Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Девојко, жено ако нема кај тебе разлика во куче и овца иди во Кина и јади кучешко месо:tapp:

Мајчињата, кучињата, зајците никогаш нема со исти очи да ги гледам како крава, коза, овца иако ги сакам како и луѓето.

Секогаш се правело поделба и кај луѓето па и се прави многу поголема и кај нив.
Земи ти чувај 10 години маче па спржи си ја. Знам дека толку ти фали за тоа и стварно да го направиш.

Ако сметаш дека Стефи и некои други се луди што не гледаат голема разлика во луѓето и милениче тогаш оние мисли на Леонардо Да Винчи што бил мнооогу по паметен од тебе и затоа е запамтен во човештвото изјавил:
Ќе дојде време кога луѓето како мене ќе гледаат на убивањето на животните како што сега гледаат на убивањето на луѓето.
И он бил луд, ненормален, дечко, маж, што трескал глупости како ние малолетните?

Животот е живот дали постои во куче ,во мачка или во човек.Нема разлика помеѓу мачка или човек.Идејата за разликата е човечката концепција за негова лична предност.

Се додека не престанеме да ги повредуваме сите други живи суштества се уште сме дивјаци.Поголем дивјак од човекот не постои:smir:
Точно така малолетничке и јас мислам дека убивањето на животните не е во ред, не е морално но сепак убивањето на животните продолжува, за ти и твоите другарки да јадете хамбургери во 7мица, ти ако правиш разлика меѓу овца и куче извини ама не се сите како тебе, јас лично не правам разлика, и овцата е мило животно и кучето е животно.

Ама ти(и твоите другарки од клас) НЕ правите разлика меѓу циганче и улично куче?:pos2::tapp: што е најиронично во целиов случај
а за тоа дека се правело поделба меѓу луѓето не знам не сум расист како тебе.
Епа добро немам што да коментирам и да се расправам со деца:smir:

Член од
23 јуни 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
pogolemo zivotno od zivotnite e covekot neznam veke sto da kazam stvarno me uzasnuva ova sto go vidov i sto go gledam sekoj den kako se maltretiraat kucinjata macki imajte milost bezdusnici

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
ти ако правиш разлика меѓу овца и куче извини ама не се сите како тебе, јас лично не правам разлика, и овцата е мило животно и кучето е животно.

Ама ти(и твоите другарки од клас) НЕ правите разлика меѓу циганче и улично куче?:pos2::tapp:
Епа добро немам што да коментирам и да се расправам со деца:smir:
Не ми се од клас мори голема.
Ниту ти и твојот памет не сте исти години:smir:

Ти не прави разлика меѓу куче и овца а јас нема меѓу луѓе и животни.

Дали САМО ке ми се доближи куче, или ке ми залае и дете ке ми плукне во јадењето и ке ми ја искине близата ако не му дадам пари исто ми е замисли:vozbud:

И ти ако толку ги сакаш бездомните дечиња по улица што не посвоиш мори место во партали да се шетаат и да ги бркаат странците што ни доаѓаат:back:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Да бидеме искрени, луѓето кои безрезервно ги сакаат животните, без разлика дали имаат 7 или 77 години НИКОГАШ нема да се согласат да се убиваат кучињата без разлика дали се скитници или не.
Е сега некои имате лоши искуства со кучињата скитници, некои едноставно се плашат да бидат во нивна близина, некои без да им трепне око би се придружиле во акцијата за успивање, па успивањето на кучињата ја гледате за најдобро решение- не ве прекорувам, сепак тој е ваш став, но оставете ги оние кои се борат за правата на животните, и не правете глупави дискриминации по возраст, пол и слично, нас никогаш нема да ни биде сеедно да гледаме како се убиваат невини здрави кучиња, со што го заслужиле тоа?
Ако сакаме да изградиме силна држава, треба да најдеме алтернативен начин да се реши овој проблем, а не тоа да го правиме на наједноставен, примитивен начин. А како ќе изградеме силна држава, ако не се сменат сфаќањата на нејзинит жители?

бтв маца кака добар потпис :wink:

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
леле не знам за кај вас ама кај мене има еден куп кучишта и барам да се успијат или што и да е друго да ги снема .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.377
Поени од реакции
47.223
Точно така малолетничке и јас мислам дека убивањето на животните не е во ред, не е морално но сепак убивањето на животните продолжува, за ти и твоите другарки да јадете хамбургери во 7мица, ти ако правиш разлика меѓу овца и куче извини ама не се сите како тебе, јас лично не правам разлика, и овцата е мило животно и кучето е животно.
Постои и тука одредена '' хиреархија '', не ги ставај сите животни на едно исто ниво . За некој и змијата е мило животно, па ај, ако начекаш змија низ куќа или двор, стави и некое бедно импровизирано ременче и шетај ја низ парк, нема везе што е отровна и што може да влијае врз кардиоваскуларен систем, или врз нервен систем, ипак е животно нели, без разлика што е рептил .

Колењето офци е поради одредена намена, крзно, исхрана и слично, колењето кучиња т.е. успивањето кучиња се прави зашто се нема простор каде истите можат да се сместат, имаш пример мислам од Братот даден во истава тема како дел од земјите успеваат да го надминат '' проблемот " со кучињата скитници .

Од убивањето офци, дел од луѓето имаат одредена корист, од убивањето кучиња, единствената корист ја има државата, нема да мора да оддели средства од буџетот за изградба на објекти каде овие животни ке можат да бидат сместени и соодветно негувани .

Не сум дел од муабетов, незнам дали такви иницијативи воопшто постојат, али ти како голем љубител на животни ( со преферација на офци ) зар стварно си убедена дека овој '' проблем '' е једино решлив со убивање на кучињата .

И на крај краева, иди у петшоп и купи си офца, шетај се со истата низ парк, плоштад, ваљда тогаш ке ја приметиш разликата меѓу куче и офца у дадениот момент, па кога ке изврши ненајавена дефекација, нели, со оглед на кампањиве clean after your dog/sheep shit, kе мора да собираш, или дома со извињење овој пат, да ти се исере, цела куќа ко кочина ке ти биде со оглед на нивниот стил на кењ*ње, капираш ваљда дека ипак има одредена разлика помеѓу куче и офца, поготово во нашево општество . :smir:

грд пост, јебига .

п.с. Аналогно на насловот на темава, анкетава подразбира, или оставање на кучињата на улица, или нивно погубување ? Зашто јас нит со едното нит со другото се согласувам, има и трета опција за која е говорено тука во многу наврати. :toe:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Од убивањето офци, дел од луѓето имаат одредена корист, од убивањето кучиња, единствената корист ја има државата, нема да мора да оддели средства од буџетот за изградба на објекти каде овие животни ке можат да бидат сместени и соодветно негувани .

Не сум дел од муабетов, незнам дали такви иницијативи воопшто постојат, али ти како голем љубител на животни ( со преферација на офци ) зар стварно си убедена дека овој '' проблем '' е једино решлив со убивање на кучињата .

И на крај краева, иди у петшоп и купи си офца, шетај се со истата низ парк, плоштад, ваљда тогаш ке ја приметиш разликата меѓу куче и офца у дадениот момент, па кога ке изврши ненајавена дефекација, нели, со оглед на кампањиве clean after your dog/sheep shit, kе мора да собираш, или дома со извињење овој пат, да ти се исере, цела куќа ко кочина ке ти биде со оглед на нивниот стил на кењ*ње, капираш ваљда дека ипак има одредена разлика помеѓу куче и офца, поготово во нашево општество . :smir:

грд пост, јебига .

п.с. Аналогно на насловот на темава, анкетава подразбира, или оставање на кучињата на улица, или нивно погубување ? Зашто јас нит со едното нит со другото се согласувам, има и трета опција за која е говорено тука во многу наврати. :toe:
Првиот дел со змијата го изоставив бидејќи е апсурдно, да споредуваш влечуга со цицач, без разлика дали е куче или овца тој цицач,
што и да речеш сите знаеме дека на кучињата сегде им е местото освен на улица во милионски град како што е Скопје, тие кучиња претставуваат опасност за минувачите, овцата ја земав како пример бидејќи таа еживотно кое за разлика од кучето е тревопасно животно и без остри заби, значи безопасно, метафорички кажав дека јас повеќе би преферирала да шетаат 20.000 овци низ градов неголи 20.000 кучиња, затоа што овцата како што спомнав не е опасно животно, јас дома не би земала ниту овца ниту куче да чувам, јас си чувам мачка.:smir:
Инаку за стационарите дека се инвестиција се согласувам, државата треба да вложи средства во изградба на такви објекти, ама ептен ми е апсурдно и се нервирам кога некој прави споредба меѓу човек и животно, (очигледно реплицираше без да ги прочиташ претходните постови) каде што твои истомисленички дадоа изјави од типот, дека подобро било ако веќе бираат би одбрале успивање на циганчињата што просат неголи на кучињата скитници, исто така имаше изјави дека ако требало ќе купеле кило салама и ќе им ја фрлеле на кучињата да ја јадат неголи да им дадат 5 денари на циганчињата што просат, бидејќи тие знаеш проселе од бизнис:nesvest:овакви небулозни изјави се нечуени:nenene: а истите тие се претставуваат како хумани:uvo:
Нашата држава како што знаеме е тешка социјала и сиромашна, нема домови за луѓе скитници *читај: ЛУЃЕ (humans) а камоли за кучиња, нема народни кујни за луѓето да се прехрануваат, а камоли за исхрана на кучиња и нивно одгледување.

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
потполно со се се согласувам освен со тоа дека Скопје е милионски град:smir:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
А ти си вегетаријанка?

Маца не е.

Ама хеј, и Еминем вика: Kids, don't do drugs.
Не мешајте баби и жаби, сосема излегувате од контекст на темата
Поенатата ми беше, вие што се согласувате со масакрирањето на ЗДРАВИТЕ кучиња скитници, тоа е ваш став, ваше право, не ви се мешам, но оставете ги оние кои ги сакаат животните да се борат за нивните права, зошто како што кажав, нас НИКОГАШ нема да не убедите дека убивањето на тие невини суштества би било најдобро решение на проблемов, треба да се прошири нашиот спектар на размислување, да се изнајде алтернативно решение за проблемов.

P

Princ

Гостин
Има неколку нелогичности во целата оваа работа.
1. На 10.000 кучиња не можеме да им најдеме дом во град од 700.000 жители
2. Меѓу нас има луѓе што би чувале животно (во муабетов куче) а огромен е бројот на оние што сакаат куче со стил да чуваат а не некое најобично, со уши и што лае.
3. Има невладина организација за заштита на животните таму, а не им текнало да напишат проект за ранливата група што ја бранат. Се сеќавам до пред 5 години работев во невладина организација која штитеше друга ранлива група. Луѓе беа овие, ама не е битно тоа. Битно е што постојано аплициравме со проекти и доста често ни ги поддржуваа тие проекти странски амбасади или европски фондови. Зошто оваа организација години уназад не превзела апсолутно никакви мерки, за лично и директно, да придонесе кон ранливата група што ја застапуваат, во муабетов животните?

Точно поради овие 3 точки, јас одамна веќе не верувам во вашата искрена и безкомпромисна љубов кон уличните кучиња и сето ова ми наликува на фарса :)
За жал, подебелиот крај ќе го повлечат животните.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Да бе, они хаски ќе успијат.
Или самојед....
...200-500 евра повеќе од твоето.
И затоа нема да биде успиено, туку во најмала рака продадено од некој вработен таму.
Сега на А1 вести кажаа дека по грешка утепале расни кучиња, кандидати за шампиони на Македонија. Збореше еден од сопствениците, потресен.
Како бе моите предпоставки излегуваат секогаш точни :)))) Камо така на лото да ми се падни :)))
Куче е куче...не е смоква. Дал дома или на улица.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не мешајте баби и жаби, сосема излегувате од контекст на темата
Поенатата ми беше, вие што се согласувате со масакрирањето на ЗДРАВИТЕ кучиња скитници, тоа е ваш став, ваше право, не ви се мешам, но оставете ги оние кои ги сакаат животните да се борат за нивните права, зошто како што кажав, нас НИКОГАШ нема да не убедите дека убивањето на тие невини суштества би било најдобро решение на проблемов, треба да се прошири нашиот спектар на размислување, да се изнајде алтернативно решение за проблемов.
Бла бла.

Имаше прашање во мојот пост.
Ама океј е, и неодговарањето на некој начин е одговарање.
И ние убиваме здрава кокошка, само за ти да имаш стекови за по дома.

Затоа те молам не правете некои потписи на работи кои не ги разбирате во целост.

P

Princ

Гостин
Наташа, тие од вториот цитат колатерална жртва се :)
Мац рече со намера никој нема да успие хаски или самојед (што е вистина според мене.... у рок службе ќе се тепаат кој попрво да го грабне за да има што да бричи по дома и да фарба пинк), а овие маалските шампиони, без каиши и без газди, го јаделе отровот по некоја случајност.

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
тие расните кучиња што барале на улица? :raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom