Земам Нексус од Сет презадовочна сум. Фала тиПред точно две недели земав Nexus 7 од Сет и презадоволен сум. Спецификациите најверојатно ти се познати па да не ги набројувам. Го користам најмногу за сурфање и чат пат по некоја игрица. Батеријата ме држи во просек 3 дена со отприлика 4-5 часа користење дневно. Само што го извадив од кутија го уклучувам се поврзувам на нет и одма ми даде апдејт za android 4.2.2. Да не набројувам колку апликации, виџети, игри имаш за него, што на гугл плеј што пиратерија итн. Плус има и GPS. Нема да згрешиш ако го земеш. Мислев дека единствена маана ќе биде тоа што нема слот за SD картичка, но има опција и за тоа со usb стик и otg-кабел. Како и да е, не верувам дека некогаш ќе ми притреба поголем простор од сегашниов 16Gb.
За Асус мемо падот немам баш читано добри ревјуа, а доста истражував на интернет пред да го земам нексусов. Ако можеш да издвоиш 12000ден зимај го. Можеби и некој кинески noname таблет ќе ти врши работа, но ако си решен за марка и квалитет nexus ти е најдоброто или пак galaxy tab, и него го фалат.
Позз
Па нема некоја поголема разлика освен екранот и се разбира добивањето на најнов софтвер, s2 моментално е на 4.1.2, Nexus e на 4.2.2. 2та телефони се суперДали само мене Нексусот и Галакси двојката ми изгледаат скоро идентично
Гледам дека се фаворизира Нексусот, а во исто време јас купив Галакси, другарче Нексус, и некако скоро исти делуваат
Сакам да купам Нексус7 и имам прашање за тебе. Ако сакаш да префрлиш филм на таблетот дали тоа единствено можеш да го направиш преку otg-кабел или има и друга опција? Исто така ме интересира дали 7 инчи задоволува за читање книги?Пред точно две недели земав Nexus 7 од Сет и презадоволен сум. Спецификациите најверојатно ти се познати па да не ги набројувам. Го користам најмногу за сурфање и чат пат по некоја игрица. Батеријата ме држи во просек 3 дена со отприлика 4-5 часа користење дневно. Само што го извадив од кутија го уклучувам се поврзувам на нет и одма ми даде апдејт za android 4.2.2. Да не набројувам колку апликации, виџети, игри имаш за него, што на гугл плеј што пиратерија итн. Плус има и GPS. Нема да згрешиш ако го земеш. Мислев дека единствена маана ќе биде тоа што нема слот за SD картичка, но има опција и за тоа со usb стик и otg-кабел. Како и да е, не верувам дека некогаш ќе ми притреба поголем простор од сегашниов 16Gb.
За Асус мемо падот немам баш читано добри ревјуа, а доста истражував на интернет пред да го земам нексусов. Ако можеш да издвоиш 12000ден зимај го. Можеби и некој кинески noname таблет ќе ти врши работа, но ако си решен за марка и квалитет nexus ти е најдоброто или пак galaxy tab, и него го фалат.
Позз
Малце со каснење...Сакам да купам Нексус7 и имам прашање за тебе. Ако сакаш да префрлиш филм на таблетот дали тоа единствено можеш да го направиш преку otg-кабел или има и друга опција? Исто така ме интересира дали 7 инчи задоволува за читање книги?
Да, ако не ти пречи осветлувањето на дисплејот.Исто така ме интересира дали 7 инчи задоволува за читање книги?
Da preporaca nekoj soliden tablet do kaj 7-8000 i nesto vise
ASUS NEXUS 3G или ASUS Eee Pad Transformer Prime TF300T-1E025A
Зависи што ќе користиш ако е за само сурфање интернет и семејни албуми тогаш NEXUS 3G ако пак семинарски и други факултетски срања тоагаш Eee Pad TransformerASUS NEXUS 3G или ASUS Eee Pad Transformer Prime TF300T-1E025A