Куманово, кумановци, кумановки

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ќе га гласамо ли па цица? Направи ни кеј :pos:

Не шала на страну почнава негде дупке по улице да ги крпив сас бетон или песак. Тај втора варијанта некако слабо сга покрај овуј кишу :pos:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Какв текв, бар нешто направи и јошувек прави, док сви претходни ни сас прст не мрднасва. Ако дојде некој од овија малоумни ќе не затрпав сас споменици.

К

Кнез Мишкин

Гостин
А кои претходни градоначалници? :D Овија трпав сас споменици, а наши сас казне за паркинг...
Ја би стварно сакаја да се реши ситуација сас автобуску станицу, инспекција ни ги собра комбиња, морамо до скопје сас југ-турист да идемо, качу се у 10 до 7, стигну у 8. Како у Паланку да иду и такој е свак дн. Карта не 70, 40 ден. треба да гу направив според услугу што гу нудив.
И што е најстрашно ништо не се дешава, људи ги трпив шофери, кондуктери, онија на шалтер, кровови течев, од завезе херпес автоматски закачуеш, а чувство е целосно кд се качи некој паметњаковиќ сас сендвич или бурек, а на кондуктера му чуе... европско Куманово. :свиркам:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Какв текв, бар нешто направи и јошувек прави, док сви претходни ни сас прст не мрднасва. Ако дојде некој од овија малоумни ќе не затрпав сас споменици.
Направи кеј..и ќе се курчи сс њега још 100 године..е суграѓани бе,сс малко се задовољуемо..не е ич убаво тој.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ја како знам и плоштад га уреди, октомвриску и треќу муб ги среди, ајде и кеј, еве и базен се прави, не е како грујови лжови, ЌЕ ЌЕ ЌЕ се прави, овдека прави. Сви што бесва пред њега ништо не мрднасва. Ипак е нешто.
И да дојде некој друг мислу дека ќе биде само полошо.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Кој ве лже дупке крпив , јас накај школо у Наце одам секој ден , дупке си стоив 1 месец ,6 месеца , 1 година , 2 година , кој ве лже бе сдсомчиња
Да бе да полошо , поскупа вода , крадење пари од вода , местење тендери , мене ич не ми чуе за политику , гласајте си за кога сакате ( јас баталив ) .....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ја како знам и плоштад га уреди, октомвриску и треќу муб ги среди, ајде и кеј, еве и базен се прави, не е како грујови лжови, ЌЕ ЌЕ ЌЕ се прави, овдека прави. Сви што бесва пред њега ништо не мрднасва. Ипак е нешто.
И да дојде некој друг мислу дека ќе биде само полошо.
Ако гледамо назад само ништо не смо постигнале,уопште не ми е битно тија пред њега што су направиле,не су ни заслужни да ги спомињам,гледам само ОН сг што е направија..ако прв мандат и направи нешто као што викаш ти кеј,плоштад (од шупљо у празно,од мермер на бекатон),Октомвриску и 3 МУБ , овј втор мандат сс мал прс не мрдна,што е очигледан факт,на кој може само инат да терамо. Два мандата му бева сасвим довољно за да се видив његови способности и жеља да направи..колко направи направи,за некога доста за мене малко..следеќу годину мислу дека треба да се смени,да дојде некој друг, и да не биде од ВМРО нека биде друг човек од СДСМ..ама он више не,истрошен материјал е.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Да не ви гу покажу моју улицу. Ископана, сс оклопно возило да гу проваѓаш. Најтрагично е тој што живу 10 минута пешки од центар. :)

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Да не ви гу покажу моју улицу. Ископана, сс оклопно возило да гу проваѓаш. Најтрагично е тој што живу 10 минута пешки од центар. :)
кај мене ископани ровови па вратени со ископана земја , кд врне све се направи кал , а беше си подобро неископана , после ( 80 метра ископана па затрупана , а тија други 80 метра су незатрупани на другу улицу ) незнам колко време ги треба веќе помина 1 месец така си стојат , како што поминува време дали и ќе ја завршат работа.
Три пати ставаат камења ( онија ситни ) куде затрупан ров и легнала земја па тешко да поминеш сс авто еј два пати стависва песок и авто све ги однесе у пм , не ги текиња да га асфалтирав ( јбг не ги се фрља паре за завршни работи )
исто и такој е и куде тој бунарче куде соколана мислам ....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
33 годишниот Томе Пешевски ноќеска е убиен во дворот од семејната куќа на улицата Миле Кипра во центарот на Куманово. Утрово во 5 часот и 40 минути некој од соседите пријавил дека е пронајдено починато лице облеано во крв. Се претпоставува дека Пешевски е удиран со тврд предмет во главата. (обновено во 14.40)
Неговите соседи се сомневаат дека момчето е убиено поради пари бидејќи речиси две години Пешевски е на привремена работа во Авганистан, а неодамна се вратил на одмор.

Соседите последен пат го виделе синоќа еден час по полноќ. Во дворот седел со своите другари. Во текот на ноќта не забележале ниту пак слушнале дека нешто се случува.

- Мирни деца беа, учеа, не знам зошто дошло до тоа. Веројатно поради пари бидејќи детето работеше во странство вели сосетка на убиеното момче, вели сосетка.

- Утринава кога станав ја видов полицијата, како се случило не знам... Можам да кажам дека за двајцата браќа никој ништо лошо не кажал досега, многу се мирни, додава сосед на убиеното момче.

Убиениот Томе живеел сам во својот дел од куќата, а вториот влез неговиот брат го издавал под кирија.

Полицијата направи увид, а телото е предадено на Институтот за судска медицина. Обдукцијата ќе покаже како настапила смртта кај Пешевски. Мотивите за убиството се уште не се познати. СВР Куманово работи на расчистување на случајот и откривање на идентитетот на насилникот.

...
Остана ли нормалан човек у Куманово? Мене ми се чини како све да е лудо..

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Ццццц...Моја мала :(
Ставрно миран дечко си беше, 100% некоја кризирана наркоманчина га е утепала ради паре.
Хитлер донегде имаја право...

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
сабајле баш поминував таму за накај школо , имаше полицајци , стварно незнам што беше работава , сега дознав ....

Kajgana Shop

На врв Bottom