Кумановски речник!

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
нема кумановце ,а ни кумановке поправо. скопаље гу ниву па ск искочиле, се шетав по корзо...

F

FilipMacedon

Гостин
Поздрав до сви Кумановци на форум,нешто слабо се убацуемо у овј форум,морамо да гу популаризирамо Кајгану у Куманово:smir:

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Абе мислу дека доста е популарна Кајгана у Куманово ама знаеш какви смо ми кумановци,само си викамо ''да бе сга еве ке се замарам сс тој,немам другу работу"
И ја сам за тој што повише кумановци да пишуев на форум да се малко заебавамо знаеш дека смо по тој познати.:helou:

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Дечки, дијалектов ви е најзакон од цела МК.:helou:

F

FilipMacedon

Гостин
Абе мислу дека доста е популарна Кајгана у Куманово ама знаеш какви смо ми кумановци,само си викамо ''да бе сга еве ке се замарам сс тој,немам другу работу"
И ја сам за тој што повише кумановци да пишуев на форум да се малко заебавамо знаеш дека смо по тој познати.:helou:
Изгледами још се држимо за туј работу,него што викаш да направимо едну социјалну групу само за Кумановцу што су на Кајгану па да се знае кој е наша сорта

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Изгледами још се држимо за туј работу,него што викаш да направимо едну социјалну групу само за Кумановцу што су на Кајгану па да се знае кој е наша сорта

Добра ти е идеја поштено.Сви Кумановци што су регистрирани на Кајгану форум да се соберев у едну групу и да си се видимо знаемо ли си се од куде смо си што смо си.Супер идеја,чека се реализација.
поздрав до тебе:helou:

F

FilipMacedon

Гостин
Добра ти е идеја поштено.Сви Кумановци што су регистрирани на Кајгану форум да се соберев у едну групу и да си се видимо знаемо ли си се од куде смо си што смо си.Супер идеја,чека се реализација.
поздрав до тебе:helou:
Немај гајле за пет минута чекај покану.Поздрав

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Поздрав до сви Кумановци на форум,нешто слабо се убацуемо у овј форум,морамо да гу популаризирамо Кајгану у Куманово:smir:
Е стварно, спрема људи од други градови премалце смо.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Фала фала.... и тој што викаш треба да гу популаризирамо Кајгану, све у свое време... поздрав и до тебе и сви кумановци на форум... и дајте идее како да доведемо кумановци на овј форум...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
[FONT=&quot]Беше јас куде... Некои чудни сложенки со в-на крај од секој глагол, некои чудnи називи , ептен ми се допаѓа кумановскиот дијалект, додуша и роднинi имам од тамо,кои патем се прекрасни луѓе, па може затоа. И други Кумановчани и Кумановчанки што сум запознал ми се ептен кул и забавни за седенки.
Имам еден колега од Куманово, нешо рок фазон фура, искулиран момак, ама мислам дека поискулиран го праи кумановскиот дијалект. Еднаш додека еден другар се жалеше дека му го изгребал моторот некој негов другар, кољега из куманово у тај моменат проговори, и му викав: Е како си го даваа мотор на другара ти. То ти је ко жена. Што јавав, то не давав. Оттогаш што јавав тоа не давав е моја омилена животна вистина:pos2::pos2:[/FONT]

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Мене од денеска хит ми е, а КОЛИКО ТРЕБА ЗА ДА УЛЕГНЕМО :pos2::pos2::pos2::pos2:

*без предигра тешко улегнува:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom