Филозофка
Amelie Poulain
- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 525
Точно така малолетничке и јас мислам дека убивањето на животните не е во ред, не е морално но сепак убивањето на животните продолжува, за ти и твоите другарки да јадете хамбургери во 7мица, ти ако правиш разлика меѓу овца и куче извини ама не се сите како тебе, јас лично не правам разлика, и овцата е мило животно и кучето е животно.Девојко, жено ако нема кај тебе разлика во куче и овца иди во Кина и јади кучешко месо
Мајчињата, кучињата, зајците никогаш нема со исти очи да ги гледам како крава, коза, овца иако ги сакам како и луѓето.
Секогаш се правело поделба и кај луѓето па и се прави многу поголема и кај нив.
Земи ти чувај 10 години маче па спржи си ја. Знам дека толку ти фали за тоа и стварно да го направиш.
Ако сметаш дека Стефи и некои други се луди што не гледаат голема разлика во луѓето и милениче тогаш оние мисли на Леонардо Да Винчи што бил мнооогу по паметен од тебе и затоа е запамтен во човештвото изјавил:
Ќе дојде време кога луѓето како мене ќе гледаат на убивањето на животните како што сега гледаат на убивањето на луѓето.
И он бил луд, ненормален, дечко, маж, што трескал глупости како ние малолетните?
Животот е живот дали постои во куче ,во мачка или во човек.Нема разлика помеѓу мачка или човек.Идејата за разликата е човечката концепција за негова лична предност.
Се додека не престанеме да ги повредуваме сите други живи суштества се уште сме дивјаци.Поголем дивјак од човекот не постои:smir:
Ама ти(и твоите другарки од клас) НЕ правите разлика меѓу циганче и улично куче?:pos2:

а за тоа дека се правело поделба меѓу луѓето не знам не сум расист како тебе.
Епа добро немам што да коментирам и да се расправам со деца:smir: