И што сга? Според тебе требале су свите да га бојкотуев концерт, не ли? Да земе некој да га издигне Здравка, да се земев тија микрофони, и да се запое Умреа Батко Ѓорѓија...кажи си па ти од кои си! Мене политика најмалко ме интересира од веќину клинци кои што су овдека, и мене ми е битно да е добро за мене и за моју фамилију због кои што сам туја куде сам! Викам и ја дека е потез идиотски да се доведе онј матори клошар, могале су да доведев Леб и Сол рецимо, Мизар, Архангел, па и тија Тошевци, Каролине и остали што поев лимунаде, али ете, решиле да га доведев, маторац дошија, отпојаја, људи си се забављале, кој слушаја слушаја, кој не е, имаја си другу работу....Мандрак сакаше да каже дека само у Куманово би Чолиќ довеа публику, а уствари другде по Македонију плаќав карте да га видив...куде нас уопште не ни доваѓа пошто знае дека нема бог знае колко обожаваоци на његово дело...тој е цела поента на моју реплику што се тиче пост на Мандрака. Заебите више тија политике, ти си њин, овј е наш, политика не е и довела на руб на егзистенцију, свите по ред! Људи немав леб да едев, а свак дн бистрив политике...само на брдовити Балкан!IsidoraD напиша:Bre sto kumanovci od edn put se pojaviva,mislu dena Mandrak ne ga kaza toj ss losu nameru,uostalom ima pravo.
Nov gradonacalnik samo macka oci na ljudi ss nov plostad (sto e krajno loso zamislen i napraven) ili ss Zdravka (pa sto ako e on.)
Dn pred toj ga srediva plostad kako na vreme na Titu kd e dovagaja i Sredorek kd su ga krile.
Mizerija nego aj neka se radue narod.
Ке ти кажу ја каква е ситуација од прву руку, бегам на одмор на 20-сабајле:pishtoldzosamen напиша:OK.Dogovoreno.Sto ima novo u Kumanovo?
Zasto uvak tija sto vikav deka ne gi interesira politika glasav za pogresni ljudi?Gravity Grave напиша:И што сга? Според тебе требале су свите да га бојкотуев концерт, не ли? Да земе некој да га издигне Здравка, да се земев тија микрофони, и да се запое Умреа Батко Ѓорѓија...кажи си па ти од кои си! Мене политика најмалко ме интересира од веќину клинци кои што су овдека, и мене ми е битно да е добро за мене и за моју фамилију због кои што сам туја куде сам! Викам и ја дека е потез идиотски да се доведе онј матори клошар, могале су да доведев Леб и Сол рецимо, Мизар, Архангел, па и тија Тошевци, Каролине и остали што поев лимунаде, али ете, решиле да га доведев, маторац дошија, отпојаја, људи си се забављале, кој слушаја слушаја, кој не е, имаја си другу работу....Мандрак сакаше да каже дека само у Куманово би Чолиќ довеа публику, а уствари другде по Македонију плаќав карте да га видив...куде нас уопште не ни доваѓа пошто знае дека нема бог знае колко обожаваоци на његово дело...тој е цела поента на моју реплику што се тиче пост на Мандрака. Заебите више тија политике, ти си њин, овј е наш, политика не е и довела на руб на егзистенцију, свите по ред! Људи немав леб да едев, а свак дн бистрив политике...само на брдовити Балкан!
I ja jos malce. for good kako sto vikav ovija ovdekaGravity Grave напиша:Ке ти кажу ја каква е ситуација од прву руку, бегам на одмор на 20-сабајле:pishtoldz
Sto znam sto da ti kazu...osamen напиша:Dobro Isidorce ne se ljuti.Neli kazamo deka nema vise za toj da zborimo.Kazi ni sto ima po grad.
ehehe sg si imamo najubav plostad tuj ni e i BATKO GORGIApa fontane abe sto da ti pricam.A za toj dali smo arogantni ..........abe ne e vazno samo retki slucai ..ne izdavaj sve ...salu se..:je:LaDy D напиша:Sga si imamo i nov plostad:kez: , pa sto ni e ubav:je: , pa toj tri fontane:bip: , kude ga ima toj drugde :pishtoldz . Nego sto ke vi ga kazuju, dojdite i vidite:kajg: . A mozda smo nekad mi kumanovke i kumanvci pomalko i arogantni ama u retki slucai :pishtoldz .
Ја лично не гласам...у свои 32 године сам гласаја еданпут пред 8 године, и добија е кој е добија...од тга навамо се променисва и двете владе, не видемо ништо саглам ни од тија, ни од тија...такој да сга сам чуја дека има некакво си гласање, кд и што е нит знам, нит ме интересира...кажаја сам дека политика може да ме заинтересира само ако од негде искочи некоја треќа опција, интелектуалци, бизнисмени, људи на кои што ги е поважна будуќност на Македонију од свои лични интереси. До тга, важно ми е само мои деца да не проваѓав низ овија срања низ кои што сам ја (и сви остали од моју генерацију) проваѓаја у задњи 15-тина године. И немој да мислиш дека иам нешто против тебе или дека се расправљам нешто, можда ми е и мана што "пуцам" па онда кажују зшто:pishtoldzIsidoraD напиша:Zasto uvak tija sto vikav deka ne gi interesira politika glasav za pogresni ljudi?
Ok..nejku za polituku da ne drvimo vise,zbog tuj polituku ja sam ovde kude sto sam (a ne doma ),zatoj /osamen/ e 3 godine u Afganistan..i ti...neznam sigurno negde po svet.
I ne mi vadi zborovi sto ne sam gi kazala...kude spomna ja da se bojkotira koncert ili slicno?
Ednostavno ne mi se svigase ideja i t.a.c.k.a. niti plostad mi se sviga...ma nek praiv sto sakav.
ПС А кои су тој ПРАВИ људи?:icon_razzIsidoraD напиша:Zasto uvak tija sto vikav deka ne gi interesira politika glasav za pogresni ljudi?