Купување таблет компјутер

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Член од
2 декември 2012
Мислења
189
Поени од реакции
24
Дали таблет од 6.000денари ќе ми заврши работа ми треба за Фејсбук,интернет прелистување форум скајп таква работа.
http://www.emimedia.mk/index.php/e-shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=937&category_id=111

Или пак вакво нешто

И друго прашање живеам во стан 80квадрати дали со рутер ќе има на секаде интернет со таблетот не ногу 5соби ама и во тие сакам да има секаде интернет интернетот ми е 1mb/s download

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Ај да ми препорачате добар таблет до 13.000 ден. Однапред благодарам (y)
Nexus 7. За цената, па и за нешто повеќе од таа цена нема подобар.

Но, ако ти е битно таблетот да има задна камера, ХДМИ слот, 10 инчи и сл. не го земај.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Дали знае некој каде можам да го најдам Nexus-от? Во која продавница го има на лагер? На Сетек на страната им пишува нови количини на nexus, одам таму немаат ниеден, а не пак повеќе..

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Дали знае некој каде можам да го најдам Nexus-от? Во која продавница го има на лагер? На Сетек на страната им пишува нови количини на nexus, одам таму немаат ниеден, а не пак повеќе..
Го имаш во ВИП, ама му бараат 20.000 само за таблет, мрднати се. Јави се во СЕТ, прашај по телефон дали имаат, и ако не, за колку време очекуваат пратка. Ако најдам на друго место, ќе ти пуштам линк.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Го имаш во ВИП, ама му бараат 20.000 само за таблет, мрднати се. Јави се во СЕТ, прашај по телефон дали имаат, и ако не, за колку време очекуваат пратка. Ако најдам на друго место, ќе ти пуштам линк.
ВИП ќе почекаат малку.. :) Утре ќе се јавам директно во СЕТ, ако не ќе барам друго чаре...
Во секој случај, ти благодарам :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
ВИП ќе почекаат малку.. :) Утре ќе се јавам директно во СЕТ, ако не ќе барам друго чаре...
Во секој случај, ти благодарам :)
Барај НЕКСУС нема подобар за тие пари можеш да бараш во беверли хилс горе кај логин систем карши или најдолниот под кафиќот некогашниот паладиум ;)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Барај НЕКСУС нема подобар за тие пари можеш да бараш во беверли хилс горе кај логин систем карши или најдолниот под кафиќот некогашниот паладиум ;)
Секако дека ќе биде Нексус, на тоа друго чаре мислев од друго место а не од СЕТ :) , инаку проблемот е во тоа што не сум од Скопје, затоа побарав помош од вас ако знаете некаде каде што има сигурно. благодарам :)

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Јас се решив за вакво нешто, па ќе видиме што ќе испадне:

:)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
22
Поени од реакции
3
Ве молам ми треба препорака што Таблет да земам.Се изначитав се и сешто и главата ми е шашма.Значи не ми треба да се чаламам туку ми треба да сурфам на нет по дома највеке фб и да читам страници, јутубе,скајп и сл. до 10 000 денари ве молам .Барам марка и квалитет за тие пари кинески немам намера џабе пари да фрлам,сакам дае танок по можност алуминиумски или слично(метален). Ида не заборавам има ли некои таблети со видновс оперативен систем?

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ве молам ми треба препорака што Таблет да земам.Се изначитав се и сешто и главата ми е шашма.Значи не ми треба да се чаламам туку ми треба да сурфам на нет по дома највеке фб и да читам страници, јутубе,скајп и сл. до 10 000 денари ве молам .Барам марка и квалитет за тие пари кинески немам намера џабе пари да фрлам,сакам дае танок по можност алуминиумски или слично(метален). Ида не заборавам има ли некои таблети со видновс оперативен систем?
И друго битно прашање, преферираш 7 инчен или 10 инчен.
Баш за до 10 000 имаш Асус Мемо Пад.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
22
Поени од реакции
3
И друго битно прашање, преферираш 7 инчен или 10 инчен.
Баш за до 10 000 имаш Асус Мемо Пад.

Сеа доагам од Сет. Дечкото од тамо ми нудеше два вида таблети едниот Нексус 7 и другиот Леново Идеатаб а 2107. Што мислиш? И двата 7 инчни , 10 сакам ама за тие пари квалитетен со 10 инчи лаптоп ке земам

theli2007

lost in the jungle
Член од
20 јануари 2009
Мислења
66
Поени од реакции
93
Сеа доагам од Сет. Дечкото од тамо ми нудеше два вида таблети едниот Нексус 7 и другиот Леново Идеатаб а 2107. Што мислиш? И двата 7 инчни , 10 сакам ама за тие пари квалитетен со 10 инчи лаптоп ке земам
Пред точно две недели земав Nexus 7 од Сет и презадоволен сум. Спецификациите најверојатно ти се познати па да не ги набројувам. Го користам најмногу за сурфање и чат пат по некоја игрица. Батеријата ме држи во просек 3 дена со отприлика 4-5 часа користење дневно. Само што го извадив од кутија го уклучувам се поврзувам на нет и одма ми даде апдејт za android 4.2.2. Да не набројувам колку апликации, виџети, игри имаш за него, што на гугл плеј што пиратерија итн. Плус има и GPS. Нема да згрешиш ако го земеш. Мислев дека единствена маана ќе биде тоа што нема слот за SD картичка, но има опција и за тоа со usb стик и otg-кабел. Како и да е, не верувам дека некогаш ќе ми притреба поголем простор од сегашниов 16Gb.
За Асус мемо падот немам баш читано добри ревјуа, а доста истражував на интернет пред да го земам нексусов. Ако можеш да издвоиш 12000ден зимај го. Можеби и некој кинески noname таблет ќе ти врши работа, но ако си решен за марка и квалитет nexus ти е најдоброто или пак galaxy tab, и него го фалат.
Позз

Kajgana Shop

На врв Bottom