Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Едно е да викаш "не оправдувам насилство врз животни".

А друго е да викаш "не оправдувам насилство врз животни", а баш за ручек си јадела стек.
И самиот знаеш дека секој неможе да е вегетеријанец, и колку се потребни протеините за нас:smir:

Неможам да сум вегетеријанец но затоа не купувам природно крзно и природна кожа. Гајле ми е колку топлеле, колку се корисни кога за нив има замена. Соја не јадам, тестенини исто и да умрам од глад?:smir:
Или да почнам луѓе да јадам, што викаш а?:nesvest:

И сликиве куче и маче ти се права глупост. Кучињата не јадат мачки мило:back:
Или сега ке пишеш како и мачки ја бркале мајка ти па и заради нив треба да ја пречекуваш.:vozbud:

Член од
9 јули 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
Едно е да викаш "не оправдувам насилство врз животни".

А друго е да викаш "не оправдувам насилство врз животни", а баш за ручек си јадела стек.

И другар ми е против убивање на мачки.

Bonus pesna - другиот мој другар, кој и на форуми строго се бори за правата на мачките, и дека кучињата не треба да одлучуваат за тоа кој живее, а кој не.

хахахахаххахахахахха ова првата слика ми личи на монтажа

Ја сум против убивање и на мачки и на кучиња. Чувам заедно и маче и куче, па никогаш не се случило кучето да ми го нападне мачето или обратно. Покрај моето куче(кое го прибрав од улица пред околу 1 година) чести посетители во мојот двор се и други улични кучиња па до сега ми се нема случено никаков инцидент.А на почетокот кога почнав да го чувам кучето, кај мене у двор се имаше омачено една мачка која ги оставила мачињата и тие спиеа со моето куче...:toe: А и плус тоа многу е мала веројатноста куче да фати мачка, зошто мачките се побрзи и можат да се качат на било што( дрво, ѕид и др) Така да твојата теорија и теоријата на другар ти паѓа у вода:baeh:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
јас чувам 2 кучиња и мачка сите собрани од улица и право да си кажам си се слагаат супер. Заедно си спијат и се си прават заедно па дури и за храна не се тепаат, од едно чиниче јадат.
Сите што ќе ги видат се чудат:helou:

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Овој пост ќе содржи:
Мои лични негативни доживувања со кучиња.
Една приказна.
И малку саркастични споредби.

Гледам дека многу модератори и администратори се вртат на темава па нека знаат однапред што е напишано, можеби ќе им се види долго за читање а треба нели да го оценат дали е на тема или вон тема. :smir:

Значи вака.
Ме имаат нападнато кучиња. (лелее ѕверови ај сите да ги истребиме :uvo:)
Прв случај.
Како дете во село (кај баба и дедо) ми се пушти едно селско куче, ми скокна со нозете на гради и ми лаеше во фаца. Беше колку мене и бевме фејс ту фејс. :) Тоа лае јас му викам „аман бе смири се што ти згрешив, мирен ова она“ и за “ЧУДО“ кучево ме разбра и ми се симна од гради. Не оти се исплаши од мене туку виде дека не сум закана по него и по имотот на стопанот му негов.
Втор случај.
Идејќи накај еден другар, поминував преку една ширинка. Таа ширинка (ливада) не е државна туку си имаше газда ама тој не ја обработуваше бидејќи не живее тука. Е јас да скратам пат си поминивав низ еден отвор од оградата и си идев кај другарчето. Еден ден од другиот крај ми се пушти кучето на газдаваа,(си дошол човекот :) ) голем волчјак . Тогаш најверојато срушив државен рекорд на 100 м. а на крајот и прескокнав (на право) и ограда висока повеќе од метро ипол. Ништо не мотивира повеќе од страв. :)
Трет случај.
Поминувајќи пешки покрај старата кланица (Годел) кај семафорите на раскрсницата бев, кога од кај влезот на кланицата ми се стрчаа пет огромни разбеснети кучишта. Тогаш си помислив дека толку од мене, немав ни каде да бегам ни со што да се одбранам. Ама во последен момент (кучињата ми дојдоа на неколку чекори) искочи чуварот од колипката и ги викна кучињата да се вратат.
Тие и понатака си лаеа ама не трча накај мене па јас полека си продолжив по патот обидувајќи се да не ги испровоцирам.
Објаснување:
Во првиот случај ненамерно од невнимание “повредив“ територија на куче чувар и за тоа си добив сериозно предупредување.
Во вториот случај кучето намерно беше пратено на мене од газдата за да ме исплаши. Во западно-европска држава од газдава ќе можев да наплатам дебела оштета од која лесно ќе ја покриев и казната за незаконско поминување преку туѓ имот. :toe:
Е а во третиот случај имате класична ЗЛОУПОТРЕБА на кучињата скитници кои што чуварите од кланица ги хранат со крвишта и месо и ги тренираат да напаѓаат за да тие си спијат на работа.
Проценете кој е виновникот во сите гореопишани случаи.

Сега една приказна. (Од баба и на сопругата е приказнава)

Во Струга пред војната како и во сите градови во македонија луѓето си чувале кучиња а имало и по некое улично нели.
За време на војната во Струга дошле Италијаните, тоа се едни многу љубезни и со манири западноевропски господа. Тие поради нивната љубезност од мештаните биле добро прифатени и си воспоставиле така да кажам нормален однос, без некое големо непријателсво, омраза или незнам што.
Но, по некое време Стружани приметиле дека нагло се намалил бројот на кучиња во градот, како на скитниците така и на домашните. Секојдневно на некој му изчеснувало кучето. За само 2-3 месеци откако дошле Италијаните во градот не останало ниту едно куче. Све су то брача талијани појели. :vozbud:Меѓу другите настрадало и кучето на баба Наде. :toe: (заборавив како се викало)

Ова е еден саркастичен предлог за да се “реши“ проблемов со кучињата скитници.
Го наведов чисто онака колку да се разјасни зошто не шетаат ОВЦИ низ градот, кои што ги нудите како контра аргументи.:jaj:
Да јас не сум вегетаријанец. Јадам месо купено од месара, И !!! Сеуште се згрозувам ако видам како се коле некое животно, се згрозувам кога ќе ги видам цели јагниња обесени во месара и пака на крај ќе кажам дека сепак човекот е најголем ЅВЕР. Сме се искачиле највисоко на синџирот на исхрана тоа е факт но тоа не ни ги оправдува и нашите хирови на непотребно одземање туѓи животи и уништување на се пред себе што во моментот не ни е по воља.
Сликата колку е нешто страшно и ѕверско не е реалната (вистинската што е) туку е такава кава што самите луѓе ќе ја “исцртаат“ и претстават.
Еве клипче како слаткото јагне (од предходните постови) може да биде и СТРАШИЛО ако му се стави маска.

Не успеав да го најдам клипот каде што една разбеснета овца го нападна човекот, ја искши оградата го бркаше до кола и после му ја излупа и колата. Абе невидено “чудовиште“ од овца. :pos2:
Во еден мој предходен пост бев оспорен дека птиците не се опасни. А „ПТИЦИ“ од Хичкок сте го гледале. :nesvest: :pos2:
Муабетот ми е дека се е опасно и страшно онолку колку што сами ќе си искреираме во главата.

Немојте да бидете себични како што сме по дефиниција ние луѓето. (ми сметаат, ми прљаат ова она. :nenene:)
Пробајте да ја согледате и другата страна. Кога ќе ви кажат за некој “напад“ од куче, пробајте да ја дознаете целата приказна да ја видите целата слика не по дифолт да барате успивање.
Ај да прекинам со време да не станам предолг во пишувањево.:kesa:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Наместо скитници, отруени врвни расни кучиња

Наместо скитниците, на депонија завршија врвни расни кучиња кандидати за шампион на Македонија, обвинуваат сопствениците чии кучиња настрадале во акцијата за уништување на кучињата скитници во Радовиш.

Тие ја обвинуваат општината за нестручно и нехумано извршената акција во која бил користен најбруталниот метод, труење.

„На мене ми се случи да кандидат за шампион на Македонија куче ’Германски кратковлакнест птичар‘ биде отруено од немарност, нестручно завршена работа“, рече Коста Поцков, сопственик на отруено куче.
Фрлаат отров по места во кој еве јас живеам во центарот на Радовиш, значи навечер има од 500 до 1.000 луѓе кој се движат меѓу нив има стотина мали деца“, рече Ѓорѓи Ципушев сопственик на отруено куче.
„Можеби треба стварно да се уништуваат скитниците бидејќи во Радовиш ги има многу. За жал скитниците се останати а сите расни кучиња ни се отруени“, вели Васил Митев, сопственик на отруено куче.
Од општината ги отфрлуваат обвинувањата и велат дека не се одговорни бидејќи сопствениците не требало да ги пуштат надвор од дворовите. Но не одговорија како ги уништуваат скитниците.
„Тоа е работа на лицата кој се ангажирани тие го тоа преземаат ние во тоа не навлегуваме, во стручноста и начинот како се прави“, изјави Борче Долдуров, комунален инспектор во Радовиш.
Сопствениците на расните отруени кучиња најавија дека ќе се жалат до сите надлежни институции.

:tapp:

Бравос, нека им служи на чест на “градските татковци-трујачи“

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И сликиве куче и маче ти се права глупост. Кучињата не јадат мачки мило:back:
Или сега ке пишеш како и мачки ја бркале мајка ти па и заради нив треба да ја пречекуваш.:vozbud:
Сликите нормално дека се права глупост.
Поентата беше со нив и текстот да се долови колку банални коментари давате, а во реалноста правите други работи.
Не ми ни беше намерата сериозни да бидат, дека кучињата јаделе мачки.

Ама гледам тешко ви оди да ме сфатите, затоа еве ќе ви нацртам, што се вика...

Значи, не може мене devojka111 да ми вика "JAS SUM PROTIV BILO KAKVO NASILSTVO VRZ ZIVOTNITE", а она да јаде месо.
Значи, го поддржува тоа, зашто едноставно стекот е премногу вкусен за да се откаже од него.
Каков фејкер човече.

Не може да се правите тука нешто што не сте, Самара Морган слободно може да го пише тоа - како она е против СЕКАКВО насилство. И неа ништо нема да и пишам, бидејќи она Е вегетаријанка и со тоа сама си докажува.

А тоа дека не сте купувале крзно, е уште една поента без поента.
Еве вака:
И јас сум против пиратеријата, имам 5000 пиратски цедиња дома, ама битно новиов Терминатор не го имам.

Исто вие и крзното. А протеини, веќе не ви кажувам Лиса Симпсон да ја прашувате, прашувајте ја Самара Морган.

Значи, вие сте против насилство врз кучињата, мачките и се ДРУГО што не се јаде.

Сега кога расчистивме дека и вие сте убијци колку и ние, може да се вратиме на темата?
Pretty please?

П.с. Сеуште не ми се верува дека сериозно ги сфативте сликите :devil3:.
А онаа со Дарт Вејдер на куче, што беше претскажување за иднината - и тоа ми поверувавте?

Јадам месо купено од месара, И !!! Сеуште се згрозувам ако видам како се коле некое животно, се згрозувам кога ќе ги видам цели јагниња обесени во месара и пака на крај ќе кажам дека сепак човекот е најголем ЅВЕР.
Прво, твоите три приказни за напади од кучиња - беа приказни за напади од домашни кучиња, кои во последни моменти ги спречувале газдите. Зашто не раскажеш за некој напад од улично куче, впрочем и темата на нашиот муабет, онака без газда кој би можел да го спречи?

А за вториот дел, ова ми е типичен пример за ignorance. Сте против насилство и гад ви е да гледаат како ги бесат. Но од друга страна, сами си ставате бариера и не размислувате за тоа додека го јадете стекот.
И сеа испаѓа (хипотетички) дека јас сум ЅВЕРОТ (ако јас ги бесам и колам), а ти удобно си ги јадеш и си даваш за право да збориш колку сум ѕвер.

Некако не штима, нели?

јас чувам 2 кучиња и мачка сите собрани од улица и право да си кажам си се слагаат супер. Заедно си спијат и се си прават заедно па дури и за храна не се тепаат, од едно чиниче јадат.
Сите што ќе ги видат се чудат:helou:
Аман и ти ли :devil3:

:) Поентата беше за двојните стандарди, како кучето форумџија (леле, како ова не ви беше показател дека не е сериозна сликата) збори на форуми дека мачките треба да имаат свои права, а од друга страна ги "јаде".

Исто како што се збореше дека убивањето животни е криминал и дека не се одобрува никакво насилство врз животно, а од друга страна нашите форумџии ги јадат (овде без наводници е "јадат", јбг.).

Член од
28 март 2006
Мислења
17.902
Поени од реакции
12.450
А протеини, веќе не ви кажувам Лиса Симпсон да ја прашувате, прашувајте ја Самара Морган.
Оние што сметаат дека само месото има протеини и ради тоа јадат месо...што да кажам. Протеини има и во растенијата. Вегетаријанците (не знам како ги викаат, оние што навистина не јадат ниту млечни производи) се фала богу живи и здрави, не им недостигаат протеини. Дали слушнале љубителите на животни и стекови дека постојат мешункасти растенија? Има и други растенија со протеини, но многу помалку, недоволно.
Грав, грашок, леќа (граорицата, луцерката...се за добитокот)...и слични.

Дури ако се потрудите да видите на гугл срч, боди билдери-вегетаријанци. Нестварно за оној кој не ги знае состојките и елементите што ги јаде.
http://images.google.com/images?hl=mk&q=body+building+vegetarian&btnG=Пребарувај+слики&gbv=2

А дали ќе гледам како го колат телето, ако е греота, греота е. Тоа е како да земеш пари од лопов, крадени. Не си го видел дека ги украл. Но самиот не би крадел, малку луцкасто ама тоа е.

Инаку во тие џерманишт, белгишт...недај боже куче (домашно, странско, диво или питомо) да нападне или касне некого-во прав смисол да нападне (како пред извесно време во Аеродром кога едно куче од ланец и се испушти на газдарицата, и скокна на една пудлица која пак жената си ја држеше во раце-крвој ја направи, сите станари испоизлегоа да ја одбранат жената со пудлицата... и пудлицата). Тоа куче го снемува, макар и да е најсортното. Впрочем пак може некој од тој запад да каже како се однесуваат властите кон такви кучиња-сигурно не ги носат на рехабилитација :)

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
Ти можеш да си мислиш што сакаш за себе, и дека си најдобар и дека таквите ко тебе се најдобри, али тоа е само твое субјективно мислење кое според мене е далеку од објективната вистина. :toe:
Јас само ти кажав дека е утопистичка идејата да ги чувата сите кучиња скитници, да ги вакцинирате и стерилизирате и што ли уште не. најдобар или најлош, јас сум реален, не сум фантазер.

а не е ни фантазија тоа што ви велам да си ги посвоите сите лучиња и дома да си ги чувате. тоа е само СПОРЕДБА, која изгледа дека ја свати.

Ти за мене не се секирај, јас имам посвоено досега неколку кучиња, кои за жал беа убиени од некој сличен на тебе.
1. Не знам како дозволи да ти го убијат, ако го посвои? Дома да не ти влегоа?
2. Не може да е убиено од некој „како мене“. Не сум убил јас ниту едно досега, ниту ми е тоа работа.

:toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:
Оваа тотално е дезориентирана, не знае ни што пишува, ни на кај тера веќе. Најголемите глупости у мојот живот ги имам прочитано на овој форум и баш од оваа особа, од клетви па се до некои банални глупости. Сега сака да се успијат кучињата, утре може ке посака и на трпеза да си ги стави:toe:А после кога и кучињата ке се успијат, сигурно пак нешто ке и засмета... и нигде крај нема да и најдеш...

кога немаш аргументи, најсигурно е да го нападнеш тој што ти укажа дека и јагнињата се животни исто толку (ако не и повеќе) мили колку и кучињата. таа имаше ПОЕНТА, ти има само навреи и напад...

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Инаку во тие џерманишт, белгишт...недај боже куче (домашно, странско, диво или питомо) да нападне или касне некого-во прав смисол да нападне (како пред извесно време во Аеродром кога едно куче од ланец и се испушти на газдарицата, и скокна на една пудлица која пак жената си ја држеше во раце-крвој ја направи, сите станари испоизлегоа да ја одбранат жената со пудлицата... и пудлицата). Тоа куче го снемува, макар и да е најсортното. Впрочем пак може некој од тој запад да каже како се однесуваат властите кон такви кучиња-сигурно не ги носат на рехабилитација :)

Во џерманбулшит :)) кучето е повредно од човечкиот живот (на огромна жалост) Плаќа газдата огромна пара или пак осигурањето ако кучето е осигурано, што 90% се.
Е сега дека боли повеќе на џебот кучињата се сите врзани, освен некои чивави што шеткаат така, ама пак тие не ги ни ставам во расата на кучиња, а не пак да ги прогласам за опасни :)
И сеа испаѓа (хипотетички) дека јас сум ЅВЕРОТ (ако јас ги бесам и колам), а ти удобно си ги јадеш и си даваш за право да збориш колку сум ѕвер.

Некако не штима, нели?
Од долгометражниот пост ако само ти се пронајде во постот, тогаш мене не ми штима нешто. Или читаш меѓу редови, или пак не ја свати поентата, трето нема.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.902
Поени од реакции
12.450
Во џерманбулшит :)) кучето е повредно од човечкиот живот (на огромна жалост) Плаќа газдата огромна пара или пак осигурањето ако кучето е осигурано, што 90% се.
Е сега дека боли повеќе на џебот кучињата се сите врзани, освен некои чивави што шеткаат така, ама пак тие не ги ни ставам во расата на кучиња, а не пак да ги прогласам за опасни :)
Од долгометражниот пост ако само ти се пронајде во постот, тогаш мене не ми штима нешто. Или читаш меѓу редови, или пак не ја свати поентата, трето нема.
Дали и колкав е ризикот таму од напад, предизвикување стрес и страв...

И што ако тоа се случи -ако некое куче предизвика стресна состојба, агресивност кон некого односно кај друго лице, ако го збрка или касне.

Што се презема во тие случаи?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не се пронајдов јас, туку претставував хипотетичка ситуација со мене како пример, место да напишам Петко/Станко.
Навистина не мислев дека ќе треба да правам spoon-feed на моите објаснувања, извинете вака, ама почнувам да се чуствувам како Joe во Idiocracy.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Дали и колкав е ризикот таму од напад, предизвикување стрес и страв...

И што ако тоа се случи -ако некое куче предизвика стресна состојба, агресивност кон некого односно кај друго лице, ако го збрка или касне.

Што се презема во тие случаи?
Напишав кои се мерките ако некој биде нападнет од куче. Парично се казнува сопственикот на кучето, а нападнатиот си касира пари.

Имав ситуација пред извесно време. Со децата се шетаме и од спротивната страна на улицата две кучиња (големи колку магариња) се стрчаа накај децата...сакаа да си поиграт, но деца како деца испискаа, а и кучињата се стаписаа :) Им објаснив на децата дека не смеат да покажат страв па и си се помилуваа на крај. Е сега башка што сопственичката си го доби резилањето од мене, но следуваше и големо извинување и молење да не повикам полиција (дека ќе ја боли по џеб)

Инаку како што реков, премала е опасноста да бидеш нападнат од куче (домашно) улични нема. Но, тоа се сведува на добрата организација на државата и не чекање на поплавување па на пуштање дупнати гуми за спасување.

п.с. За домашните кучиња е задолжително да се вгради чип со број и бла бла...така да изгубените кучиња побрзо се наоѓаат и од изгубените мобилни :)

Не се пронајдов јас, туку претставував хипотетичка ситуација со мене како пример, место да напишам Петко/Станко.
Навистина не мислев дека ќе треба да правам spoon-feed на моите објаснувања, извинете вака, ама почнувам да се чуствувам како Joe во Idiocracy.
Не, во постот беше кажано дека човекот е ѕвер, а тука сме и јас и ти и VoniVaraS. Значи немаше спомнато ѕверови сте вие што го оправдувате тоа, а ние сме светци. Затоа беше и непотребно твоето паничење дека

S

Stefi070

Гостин
Наместо скитници, отруени врвни расни кучиња

Наместо скитниците, на депонија завршија врвни расни кучиња кандидати за шампион на Македонија, обвинуваат сопствениците чии кучиња настрадале во акцијата за уништување на кучињата скитници во Радовиш.

Тие ја обвинуваат општината за нестручно и нехумано извршената акција во која бил користен најбруталниот метод, труење.

„На мене ми се случи да кандидат за шампион на Македонија куче ’Германски кратковлакнест птичар‘ биде отруено од немарност, нестручно завршена работа“, рече Коста Поцков, сопственик на отруено куче.
Фрлаат отров по места во кој еве јас живеам во центарот на Радовиш, значи навечер има од 500 до 1.000 луѓе кој се движат меѓу нив има стотина мали деца“, рече Ѓорѓи Ципушев сопственик на отруено куче.
„Можеби треба стварно да се уништуваат скитниците бидејќи во Радовиш ги има многу. За жал скитниците се останати а сите расни кучиња ни се отруени“, вели Васил Митев, сопственик на отруено куче.
Од општината ги отфрлуваат обвинувањата и велат дека не се одговорни бидејќи сопствениците не требало да ги пуштат надвор од дворовите. Но не одговорија како ги уништуваат скитниците.
„Тоа е работа на лицата кој се ангажирани тие го тоа преземаат ние во тоа не навлегуваме, во стручноста и начинот како се прави“, изјави Борче Долдуров, комунален инспектор во Радовиш.
Сопствениците на расните отруени кучиња најавија дека ќе се жалат до сите надлежни институции.

:tapp:

Бравос, нека им служи на чест на “градските татковци-трујачи“

leleeeeee kolku se nerviram. demek ulicnite kucinja mozat da se trujat da se tepat i se - nemat dusa tie , a rasnite ne mozi. Kako mozi be taka ?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.886
Поени од реакции
20.536
Која шинтерска служба, никој ништо сега не работи и се тоа поради заслуга на кучкарката Мелита...
Кај мене во населба врие од кучиња скитници, да ти е страв дете да изнесеш од дома, не само тоа што може да го касне моето дете, туку и зарази можат да предизвикаат, смрдат, цело време се во контењерите, и тоа треба да го оставиме баш така да си седат само заради тоа што биле живи суштества, жал ми е стварно за тоа што треба да ги сотрат, арно ама кога ќе бирам помеѓу детето мое и куче скитник????!!!!!
Ако некој ги жали и е против, се знае може да најми едно комбе и нека ги собере од улица и дома нека си ги чува.
Во мое детство реткост било да видиш куче скитник, имало ама тоа се решавало многу брзо, шинтерите тогаш да работе со полна пареа, а сега поради тие права ова она, и фрикови кои секој ден трујат со некакви идеологии дојдовме до вакво дереџе со страшни последици по здравјето и мутација на сите болести.

S

Stefi070

Гостин
Која шинтерска служба, никој ништо сега не работи и се тоа поради заслуга на кучкарката Мелита...
Кај мене во населба врие од кучиња скитници, да ти е страв дете да изнесеш од дома, не само тоа што може да го касне моето дете, туку и зарази можат да предизвикаат, смрдат, цело време се во контењерите, и тоа треба да го оставиме баш така да си седат само заради тоа што биле живи суштества, жал ми е стварно за тоа што треба да ги сотрат, арно ама кога ќе бирам помеѓу детето мое и куче скитник????!!!!!
Ако некој ги жали и е против, се знае може да најми едно комбе и нека ги собере од улица и дома нека си ги чува.
Во мое детство реткост било да видиш куче скитник, имало ама тоа се решавало многу брзо, шинтерите тогаш да работе со полна пареа, а сега поради тие права ова она, и фрикови кои секој ден трујат со некакви идеологии дојдовме до вакво дереџе со страшни последици по здравјето и мутација на сите болести.

haha da bevte vie barem pola od Melita ubo ke bese. Taa zena mi e idol , inace ako kaj tebe vrie od kucinja po kontejnerite i sakas da se istrebat i kaj mene vrie od gjupci pred zgrada i segde. Kaj da se zalam za da gi uspijat niv?

Kajgana Shop

На врв Bottom