Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Да, домашното има човек да го чува и за да мисли за тоа дали е или не е опасност.
Уличното нема.

Ако некој одлучил дека треба маска - ќе му стави.
Ако експерти или други поупатени одлучат дека ќе треба за сите кучиња задолжително маска - ќе донесат закон.

Човекот мисли, животното...не толку.
Затоа, не мешај домашни и улични.
Не мешај тоа, не мешај оноа...:)
Треба да се става маска на секое куче после одредена тежина или големина. За мене се и тие опасност ако на тоа гледаме.
Не го вретете муабетот, па на крај да викаме не мешај баби и жаби. Животно е животно според вас, а и според мене.

S

Stefi070

Гостин
Ова не е човечност...или е? Како сами да заработат. Тогаш остави го кучето, способно е да јаде од секаде и да спие секаде, преживува, животно е.

Егзактли тоа го мислам и за згрижување на животни, парите не ми паѓаат од небо.

Не збориме за ѓупци, збориме за бездомници. Бездомник тоа никогаш никому не направил. Ако направил, дај линк од весник каде е тоа запишано.

Пак да те потсетам на човечноста и хуманоста за која се залагаш, а другите што имаат спротивно мислење ги критикуваш. Ова хумано е со тепањево?

Не Дивајн, ова е редоследно од постојано споменување за човечност. Но ако се спомене човек бездомник...ене ги реакциите, јасно е. Еволуцијата е позната, човекот не е животно за да се снајде, да копа корења, или да јаде од контејнери (мада луѓето бездомници и тоа го прават) или да улови нешто. За жал човекот треба да земе пари и да купи нешто. Сепак еволуцијата го сторила своето.
Но никој не се загрижил што добар дел од овие луѓе се под картонски кутии, а не по своја вина. Бездомник кај зелен пазар никад ми нема лошо сторено, а има постојано глутници кои трчаат и напаѓаат.

Dali gi gledase klipojte vcera so gi imavme klaeno? Kucinjate se zrtvi na lugeto i zosto kazi mi tamu da gi zalam nekoj bezdomnici , tie pak ke recam sposobni se da odat da fatat da rabotat a ne samo '' licna daj 5 denari'' , kucinjata to ne go mozat i zato kucinjata treba da gi cuvame nie . i poke opasnost ima od tie nekapenite bezdomnici od kolku od kucencata!!!!!!!!!!!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Dali gi gledase klipojte vcera so gi imavme klaeno? Kucinjate se zrtvi na lugeto i zosto kazi mi tamu da gi zalam nekoj bezdomnici , tie pak ke recam sposobni se da odat da fatat da rabotat a ne samo '' licna daj 5 denari'' , kucinjata to ne go mozat i zato kucinjata treba da gi cuvame nie . i poke opasnost ima od tie nekapenite bezdomnici od kolku od kucencata!!!!!!!!!!!!!
Ти ги виде сликите и клиповите на Армин06 и на Филозофка?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Бездомник никогаш нема да ти каже "Лична дај 5 денари". Но бидејќи нема да се разбереме, нема да ти објаснувам што сакам да ти кажам. Само, навистина претеруваш кога зборуваш така за луѓето, а всушност не знаеш да правиш разлика помеѓу невоспитани циганчиња и бездомници кои живеат од ден за ден.

Lurtz се разбираме за жал. Велам за жал затоа што ситуацијава мора да е или црна или бела. Нема ништо барем малку сивкасто, што би ги задоволило и двете страни.

S

Stefi070

Гостин
Ти ги виде сликите и клиповите на Армин06 и на Филозофка?

abe ke vidov i pak ke recam tie luge se takvi oti gi imat isprovicirano kucinjata. ne mozi kuce od nisto da dojdi i da te jadi , nema sansi, zato i ne se plasam. a poslem to so go vidov vo klipot ke recam da daj gospod na tie taka so mu praeja da gi jadat zivi nekoj kucinja, a da mi gi daj mene coek tie idiotite od kina i korea bi gi isturila so benzin i ke gi zapalam zivi bez troska zal.!!!!!!!!!!!!!!!

Бездомник никогаш нема да ти каже "Лична дај 5 денари". Но бидејќи нема да се разбереме, нема да ти објаснувам што сакам да ти кажам. Само, навистина претеруваш кога зборуваш така за луѓето, а всушност не знаеш да правиш разлика помеѓу невоспитани циганчиња и бездомници кои живеат од ден за ден.

Lurtz се разбираме за жал. Велам за жал затоа што ситуацијава мора да е или црна или бела. Нема ништо барем малку сивкасто, што би ги задоволило и двете страни.

ne , ne pretervam od ko go vidov klipot mi se cini zivotot mi se skrati za 5 godini. sega i sekogas ke bidam na stranata na kucinjata. Zal mi e so ne se soglasuvame i zato poke ne se nerviram na ova tema .Terajte si po vase i kraj . Pozdrav do site!

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
ало --- како тоа пишуваш вистина??? сите ние што сме нормални и сакаме чист град, без штетници од било која врста НЕ СМЕ ЛУЃЕ??? која ти е таа вистина? вистината е дека ние сме правите луѓе (такви како што од секогаш биле И НЕ СЕ КРИЕМЕ). Вие сте тие што имаат фантазерски, утописки, нереални идеи. Тоа личи на деца?
Ти можеш да си мислиш што сакаш за себе, и дека си најдобар и дека таквите ко тебе се најдобри, али тоа е само твое субјективно мислење кое според мене е далеку од објективната вистина. :toe:

ти ако си толку голема, оди па посвои ги сите и чувај си ги дома. или направи им куќа.
глупости, глупости и само глупости...

Ти ли беше тој кој пред малку пишуваше дека ние сме биле фантазери, утописти и нереални? хммм, колку си само контрадикторен сам на себе.

Мислам џабе ти се годините, џабе ти е искуството со кое се фалиш, зашто ја мислам дека ниту дете од 7 години не би лупнало оволкава глупост. Ти за мене не се секирај, јас имам посвоено досега неколку кучиња, кои за жал беа убиени од некој сличен на тебе. А и моментално имам куче соберено од улица и незнаеш колку ми е поубав животот.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451

Во мојот град има такви бездомници кои живеат од ден за ден со дневница поголема од на татко ми
Ми беше многу жал за тие луѓе додека не се зачленив во црвениот крст.
Верувајте ми бездомниците не се толку за жалење (бар не сите)
Младо момче, здраво, ништо не му фали а седнува и пита и се моли ваму таму за се наместо да работи нешто а може некој на 50 год. да црнчи по 10 саата дневно за бедни 7000.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Животниот век на кучињата трае во просек 10 години колку што знам. Зачи стерилизирај денес, уште 5-6 години има да го гнаси градот.
Тотално се отфрла како предлог.
Да толку трае ама за домашни кучиња,добро хранети и чувани.Животот на уличните кучиња трае макс 2-3 години.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Девојко, жено, што и да си како можеш да размислуваш со мозок на пиле?
Циганчињата што просат ги споредуваш со уличните кучиња?
Ова не е во ред, човек и животно да споредуваш е веќе случај за на психијатар.

Исто така приметив дека не правиш разлика меѓу човек и животно(циганче и улично куче), од една страна, а од друга страна правиш разлика меѓу животно и животно(овца и куче):tapp:

Каде е разликата меѓу колењето на овцата во клипот кој што ти го поставив во претходниот пост, и успивањето на уличните кучиња, кои што патем претставуваат закана за минувачите по улица, за разлика од овците кои што не претставуваат закана, па подобро овци нека шетаа по улица наместо кучиња мене лично повеќе ми се допаѓаат и крзното им е поубаво, порунтави се, неголи кучињана со зверски заби.

Јас се кладам дека ти јадеш месо од секаков вид исто како и сите ние тука дали додека загризуваш плачеш за она животно чиј орган го јадеш?

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Сега на А1 вести кажаа дека по грешка утепале расни кучиња, кандидати за шампиони на Македонија. Збореше еден од сопствениците, потресен.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.904
Поени од реакции
12.455
Ај рест мај кејс.

P

Princ

Гостин
И овие од општината уште по-потресено им вратија:
велат дека не се одговорни бидејќи сопствениците не требало да ги пуштат надвор од дворовите.
За мене секое куче без дом е улично. Верувам за сите така е :toe:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Каде е разликата меѓу колењето на овцата во клипот кој што ти го поставив во претходниот пост, и успивањето на уличните кучиња, кои што патем претставуваат закана за минувачите по улица, за разлика од овците кои што не претставуваат закана, па подобро овци нека шетаа по улица наместо кучиња мене лично повеќе ми се допаѓаат и крзното им е поубаво, порунтави се, неголи кучињана со зверски заби.
Девојко, жено ако нема кај тебе разлика во куче и овца иди во Кина и јади кучешко месо:tapp:

Мајчињата, кучињата, зајците никогаш нема со исти очи да ги гледам како крава, коза, овца иако ги сакам како и луѓето.

Секогаш се правело поделба и кај луѓето па и се прави многу поголема и кај нив.
Земи ти чувај 10 години маче па спржи си ја. Знам дека толку ти фали за тоа и стварно да го направиш.

Ако сметаш дека Стефи и некои други се луди што не гледаат голема разлика во луѓето и милениче тогаш оние мисли на Леонардо Да Винчи што бил мнооогу по паметен од тебе и затоа е запамтен во човештвото изјавил:
Ќе дојде време кога луѓето како мене ќе гледаат на убивањето на животните како што сега гледаат на убивањето на луѓето.
И он бил луд, ненормален, дечко, маж, што трескал глупости како ние малолетните?

Животот е живот дали постои во куче ,во мачка или во човек.Нема разлика помеѓу мачка или човек.Идејата за разликата е човечката концепција за негова лична предност.

Се додека не престанеме да ги повредуваме сите други живи суштества се уште сме дивјаци.Поголем дивјак од човекот не постои:smir:

Член од
23 јуни 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
i jas sega gledav uzas pa dali imaast mozok na toj nacin ne se resava toa moze i deca da nastradaat frlaat otrov na sekade ne razmisluvajki za posledicite pa plus i lugeto se krivi sto gi pustile kucinjata strasno treba da se prestane so ova surovo ubivanje na kucinjata skitnici pa sepak i tie imaat dusa da mi gi daDAT TIE STO GI TRUJAT KUCINJATA IM PRAVAAT SEKAKVI GADOTII neznam sto bi im napravila pa postojat i pohumani nacini za da se spreci nivnoto razmnozuvanje neka se kastriraat a tie sto se mnogu bolni neka se uspijat a ne vaka zivotnitee se popametni od tie idioti:nerv::nerv:

Kajgana Shop

На врв Bottom