Да ве прашам експерти ако има што раса е ова хаска, маламут или мешана?
Attachments
-
150 KB Прегледи: 20
Да ве прашам експерти ако има што раса е ова хаска, маламут или мешана?
Google znae se. Kaisserkraft i schwarckraftДобри одгледувачници за добермани во Македонија и цена?
Aj i ovde da pisam bidejki ne dobiv odgovor vo temata za dobermani, a ne mi se veruva do tolku nikoj da ne znae za konkretnoto prasanje. I izvinete za latinica, od kaj sto pisam nema makedonski font.
1)Добри одгледувачници за добермани во Македонија и цена?
Ова ми е баш таман, само да е убав примерок.Секако цена испод 400 / 500 евра не очекувај од ниеден од линковиве.
.
ааа познат ми е проблемов другарче го имаше, ако добро се сеќавам му даваше некои лекарства и му се среди миленичето.Ај ако може некој да ми помогне околу кутрето , значи кака крв неможе убаво да се искака и на анусот има крв ...
Борче нема да ги пари доберманите- Сара(кучката) му била млада за парење1)
2)
3)
4)
5)
Последниов линк 5, не е одгледувачница.
Борко ми е пријател и нема одгледувачница, има само 2 добермани, мажјак и женка.
Женката е одлична, али мажјакот е перфекција, шампион на многу држави, со положени испити, напрвени сите потребни тестови и снимки пред парење.
На пролет се очекува легло.
Секако цена испод 400 / 500 евра не очекувај од ниеден од линковиве.
Особено од линк 1 (Schwarze Kraft) цаната е околу 1.000 евра и нагоре.
По најново инфо ќе ги париБорче нема да ги пари доберманите- Сара(кучката) му била млада за парење![]()
ааааа мојата информација е понова , од денес еПо најново инфо ќе ги пари
Баш сеа пред некоја недела седевме у Писта заедно, се собравме екипа Доберманџии, и Борко рече дека на пролет ќе ги парел Арон и Сара![]()
Механичка повреда е ако едното око има реакција (бар така мене др. Диме ми кажа). Мојава бетер имаше, третиот очен капак и' беше видлив, воспалено беше целото око. Ја излечивме со канестен и чај од камилица. Чајот од камилица само го плакне окото, така да слободно можеш да го намачкаш.ааааа мојата информација е понова , од денес е[DOUBLEPOST=1454964368][/DOUBLEPOST]Моето кученце денес цел ден му солзи едното око и му се создаваат гурелки само на левото око, незнам што може да биде(инфекција, прашинка етц), дали да пробам со камилица нешто, некој друг предлог... и плс немојте да ми пишете ветеринар зашто утре штом отвори ке му се јавам, ама за сега нешто ако можам да направам. Фала
Фала @Papillon.Papi на брзиот одговорМеханичка повреда е ако едното око има реакција (бар така мене др. Диме ми кажа). Мојава бетер имаше, третиот очен капак и' беше видлив, воспалено беше целото око. Ја излечивме со канестен и чај од камилица. Чајот од камилица само го плакне окото, така да слободно можеш да го намачкаш.