Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Ако најдиш за тие пари, да ми јавиш.Купувам Мерцедес Смарт до 2500 евра.
Ако најдиш за тие пари, да ми јавиш.Купувам Мерцедес Смарт до 2500 евра.
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=428297Ако најдиш за тие пари, да ми јавиш.
не викај двапати... паднаа цените морее друже... ене у комшии се продава опел калибра веке неколку месеци... стакло е колата со клима со кожа со аирбег и сите тракатанци... 1500 евра ја продава повеке од 5 месеци неможе да ја продаде...јас гаранирама дека за 6 до 12 месеци ке има смартови за 1500 евра, т.е. за онолку колку што вредат тие “играчки“ со мотор, што нит се економични нит се евтини за одржавањеАко најдиш за тие пари, да ми јавиш.
Kalibrata e jak potrosac + se mnogu stari, izvozeni izdrnkani ...не викај двапати... паднаа цените морее друже... ене у комшии се продава опел калибра веке неколку месеци... стакло е колата со клима со кожа со аирбег и сите тракатанци... 1500 евра ја продава повеке од 5 месеци неможе да ја продаде...јас гаранирама дека за 6 до 12 месеци ке има смартови за 1500 евра, т.е. за онолку колку што вредат тие “играчки“ со мотор, што нит се економични нит се евтини за одржавање
А може да ти титнам?Ако најдиш за тие пари, да ми јавиш.
Не паднаа цените... колите добиа реални вредности, пошо пазарот се стабилизира. И допрва ќе се нормализираат. Неможи Ауди а4 од 1998 во Германија да е 1500 евра, кај нас да има 600 давачки за увоз и да се продава 4000 евра.не викај двапати... паднаа цените морее друже...
Таков тип на возило е калибрата... не ја купува секој (особено не фамилијарен човек), од причина шо 1. Многу се возени 2. многу се силувани 3. Ретко која не е чукната и фарбана 4. сите се 2.0 (некој 8 вентили, некој 16, некој 16 + турбо имат) и се поприлично големи потрошувачи на гориво...ене у комшии се продава опел калибра веке неколку месеци... стакло е колата со клима со кожа со аирбег и сите тракатанци... 1500 евра ја продава повеке од 5 месеци неможе да ја продаде...
Абе види вака... математиката (лично моја) е следна: месечно возам по околу 500 км, најчесто низ град, + 98% од времето сум сам, 1,8% има еден со мене, а 0,2% имам појќе. Така да, кога би земал кола, би зел смартче. Многу се попрактични за барање паркинг место (мерцедесот е 4,8 метра долг ој паркирај го да те видам), и многу се поекономични (мерцедесот троши околу 8 литри, смартот гарант ќе биди упола од то). Така да наместо 500 км * 8 литри = 40 литри гориво, јас ќе трошам 20. Упола. Епа сега, види ја математиката во пари: литар гориво е 70 денари (просек), со едното имам околу 3000 денари, со другото 1500 (трошок). За 4 години смартот ти останал гага.јас гаранирама дека за 6 до 12 месеци ке има смартови за 1500 евра, т.е. за онолку колку што вредат тие “играчки“ со мотор, што нит се економични нит се евтини за одржавање
Ако си чупе + полнолетна... зш да неА може да ти титнам?
Ти пишав, плин на таја машина тешко дека ќе можиш да клајш (пред се заради проблемот наречен простор).Хахаха не сум чупе, а и скраја да е на мушки да титкам. Иначе се наоѓаат Смартови за тие пари што јас сум спремен да ги дадам.
За во град се створени, а за потрошувачка мислам дека трошат околу 6-6,5 литри зависи и од вожњата.Ти пишав, плин на таја машина тешко дека ќе можиш да клајш (пред се заради проблемот наречен простор).
А инаку поприлично добри се, имаше во Бт едно кабрио (се расклопуваше пола кола), со типтроник бензинско, имав прилика да се поврткам/повозам. Ме бендиса многу, напред нема предница. Се вртиш назад да враќаш, нема задница. Мераци. Е сега како оди потрошувачката на гориво за бензинецот незнам... За дизел е околу 4 литри низ град - исто ко да возиш веспа, само шо не те врни/дува.
п.с. нема смарт без клима, така да и на лето ладно ќе ти биди
До која цена планираш?Да не има некој матиз за продавање.Може да биде и во полоша состојба.Не ми смета.Ако има некој нека ми пише порака со телефон.
Не мислев на Роудстер... Туку на моделот For two во кабрио изведбаЗа во град се створени, а за потрошувачка мислам дека трошат околу 6-6,5 литри зависи и од вожњата.
Иначе еве добар Смарт Роудстер само цената му е прилично висока.
Па све зависи од состојба.Планирам максимум да дадам до 1500 евра,ако нема ништо за средување.До која цена планираш?
смартот троши помеѓу 6 и 8 литри... да не се подлажуваш дека е толку економичен... и иако е смарт и мал воопшто не е лесен, затоа и не е економичен... сведоштва има многу... двајца ги имам во комшии и двајцата исто го тврдат... и иако имаат мали мотори 1.0 и 1.1. обавезно се турбаши затоа што нема да мрдне ова играчкава, поготово ако се двајца во него... единствено позитивно кај смартот е дека е мал и лесен за паркирање.. не е за повеке од 2-ца и е многу комотен за возење... задната клупа служи да си стваиш цигарите таму или нешто за грицкање... можеби бебе, ама без седиштето задолжително по закон, пошто и за него нема место... како и да е, јас би си купил 2 комада вакви да им даам на децата да си играат картинг со судари низ двор... иако е мерцедес ова не го сматрам за кола... ова е дупење у здрав мозок на народот...Грешно сум се изразил, са ќе се надополнам...
На плин се готви, на нафта се вози. Бензино е изгор скап, така да јас бензинец кола, неам намера да возам во блиска и подалечна иднина.
Муабетот ми беше за 800 CDI.
Не паднаа цените... колите добиа реални вредности, пошо пазарот се стабилизира. И допрва ќе се нормализираат. Неможи Ауди а4 од 1998 во Германија да е 1500 евра, кај нас да има 600 давачки за увоз и да се продава 4000 евра.
Таков тип на возило е калибрата... не ја купува секој (особено не фамилијарен човек), од причина шо 1. Многу се возени 2. многу се силувани 3. Ретко која не е чукната и фарбана 4. сите се 2.0 (некој 8 вентили, некој 16, некој 16 + турбо имат) и се поприлично големи потрошувачи на гориво...
Абе види вака... математиката (лично моја) е следна: месечно возам по околу 500 км, најчесто низ град, + 98% од времето сум сам, 1,8% има еден со мене, а 0,2% имам појќе. Така да, кога би земал кола, би зел смартче. Многу се попрактични за барање паркинг место (мерцедесот е 4,8 метра долг ој паркирај го да те видам), и многу се поекономични (мерцедесот троши околу 8 литри, смартот гарант ќе биди упола од то). Така да наместо 500 км * 8 литри = 40 литри гориво, јас ќе трошам 20. Упола. Епа сега, види ја математиката во пари: литар гориво е 70 денари (просек), со едното имам околу 3000 денари, со другото 1500 (трошок). За 4 години смартот ти останал гага.
Ако си чупе + полнолетна... зш да не