Куманово, кумановци, кумановки

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Ne si sam.I ja ga mislu isto.NIkad grad ne e imaja poubavi devojke i zene.Pa toj merak da iskocis u carsiju.K'd gi gledas ide ti se da places sto u nase vreme ne e imalo tolku ubavi devojcinja.Ama sto e tuj nema vrakanje nazad.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Za kumanovski zene neznam sto da vi kazu,slazem se ubavi ljudi smo.:)

A za toj dali ima znaminja ili Albanci povise dzabe zborite..od uvek e bilo takoj samo mozda sga povise vi udarav u oci.
Kumanovo od uvek e bija podelen grad,gledaj kako sakas pola grad e njin(zatoj sto nasi ga prodadeva),i pred rat i posle oni ga imasva tj del,tamo oni setav i tamo mozev da vidis njini kuke..a za drug del znae se deka e cist ,ozda samo nekoj "svajcarac" pokraj zdce da projde ss avto.(ss muziku od cecu:)
Ja sam protov sirenje mrznju,svi smo ljudi...zivela sam u "njin del" nikad ne sam imala problemi..a neveruju ljudi od grad licno ss nekoga od njini da e imaja..tj ni e grad ss njma ili bez njima toj e Kumanovo.
Za zal nekad treba da pretrpimo i da gledamo i takvi slike,ali nikad da ne zabravimo deka i od njima ima starosedelci i dobri ljudi sto mozev nekad da ni se najdev.
Mmnogo se raspisa bre ja...aj dosta vi e.

Член од
8 јуни 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Sk ga vide forum pa ajde da dojdu i ja ovde!Da prasam probaja li e gu nekoj Fanrasy game od svetsko ako gu e probaja nekoj neka kaze!POZDRAV DO SVI KUMANOVCI KOI SU OD DOMA (kako mene)

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Кодот на Бизе
Ова е дело на еден прочуен професор по хемија од Куманово. Професорот е пред пензија ама може да биде раат бидејќи на учениците во аманет им остава драгоцено знаење во областа на дешифрирањето.
Токму тие тврдат дека на таблата која ја гледате би требало да пишува (а и најверојатно пишува):

примарни
секундарни,
терцерни,
квартерни,
(ова е тешко за дешифрирање дури и за нив)
и обоени.

Ovoj ga najde na internet pa morasde da ga stavu,ovj profesor Bize mi e predavaja i mene.Stvarno dobar profesor ali zalno e sto toj ga sfakame tek otkako ke zavrsimo skolu:)
Inace ko sto se gleda na sliku covek stvarno takoj pisue.:poss:

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Често пати идам кај пријатели во Киманово и обично седиме во ЗАфир одлично кафе а и сладоледот му е супер

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
asterix_m напиша:
Често пати идам кај пријатели во Киманово и обично седиме во ЗАфир одлично кафе а и сладоледот му е супер
Vo zafir se sedese odamna sega nekako postari licnosti idat tamu,takvi kafedzilnici ima na sekoj kosh u Kumanovo i dosta se popularni i dobri.
Mesta sto se sega atraktivni se Carigrad,Intermezo,Princ...site se polni u sekoe vreme.
Koga doagas drug pat tamu da te vodi drugar ti:)

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Куфер за алат предизвика тревога за можна бомба во Куманово

23.06.2006 Црн куфер за алат поставен на плоштадот кај градската галерија ја преплаши кумановската полиција. Утрово околу 9 часот и 30 минути полицаец кој патролирал низ реонот забележал црн пластичен куфер со средна големина оставен на едно од најпрометните места во градот.
Јавил на надлежните во СВР Куманово. За неколку минути просторот од зградата на општината, полицијата, Основниот суд, па се до крајот на една од најпрометните улици во градот беше затворен.
Кумановската полиција повикала екипа за антитероризам од Скопје. И додека екипите за увид го снимаа куферот, се појави сопственикот видно збунет.
Го заборавил куферот со електрични дупчалки и штрафови. Напнатоста кај полицијата, но и кај кумановци набргу исчезна.

:pos2: :pos2: :vozbud: :poss:

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
IsidoraD напиша:
Куфер за алат предизвика тревога за можна бомба во Куманово

23.06.2006 Црн куфер за алат поставен на плоштадот кај градската галерија ја преплаши кумановската полиција. Утрово околу 9 часот и 30 минути полицаец кој патролирал низ реонот забележал црн пластичен куфер со средна големина оставен на едно од најпрометните места во градот.
Јавил на надлежните во СВР Куманово. За неколку минути просторот од зградата на општината, полицијата, Основниот суд, па се до крајот на една од најпрометните улици во градот беше затворен.
Кумановската полиција повикала екипа за антитероризам од Скопје. И додека екипите за увид го снимаа куферот, се појави сопственикот видно збунет.
Го заборавил куферот со електрични дупчалки и штрафови. Напнатоста кај полицијата, но и кај кумановци набргу исчезна.

:pos2: :pos2: :vozbud: :poss:

:pos2::pos2::pos2::poss:ahahahahhahahahaha kako be za ovoj ja ne slusnaaaaaaa.......ahaha spala sam toj vreme ...:) zakon e takvo neso samo u Kumanovo moze da se desi

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Ajde bre kumanovci kude ve snema javite see:poss:

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
ooooooooo nasja si u kakvo stanje da me prasas ....momentalno ne sam pri sebe malko se nacuka:( takoj da javu so ima novo ni ja neznam sve si e super kako i so e bilo :)

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
I ja sakam malkooooooooooooooo.Frlji nekoju i za mene.Nesam odamna

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Брат,кд си дојдеш дома на одмор, правац Студио...амбиент е супер, реновирано све, музиче прикладно, ветереанска популација па си искочи на место на злочин хехехехе....кд искачам, обавезно сам тамо, и топло препоручуем на свите:pishtoldz

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
I Citadela e super za letno vreme,mene mnogo mi se sviga,steta sto ne sam tamo:(
inace ne sam znala za Studio deka e renovirano,ne sam obavestena:)
cu deka i na ploshtad imalo nekoja nova kafedzilnica stvarno li?

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Gravity Grave напиша:
Брат,кд си дојдеш дома на одмор, правац Студио...амбиент е супер, реновирано све, музиче прикладно, ветереанска популација па си искочи на место на злочин хехехехе....кд искачам, обавезно сам тамо, и топло препоручуем на свите:pishtoldz
Predlog prifaten od prvu.Ne ostanava mnogo mesta za nas "veterani"(decki u najubavi godine)

Kajgana Shop

На врв Bottom