goodman_91
Бубалица
- Член од
- 2 јануари 2008
- Мислења
- 1.341
- Поени од реакции
- 30
Да се успијат, затоа што претставуваат опасност за луѓето.
Или која е поентата да се вдомуваат кога нивниот пород пак се пушта по улици, ендеци, подруми...Повеќето од вдомувачите не вршат стерилизација. Ако тргнам од себеси, јас немам друга работа, немам други грижи или имам одвишок пари за бензин, вакцини, инекции...па да му правам кејф на детето кое сака да го спаси градот од уличните кучиња, да се стерилизира, па вакцинира, па повторно вакцинира, па на преглед... луѓе- не се само парите, тука се и обврските на возрасните кои не дозволуваат ни сметки да се платат преку недела не па да се трчкара за куче низ градот. Прашав претходно, добив некој ноншаланс одговор -ќе ги носиме по пријатели и на село. Ниту пријателите ми сакаат куче, ниту пак селото е контејнер за збирање вишок кучиња, каде по автоматизам, селото ќе се пренасели со улични кучиња. Малку логика не е наодмет. Ако воопшто постои логика во вака апсурдни ситуации.која е поентата да се стерилизираат и да се пуштат повторно по улиците...
Од каде ти е тебе правото вака да се закануваш кон друг кој што има поразлично мислење од тебе. ДЕМОКРАТИЈА - Право на искажување на свое мислење.Уште еднаш да не ти се случило така да се обраќаш.
Или во било која конотација да вршиш равенство помеѓу човек и животно.
Инаку, која би била разликата кога веќе се убива, на кој безболен начин би се убивало.
И со пушка, ако правилно се нанишани во главата на кучето, ќе биде безболно.
Ова те цитирам колку да ти го потврдам погоре наведениот мој став.Тоа е надминато, ќе бидат убиени. Сметам дека дискусијава треба да се префрли на тоа како да бидат убиени и кој би бил најефтиниот и најефикасниот начин.
Не знам што со кастрацијата би постигнала.?
Значи поентата е, ако не сте разбрале досега, да нема кучиња по улици.
Ако го кастрираш и пуштиш, пак ќе е на улица.
Значи, уште еднаш... не треба да е на улица.
Со згрижување на овие кучиња, во стационар, вдомување итн. итн. па и со повторно пуштање на стерилизираните на улица за неколку години ќе ги нема на улица.Стационари на подолг период не можат да опстанат, така да нема да бидат правени нови.
Ако се појават нови кучиња на улица и тие ќе бидат елиминирани.
Не може се сложувам. Затоа ти биди хуман и пријави го сопственикот и тој да опрчи едно 500 евра казна и “доброволна“ работа па за следниот пат ќе подразмисли.Па таа кучка ќе се окучи. И после сопствениот од големата хуманост што ја има ги пушта тие кучиња на слобода. И ете ти ги после на партизанска и пред чичко стоилко.
Не може така повеќе.
Не изедначувам прочитај погоре.кој начин за убиство е најдобар жити се!!!!!
јас велам ниту куршуми ниту заебанции!!!
абе собери ги сите и цијановодород...ако веке минеме ефтино
они наму луге пржат на електрични столици каменуваат сечат екстремитети во авганистан талибанците имаја казна газење со тенк они види ги за шо се косат!!!!
НЕ ИЗЕДНАЧУВАЈТЕ ЧОВЕК И ЖИВОТИЊА!!!!!!!!
Чисто информативно дека има и луѓе (деца) кои што никој не ги сака. И???Значи за мене животот на човек е незамисливо многу по вреден од животот на едно куче кое во основ никој и не го сака, затоа и е уличар.
Биди си и понатака себичен и самобендисан никој со сила не те тера да бидеш СОВЕСЕН.а што сме није должни да плаштаме за животиња!!!!
принц ти одговори убаво животот на луге виси а ти се искоси за животињата!
уличарите се закана
уличарите пренесуваат вируси бактерии беснило
уличарите ги плашат деците и бабите
Многу духовито нема што. Јас предходно пишав за Талијаните далеку е Кореја. :uvo:ма може да се искористат и во научни цели или да ги донираме на С.Кореја они јадат кучиња
Тоа препарираните птици ти се ловечки трофеи (лелеее каков успех :nervИ така се мачат поарно да ги ослободат од маките.
Песојте се релативно скапа работа. Ветеринари,вакцини,шампони,храна...ако е ротвајлер или дога ко уште еден чоек да ти седи дома...луксуз...
Барем 7-8000 да се извезат во С.Кореја па со парите другите 2-3000 да се згрижат...компромис...
Уличните мачки некој ги спомна, тие не напаѓаат раја, не преносат болештини и шуги, а се и општествено корисни, ловат стаорци и други штеточини, сами се снаоѓаат...
Јас чувам мачор и три препарирани птици, не е скапо...
Аман и од твоиве идиотски “хумористични“ пишувања.еднаш на гости кај семејни пријатели ко мал кучето го спопикав во перална хахахха:pos2:
и
не бараше храна!!!!!!!
му течеше крв од носот а лоботомијата е очигледна
ИИИ немало потажно од кучка со кученца!!!!
а јас не верував дека на мало мовче ке има деца да просат ејј...ама ете јас не им дадов пари туку енерџи дринк
немав пари
наравоучение АМАН не изедначувај животиња со луге
Некои луѓе пред зграда секојдневно си ги хранат околните бездомни кучиња. Има тука некој проблем? Ако кучињата се здрави и не им се дозволи да се размножуваат по краткотрајниот живот ќе си се упокојат.Кој ќе рани секој ден куче скитник... кој ќе го погали, кој ќе си поигра со него, зарем мислите дека некој кога ќе види дека кучето е стерилизирано ќе се озари и ќе го прегрне кутрото?
Погледни ми ги годинките. :helou:Но најверојатно според годините, поинаку размислуваат и сметаат дека животот е само грижа за вакви работи и грижа за шминката, сандалките, велосипедот и ролерките.
Епа ајде де,Погледни ми ги годинките. :helou:
Се грижам за фамилија (имам жена и две деца) и имам поинаков став во врска со “проблемов“ дали е тоа противзаконско? :helou:
Грешка си! ДЕМОКРАТИЈА - Владеење на народот/Власт на народот или ДЕМОС - народ,КРАТОС - правна моќ :helou:ДЕМОКРАТИЈА - Право на искажување на свое мислење.