Куманово, кумановци, кумановки

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
абе албанец
ај прочитај го ова , па после коментирај --
http://www.kumanovonews.com/vesti/vesti/vo-lopate-ucenicite-makedonci-ne-odat-na-skolo.html
сега објасни ми зошто македонци биле нападнати без причини , секако незнаеш , јас знам , не не поднесувате зашто смо православци , тој си е докажано , што мислиш ми ќе стоимо и ќе гледамо додека ви не газите , е нема , тој време помина ....
--- надополнето: Sep 26, 2011 8:20 PM ---
а ова бе кавказ
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/povtorno-oshtetena-manastirskata-crkva-„sv-gjorgija“-vo-tetovska-mala-rechica
и кој сега прв почнува , небаре немој да кажеш ние пак сме криви ,

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Кога би требало да избирам помеѓу кумановка и струмичанка богами само нијанси би одлучиле, но сепак струмичанката би ја избрал да ми стане жена пошто сигурно ќе биде убава и ќе ми прави ајвар ова време, а кумановката ќе ја оставам за швалерка (y)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
абе албанец
ај прочитај го ова , па после коментирај --
http://www.kumanovonews.com/vesti/vesti/vo-lopate-ucenicite-makedonci-ne-odat-na-skolo.html
сега објасни ми зошто македонци биле нападнати без причини , секако незнаеш , јас знам , не не поднесувате зашто смо православци , тој си е докажано , што мислиш ми ќе стоимо и ќе гледамо додека ви не газите , е нема , тој време помина ....
Гледај јас кога прв пат напишав (5 септември), а гледај кој датум се претепани во Лопате(13 септември).

Разбираш ли што јас кажувам цело време? Без повод биле нападнати млади момци од голема група навивачи , па после започнала одмазда насекаде низ куманово, а ете и селата не останале должни.
Лесно ти е тебе со твоите 30 другари да се соберете и да изигравате храбри мажи , но прашувај ги тие кои ја немаат таа среќа да живеат во Доброшане , Карпош или Зелени Рид , па за да одат на училиште мораат првин да се поздрават со албанците.
Тој од Доброшане вели , абе што ме боли мене , јас и онака не одам понатаму од плоштадот , нема ништо да ме снајде , нека му ја мислат тие што живеат натаму.

а ова бе кавказ
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/povtorno-oshtetena-manastirskata-crkva-„sv-gjorgija“-vo-tetovska-mala-rechica
и кој сега прв почнува , небаре немој да кажеш ние пак сме криви
не знам бе карпат.

Јас пред некое време слушав пофалби како тоа жителите на Мала Речица дозволиле изградба на манастирот , иако во селото Живеат 10.000 албанци и мислам ниеден македонец..
А вие во град со над 30% албанци сакавте да демолирате џамија.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Јас пред некое време слушав пофалби како тоа жителите на Мала Речица дозволиле изградба на манастирот , иако во селото Живеат 10.000 албанци и мислам ниеден македонец..
А вие во град со над 30% албанци сакавте да демолирате џамија.
Си слушнал, ама не си дослушнал. Црквата пред некое време беше обиена и демолирана
http://daily.mk/cluster3/12312ab4d319c515a242b5b6638c663a/868814

Иако моментално у Речица не живее ниту еден македонец тоа воопшто не е битно со оглед на фактот што црквата е споменик на културата од 14 век.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Си слушнал, ама не си дослушнал. Црквата пред некое време беше обиена и демолирана
http://daily.mk/cluster3/12312ab4d319c515a242b5b6638c663a/868814

Иако моментално у Речица не живее ниту еден македонец тоа воопшто не е битно со оглед на фактот што црквата е споменик на културата од 14 век.
ТЕТОВО - Манастирот „Свети Ѓорѓија“ во Мала Речица, Тетовско, повторно станува место за собирање не само на православни верници, туку и на други намерници. Целиот простор што зафаќа речиси четири илјади квадратни метри се оплеменува, а на местото каде што се наоѓаше храм подигнат во 14 век, повторно се издигнува нова црква.

Градежни претпријатија чии сопственици се Албанци помагаат со материјали, некои ги подаруваат, а други бараат минимален надомест. Компанијата „Ренова“ донирала суви малтери. На црквата е поставена електрична и друга инсталација, лимарија, а изработена е и фасадата.

==

Кое село или град каде нема ни еден од другата религија би дозволиле и би помогнале изградба на црква , без разлика дали постоела некогаш или не.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
ТЕТОВО - Манастирот „Свети Ѓорѓија“ во Мала Речица, Тетовско, повторно станува место за собирање не само на православни верници, туку и на други намерници. Целиот простор што зафаќа речиси четири илјади квадратни метри се оплеменува, а на местото каде што се наоѓаше храм подигнат во 14 век, повторно се издигнува нова црква.

Градежни претпријатија чии сопственици се Албанци помагаат со материјали, некои ги подаруваат, а други бараат минимален надомест. Компанијата „Ренова“ донирала суви малтери. На црквата е поставена електрична и друга инсталација, лимарија, а изработена е и фасадата.
И?
Што има ова врска со тоа претходно што ти го зачна ?

Патем, ова не е ни прв ни последен случај каде муслимани помагаат при изградба на христијански верски објекти и обратно.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да ве прашам, за етно село треба да се резервира претходно или може да се најде маса и таму?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Да ве прашам, за етно село треба да се резервира претходно или може да се најде маса и таму?
Може бе срц за тебе увек :D Само ако сакаш за викенд подобро да си резервираш,исто и за празници.. за преко недељу немаш гајле,има место :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Може бе срц за тебе увек :D Само ако сакаш за викенд подобро да си резервираш,исто и за празници.. за преко недељу немаш гајле,има место :D
Ооо види види кој се јави за дочек :icon_lol:
За утре ми е муабетот дали ќе има место или 11 Октомври се слави во Куманово на велико :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ооо види види кој се јави за дочек :icon_lol:
За утре ми е муабетот дали ќе има место или 11 Октомври се слави во Куманово на велико :)
E за утре тешко.. Празник е не смо ми Кумановци дрво без корен :D
Касниш бе срц и ти све последен ден организираш . Евентуално Визиана или Гиновци,ама и таму исто,сепак пробај,јави се , да не ме клнеш после :P

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Нека ни е среќан празник!!!

Огномет беше феноменалан:vozbud::love: <3
Мада пола сат шетасмо за да не га слушамо овога...

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Kumanovci, aj ako sakate na kratko pisete u temu za Blizoo kakv e internet od blizoo, nema ve nikoj tamo. Interesira me dali e stabilan ili stalno pada. Planiram od mart da zemu ili od njima ili od one. poz

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.178
Поени од реакции
18.251
Понеделник, 19 Декември 2011 14:29​

Сподели
22

Споделете ја веста со Вашите пријатели

На кејот на реката Кумановка ќе биде поставено лизгалиште. Според најавите на локалната власт, лизгалиштето ќе биде монтирано неколку дена пред Нова Година.

Изборот за оваа локација е направен според повеќе критериуми, осветлување, инфраструктура, паркинг место и безбедност.
- Kако локална власт направивме напори преку Фондацијата за култура и спорт учениците да добијат бесплатни часови кои ќе бидат покриени со средства од општината како поддршка за развој на училишниот спорт, вели градоначалникот, Зоран Дамјановски.
Одлуката за поставувањето на лизгалиштето беше прифатена и на последната седница на Советот на општина Куманово. Според најавите лизгалиштето ќе биде поставено до средината на март идната година.

Kajgana Shop

На врв Bottom