranis, tuku i da go nosis na vet, da prima redovni vakcini, da se cesla , da go animiras, a ja dragi moj seto toa go pravam!!!
a za kleveta ne se sekiraj se kje bide !!!
Fala za predlogot a za ona '' vidi ja ti nejze'' pa ednostavno ne trpam koga nekoj lupa gluposti bez da se informira celosno i da ja vidi situacijata od site stranii, zatoa da ti dadam predlog da se uveris, javi se cisto onaka deka sakas da volontiras pa kej vidis koj e odgovorot , a ako mozes pojdi i do stacionar a ako sakas i jas kje te odnesam pa da ja vidis celata slik!!!
Povekje sto da kazam, do pred godina dena i jas bev vo zabluda i pretstvata za celava situacija nalikuvase na tvojava ama koga povekje se zaangazirav uvidov deka sve bilo laga...zatoa jas kje gi zamolam site onie sto ne mozat da pomognat vo celava situacija a i ne se zamaraat tolku da ne se mesaat, na kraj kraeva mnogu ludje kako mene se angaziraat za toa da ima pomalku kucinja po ulicite, a tie sto se site da bidat sterilizirani, vakcinirani...malite da se udomuvaat so zakonski dogovor deka sopstvenicite na nivna 8-9 mesecna vozrast isitite kje gi sterliziraat, taka za nekolku godini kje nema kuce na ulica,
domashnite treba da se cipirani, sto podrazbira i vakcini i site tretiranja, pa ako nekoe od istite se najde na uulica kaj bilo koj vet kje s eproveri cipot kje se najde sopstvenikot i dokolku treba(sto bi znacelo dokolku toj nikade ne prijavil deka mu e izbegano kuceto,izgubeno , ukradeno ili sl)istiot da se kazni, e da vidis togas kako sekoj kje bide pretpazliv!!

Член од
14 јули 2009
Мислења
5
Поени од реакции
2
[FONT=&quot]Eve del od reakcijata ispratena do Vest od ~ovek {to gi vlo`i site sili da pomogne vo stacionarot Vardari{te. Vesnikot ne be{e doblesen ni da ja objavi:
[/FONT]
[FONT=&quot]Se drznuvate da tvrdite deka nikoj ne vi ponudil nikakva pomo{, pretpostavuvam deka mislevte vo tekstot za donacii. Pa, Gospodine Dimovski u{te edna laga. Jas li~no imam donirano vo Stacionarot {to vie go vodite donacija od pribli`no 2.500 evra vo forma na paleti(blagodarenie na lu|e {to toga{ mi izlegoa vo presret) , od koi treba{e da ni dozvolite nie i na{ite prijateli eden sloboden vikend za da mo`at da se iskovaat le`alki za ku~iwata koi }e pretstojuvaat vo stacionarot kako i da se napravat ku}arki za boksovite kade {to }e bidat smesteni malite ku~enca. Zna~i nas u{te toga{ ne ni be{e dozvoleno ovaa donacija da ja realizirame, od samo va{i poznati pri~ini. [to se slu~i ponata so mojata donacija...ne znam. Pretpostavuvam deka vie ili nekoj od va{ite vraboteni }e razjasni. Jas ova i na ~etvrto~nata sredba vi go ka`av javno, vie po~navte prvi~no da se smeete, no na moeto pra{awe.. - [to e sme{no vo donacija od 2.500 evra? Vie odgovorivte deka ..i citiram : Deka voop{to se se}avate deka takva donacija postoe{e! [/FONT]
[FONT=&quot]Za ovaa donacija nemam fiskalna smetka (ako slu~ajno vi tekne deka na toj na~in }e treba da mi ja pobiete) od prosta pri~ina {to ne o~ekuvav deka }e dojde vreme, nekoj i na donacii da se smee, i da la`e deka nikoj ne pomaga.
[/FONT]
[FONT=&quot]Od moja strana bea donirani i zdeli za piewe voda i hrana, tie zdeli ne bea upotrebeni, so izgovor deka te{ko se odr`uvale? Za da sega vo momentov vo stacionarot na ku~iwata, zdelite za voda da ne se izmeni so meseci, a hranata i sami ste svesni kako im se dava, na zemja, se rasfrla. Da potenciram tuka, {to vo stacionarot imate i ku~iwa koi {to se bolni i stari, pa objasnete mi kako mislite deka tie mo`at da jadat?[/FONT]
[FONT=&quot] Potoa ima{e bezbroj donacii vo forma na hrana (dehidrirana) za ku~iwa, konzervi hrana za ku~iwa, kako i na nekolku pati doniran medicinski materijal, vo vid na infuzii (glikoza i fiziolo{ki rastvor) zatoa {to u{te toga{ nie se u{te veruvavme deka stacionarot }e raboti za podobruvawe na `ivotot na uli~nite ku~iwa kako i toa deka Vie kako Javno pretprijatie }e se zalo`ite za nivno vdomuvawe i davawe vtora {ansa za podobar `ivot. Duri ima{e i donacija od }ebiwa i sli~ni raboti, zatoa {to mislevme da im se pravat kafezite poudobni, no donacijata {to lu|eto ja donesoa, od strana na va{ite lu|e be{e ostavena na strana, nepokriena so najlon, so golema {ansa taa od do`d da se namokri. Potoa, lu|eto {to ja doniraa, o~kuvano, si ja povlekoa.[/FONT]
[FONT=&quot]Samo ovie donacii {to se gorenavedeni vi bea dostaveni prvite 5-6 meseci od raboteweto na Stacionarot. I samo mene {to mi se poznati, veruvam deka imalo i od drugi lu|e. Potoa vratite malku po malku ni se zatvaraa, za da sega se sre}avame so kompletno zatvoreni vrati, osven neli vo petok od 8-14 ~asot.
[/FONT]
[FONT=&quot]Јас во стационарот бев неколку пати, се понудив да одам секој ден, да ги сликам ку~ињата и да ги вдомувам. Оттаму добив одговор дека нема потреба за нешто такво, затоа што они СЕКОЈ ДЕН ги објавувале на веб-страна. Ја отворив нивната веб-страна - НЕ Е АЖУРИРАНА ОД ЈУЛИ 2008 ГОДИНА!!![/FONT]
[FONT=&quot]П.С. До Вест испратив 5 писма, но никогаш не добив повратен одговор дали би волонтирала во стационарот. Во последниве два дена пишувам - ДА, БИ ВОЛОНТИРАЛА! Тоа им го ка`ав и во Вардариште, но за `ал, ми ги затворија вратите.
[/FONT]
[FONT=&quot]По професија сум правник, во текстот нема место за ту`ба, затоа што не пишуваат каде се обратиле и од кого не добиле одговор. До мене такво нешто не стигнало. Во спротивно, многу добро знам што ќе му напишев на весникот од кој ми се повраќа кога го читам.
[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom