Да ве прашам експерти ако има што раса е ова хаска, маламут или мешана?
Attachments
-
150 KB Прегледи: 20
Да ве прашам експерти ако има што раса е ова хаска, маламут или мешана?
Google znae se. Kaisserkraft i schwarckraftДобри одгледувачници за добермани во Македонија и цена?
Aj i ovde da pisam bidejki ne dobiv odgovor vo temata za dobermani, a ne mi se veruva do tolku nikoj da ne znae za konkretnoto prasanje. I izvinete za latinica, od kaj sto pisam nema makedonski font.
1)Добри одгледувачници за добермани во Македонија и цена?
Ова ми е баш таман, само да е убав примерок.Секако цена испод 400 / 500 евра не очекувај од ниеден од линковиве.
.
ааа познат ми е проблемов другарче го имаше, ако добро се сеќавам му даваше некои лекарства и му се среди миленичето.Ај ако може некој да ми помогне околу кутрето , значи кака крв неможе убаво да се искака и на анусот има крв ...
Борче нема да ги пари доберманите- Сара(кучката) му била млада за парење1)
2)
3)
4)
5)
Последниов линк 5, не е одгледувачница.
Борко ми е пријател и нема одгледувачница, има само 2 добермани, мажјак и женка.
Женката е одлична, али мажјакот е перфекција, шампион на многу држави, со положени испити, напрвени сите потребни тестови и снимки пред парење.
На пролет се очекува легло.
Секако цена испод 400 / 500 евра не очекувај од ниеден од линковиве.
Особено од линк 1 (Schwarze Kraft) цаната е околу 1.000 евра и нагоре.
По најново инфо ќе ги париБорче нема да ги пари доберманите- Сара(кучката) му била млада за парење
ааааа мојата информација е понова , од денес е [DOUBLEPOST=1454964368][/DOUBLEPOST]Моето кученце денес цел ден му солзи едното око и му се создаваат гурелки само на левото око, незнам што може да биде(инфекција, прашинка етц), дали да пробам со камилица нешто, некој друг предлог... и плс немојте да ми пишете ветеринар зашто утре штом отвори ке му се јавам, ама за сега нешто ако можам да направам. ФалаПо најново инфо ќе ги пари
Баш сеа пред некоја недела седевме у Писта заедно, се собравме екипа Доберманџии, и Борко рече дека на пролет ќе ги парел Арон и Сара
Механичка повреда е ако едното око има реакција (бар така мене др. Диме ми кажа). Мојава бетер имаше, третиот очен капак и' беше видлив, воспалено беше целото око. Ја излечивме со канестен и чај од камилица. Чајот од камилица само го плакне окото, така да слободно можеш да го намачкаш.ааааа мојата информација е понова , од денес е [DOUBLEPOST=1454964368][/DOUBLEPOST]Моето кученце денес цел ден му солзи едното око и му се создаваат гурелки само на левото око, незнам што може да биде(инфекција, прашинка етц), дали да пробам со камилица нешто, некој друг предлог... и плс немојте да ми пишете ветеринар зашто утре штом отвори ке му се јавам, ама за сега нешто ако можам да направам. Фала
Фала @Papillon.Papi на брзиот одговорМеханичка повреда е ако едното око има реакција (бар така мене др. Диме ми кажа). Мојава бетер имаше, третиот очен капак и' беше видлив, воспалено беше целото око. Ја излечивме со канестен и чај од камилица. Чајот од камилица само го плакне окото, така да слободно можеш да го намачкаш.