[FONT="]Eve del od reakcijata ispratena do Vest od ~ovek {to gi vlo`i site sili da pomogne vo stacionarot Vardari{te. Vesnikot ne be{e doblesen ni da ja objavi:
[/FONT]
[FONT="]Se drznuvate da tvrdite deka nikoj ne vi ponudil nikakva pomo{, pretpostavuvam deka mislevte vo tekstot za donacii. Pa, Gospodine Dimovski u{te edna laga. Jas li~no imam donirano vo Stacionarot {to vie go vodite donacija od pribli`no 2.500 evra vo forma na paleti(blagodarenie na lu|e {to toga{ mi izlegoa vo presret) , od koi treba{e da ni dozvolite nie i na{ite prijateli eden sloboden vikend za da mo`at da se iskovaat le`alki za ku~iwata koi }e pretstojuvaat vo stacionarot kako i da se napravat ku}arki za boksovite kade {to }e bidat smesteni malite ku~enca. Zna~i nas u{te toga{ ne ni be{e dozvoleno ovaa donacija da ja realizirame, od samo va{i poznati pri~ini. [to se slu~i ponata so mojata donacija...ne znam. Pretpostavuvam deka vie ili nekoj od va{ite vraboteni }e razjasni. Jas ova i na ~etvrto~nata sredba vi go ka`av javno, vie po~navte prvi~no da se smeete, no na moeto pra{awe.. - [to e sme{no vo donacija od 2.500 evra? Vie odgovorivte deka ..i citiram : Deka voop{to se se}avate deka takva donacija postoe{e! [/FONT]
[FONT="]Za ovaa donacija nemam fiskalna smetka (ako slu~ajno vi tekne deka na toj na~in }e treba da mi ja pobiete) od prosta pri~ina {to ne o~ekuvav deka }e dojde vreme, nekoj i na donacii da se smee, i da la`e deka nikoj ne pomaga.
[/FONT]
[FONT="]Od moja strana bea donirani i zdeli za piewe voda i hrana, tie zdeli ne bea upotrebeni, so izgovor deka te{ko se odr`uvale? Za da sega vo momentov vo stacionarot na ku~iwata, zdelite za voda da ne se izmeni so meseci, a hranata i sami ste svesni kako im se dava, na zemja, se rasfrla. Da potenciram tuka, {to vo stacionarot imate i ku~iwa koi {to se bolni i stari, pa objasnete mi kako mislite deka tie mo`at da jadat?[/FONT]
[FONT="] Potoa ima{e bezbroj donacii vo forma na hrana (dehidrirana) za ku~iwa, konzervi hrana za ku~iwa, kako i na nekolku pati doniran medicinski materijal, vo vid na infuzii (glikoza i fiziolo{ki rastvor) zatoa {to u{te toga{ nie se u{te veruvavme deka stacionarot }e raboti za podobruvawe na `ivotot na uli~nite ku~iwa kako i toa deka Vie kako Javno pretprijatie }e se zalo`ite za nivno vdomuvawe i davawe vtora {ansa za podobar `ivot. Duri ima{e i donacija od }ebiwa i sli~ni raboti, zatoa {to mislevme da im se pravat kafezite poudobni, no donacijata {to lu|eto ja donesoa, od strana na va{ite lu|e be{e ostavena na strana, nepokriena so najlon, so golema {ansa taa od do`d da se namokri. Potoa, lu|eto {to ja doniraa, o~kuvano, si ja povlekoa.[/FONT]
[FONT="]Samo ovie donacii {to se gorenavedeni vi bea dostaveni prvite 5-6 meseci od raboteweto na Stacionarot. I samo mene {to mi se poznati, veruvam deka imalo i od drugi lu|e. Potoa vratite malku po malku ni se zatvaraa, za da sega se sre}avame so kompletno zatvoreni vrati, osven neli vo petok od 8-14 ~asot.
[/FONT]
[FONT="]Јас во стационарот бев неколку пати, се понудив да одам секој ден, да ги сликам ку~ињата и да ги вдомувам. Оттаму добив одговор дека нема потреба за нешто такво, затоа што они СЕКОЈ ДЕН ги објавувале на веб-страна. Ја отворив нивната веб-страна - НЕ Е АЖУРИРАНА ОД ЈУЛИ 2008 ГОДИНА!!![/FONT]
[FONT="]П.С. До Вест испратив 5 писма, но никогаш не добив повратен одговор дали би волонтирала во стационарот. Во последниве два дена пишувам - ДА, БИ ВОЛОНТИРАЛА! Тоа им го ка`ав и во Вардариште, но за `ал, ми ги затворија вратите.
[/FONT]
[FONT="]По професија сум правник, во текстот нема место за ту`ба, затоа што не пишуваат каде се обратиле и од кого не добиле одговор. До мене такво нешто не стигнало. Во спротивно, многу добро знам што ќе му напишев на весникот од кој ми се повраќа кога го читам.
[/FONT]
[FONT="][/FONT]